Бяха едни поляни, сега завод... Борисов видя индустриализация!

Премиерът откри нов завод край Пазарджик
20 май 2019 11:35,
146
Бяха едни поляни, сега завод... Борисов видя индустриализация!
Снимка: БТА

Машиностроенето прави 25 до 30 % от брутния вътрешен продукт, посочи премиерът Бойко Борисов при откриването на разширение на автомобилния завод "Костал" край Пазарджик.

"Дълги години се говореше за ниска квалификация. Не само заводите не си отиват, но и откриваме нови. Благодаря на работниците, защото с техния труд, с тяхната висока производителност, много неща се направиха за Пазарджик. В момента машиностроенето прави от 25 до 30% от вътрешния брутен продукт", заяви министър-председателят.

Още по темата

 
По време на обиколката си премиерът заяви, че благодарение на добрата работа други производители също решават да инвестират в страната.

Борисов: Никой не се е родил премиер, министър... Оставките са пречистване!

В новия завод ще бъдат разкрити нови 1200 работни места, като амбицията на инвеститора е до 2020 година във всички производствени бази в Пазарджик броят на служителите да достигне 4000. Началната заплата в завода е 1100 лева.

"На мястото на завода бяха едни поляни, сега на тяхно място виждате какво се получава. На това аз му казвам индустриализация", обясни Борисов.

"Това е важното, роботи, високотехнологична техника, заплати, качествена продукция, 8-9 млн. кормила. Важното е, че хората го виждат", каза още премиерът.

На церемонията присъстваха и вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на финансите Владислав Горанов, президентът /2012 - 2017/ Росен Плевнелиев, кметът на Пазарджик Тодор Попов и ръководството на фирмата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
0
 
14
 
! Отговори
ВАПЦАРОВ ЩЕШЕ ДА Е преди 4 години
ПРЕКРАСНО, АКО СИ БЕШЕ ОСТАНАЛ ПРИКАЗКА ИЛИ В СТИХОТВОРЕНИЕ. НО НАШИЯТ ЧОВЕК СИ Е ИСТИНСКИ И Е ДОСТА НЕПРИЯТЕН В РЕАЛНОСТТА, КАКТО СЕ ВИЖДА И СРИЧА В КОМЕНТАРИТЕ ПО ДОЛУ.....
103
1
 
35
 
! Отговори
nobi преди 4 години
На мястото на завода не бяха поляни, беше завод Металик
102
1
 
8
 
! Отговори
вапцаров преди 4 години
До НАШИЯТ ЧОВЕК- човекът на НОВОТО ВРЕМЕ - та туй е прекрасно, нали!
101
2
 
28
 
! Отговори
ПОЗНАЙТЕ КОЕ преди 4 години
ПРАВИ БОРИСОВ ПО ДОБРЕ:1. ЯДЕ ФИЛИИ С МАС И МНОГО КРАДЕ - МАРКИРАЙТЕ СЪС ЗЕЛЕНОТО КВАДРАТЧЕ!2. В ПРЕДИЗБОРНАТА КАМПАНИЯ ПРИКАЗВА ЛЪЖИ И НЕБИВАЛИЦИ -- МАРКИРАЙТЕ СЪС ЗЕЛЕНОТО КВАДРАТЧЕ!ЗАБЕЛЕЖКА: - ЧЕРВЕНОТО КВАДРАТЧЕ Е ЗА ГЕРБЕРИ, НАДЯВАЩИ СЕ НА ОЩЕ ЕДИН МАНДАТ ЗА КРАДЕНЕ И БЕЗЧИНСТВА!!!
100
0
 
16
 
! Отговори
socialen преди 4 години
Всеки вижда тва квото вижда.
99
1
 
21
 
! Отговори
socialen преди 4 години
Къщички за гости.
98
2
 
27
 
! Отговори
socialen преди 4 години
По цял ден нищо не бачка. Само бълва простотии пред малобройния си, нискообразован, функционално неграмотен електорат.
97
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поляни, какавани, а сега - министри!
96
3
 
29
 
! Отговори
БОРИСОВ ВИДЯ... преди 4 години
НЕ ЗНАЕМ, КАКВО Е ВИДЯЛ БОРИСОВ, НО НИЕ ВИЖДАМЕ НА ФОТОТО ЕДИН ПОДПУХНАЛ, БОЛЕН ЧОВЕК, КОЙТО СЕ ОПИТВА В ИЗБОРНАТА КАМПАНИЯ ДА СЕ ПРЕДСТАВИ ЗА ВСИЧКО ТОВА, КОЕТО НЕ Е БИЛ В ДЕЙСТВИТЕЛНОТО ПРЕДХОЖДАЩО ВРЕМЕ НАЧЕЛО НА БАНДИТСКАТА ПАСМИНА ГЕРБ!!! НА 26.05.2019 Г. ДА ГО ИЗТРИЕМ ДРАГИ ИЗБИРАТЕЛИ И ДА ДАДЕМ ШАНС НА ДЕЦАТА СИ ДА НЕ СА НОВИТЕ ЕМИГРАНТИ!!!!
95
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Един от СеверозападаГлавите на ДВГ на BMW се правят у нас ***.На SUV моделите на Ауди и Фолксваген също.Също така се прави и ходовата част на тези марки плюс Пежо и Форд.Таблото на Мерцедес S клас е проектирано у нас.EGR клапана на Мерцедес също е проектиран у нас.Окабеляването на Мерцедес и Фолксваген също се прави у нас.Да не говорим за датчици, маркучи, казанчета.Затваряй си устата като не са ти ясни нещата.
94
1
 
24
 
! Отговори
честен вот преди 4 години
Борисов, Борисов....! Борисов в последно време съвсем се отприщи по предизборна агитация, използвайки ресурса на властта, поста, бюджета и обслужващи медии! Например БНР ни информира какво е казал не лидерът на Герб, а премиерът Борисов на предизборно мероприятие на тяхната партия! А разни симпатични кандидати, младежи от недорасли партийки излизат за 5 минути по някоя телевизия и в ъгъла на екрана пише осторожно - ,,Платено"!
93
1
 
30
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
А НЕ КАЗВА НИЩО ЗА СЕЛАТА КОИТО БЯХА СЕЛА НА ВРЕМЕТО А СЕГА СА ОБРАСЛИ С ТРЕВОЛАЦИ ЦЯЛ МЕТЪР И ВСИЧКО Е ЗАПУСТЯЛО. ЗА ТЯХ НЕ ИДЕ РЕЧ. КЪДЕ СА ХОРАТА.
92
2
 
20
 
! Отговори
НАШИЯТ ЧОВЕК преди 4 години
СЕ ЗАКАХЪРИ, ЗА КАКВО УПРАВЛЕНИЕ ПО НЕГОВО ВРЕМЕ, ЩЕ СЕ ПИШЕ В ИСТОРИЯТА? --- ЗА СЛАБО "ПРИСЪСТВИЕ" ИЛИ ЗА ПЪЛНО "ОТСЪСТВИЕ"?
91
1
 
13
 
! Отговори
НАШИЯТ ЧОВЕК преди 4 години
СЕ ЗАКАХАРИ, ЗА КАКВО УПРАВЛЕНИЕ ПО НЕГОВО ВРЕМЕ, ЩЕ СЕ ПИШЕ В ИСТОРИЯТА? --- ЗА СЛАБО "ПРИСЪСТВИЕ" ИЛИ ЗА ПЪЛНО "ОТСЪСТВИЕ"?
90
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То и ти и компанията ти бяхте бедни като влезнахте във властта но сега живеете в апартаменти и къщи за милиони от кражби и далавери.
89
2
 
22
 
! Отговори
НАШИЯТ ЧОВЕК преди 4 години
СИ Е *** ЧОВЕК, ПРИЗНАВАЛ ГО Е МНОГО ПЪТИ....
88
2
 
26
 
! Отговори
НАШИЯТ ЧОВЕК преди 4 години
ОПИСВА, КАКВО БЛАГОДЕНСТВИЕ Е НАСТЪПИЛО В БЪЛГАРИЯ СЛЕД НЕГОВИТЕ "ГРИЖИ", САМО ЕДНО НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА, МЛАДИТЕ ЗАПОЧНАХА ДА БЯГАТ ОТ СТРАНАТА, КАТО ДЯВОЛ ОТ ТАМЯН, А ПЕНСИОНЕРИТЕ ***, КАТО МУХИ СЛЕД ПРЪСКАНЕ С ДДТ - ДОПЪЛНИ ТОЙ?!?!
87
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заводите никнат като гъби, комунистите ***!
86
3
 
22
 
! Отговори
Мис Плис преди 4 години
Преди осемнайсе години ходеше с един шлифер да громи престъпността и караше умрели бабички да мастурбират, а сега вижте на какъв цирков реквизит е заприличал! Та преходно е времето и вчерашни поляни днес са вили, стадиони и дом за скъпи гости!
85
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов това направи,Борисов това каза,Борисов пръдна ее напълнихте сайта с тоя