Що за 1 юни? МВР лови престъпници, 3 деца обгорени от взрив на граната

Проявата в Силистра била включена в програмата "Ваканция, здравей"
Обновена: 31 май 2019 14:43 | 31 май 2019 13:39, Анисия Иванова
112

Снимка: Булфото

Три деца са пострадали при демонстрационно взривяване на граната на стадион „Доростол“, съобщиха от Апелативна прокуратура - Варна.

Днес около 11.00 часа на стадион "Доростол" в Силистра полицията в града е извършила демонстрация по залавяне на престъпник във връзка с 1 юни – Деня на детето. Проявата е била заключителна по програмата "Ваканция, здравей", която се провежда в детски градини и училища от Дулово, Тутракан и Силистра.

На стадиона по време на инцидента са присъствали около 300 деца, а районът е бил отцепен с оглед безопасността на присъстващите.

Осколка от взривената граната ранява две момченца и едно момиченце от детска градина "Иглика – 2", които са се намирали на разстояние 50 метра от мястото на демонстрацията. Няма опасност за живота им.

Двете 6-годишни момченца са получили обгаряния по крайниците, оказана им е спешна помощ и са били освободени. Момиченцето, което също е на 6 години, е транспортирано в Русе, тъй като е с обгаряния между 10 и 20 процента по гърдите, краката и врата.

Досъдебно производство по повод инцидента с трите деца се ръководи от Районната прокуратура в Силистра.

В момента се извършва оглед на местопроизшествието от следовател от Окръжния следствен отдел при Окръжната прокуратура в Силистра. Досъдебното производство се води по член 338, ал. 3 от НК, който ангажира наказателната отговорност на всеки, който при работа с взривни вещества причини по непредпазливост телесни повреди на едно или повече лица.

Предстои назначаването на съдебно-техническа и съдебномедицински експертизи за установяване причините за инцидента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
45
 
! Отговори
picho преди 4 години
Бе тези минаха ли курса за лютивия спрей, че и гранати вече са им дали!?!?!
15
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ГРАД КОЗЛОДУЙотиди до софия разпитай за фирмата и кой я държи. същите тулузи след работа слагат ланците и разтикват амфети.
14
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Първото, което не ми е ясно - защо полицията има гранати. Не са ли военните, които работят с тях?Второто - каква е тази осколка, която прелита 50 метра и прави 10-20% изгаряния по тялото (освен ако не е била заслепяваща)? Гранатата дефектна ли е била?Третото - що за малoумник разрешава такива действия - дори на учения масово се стрела с халосни точно за да не нараниш някой?
13
0
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докъде я докарахте бе УМНИЦИТЕ. Какви демонстрации правят пред 6 годишни дечица. Какво разбират тези деца от гърмене на гранати че чак им демонстрирали.. Всички ли на тази територия са безгръбначни и безмозъчни бе. Какво ще се произнесе по въпроса баш шефа, бога слънце и титана на гръмотевиците. печелещия избори, титан на мисълта и ядящият суджуци тиквонии великии безсмертнии. Нещо награди на другарите му няма ли да раздава или лентички да реже.
12
0
 
45
 
! Отговори
това е преди 4 години
До ФСВНе е смешно защото огромни народни пари потъват в полицията,а промени към добро няма,вия им се смеете ама те си получават не малките заплати,бонуси и големи привилегии платени от народа,кой сега са глуп.аците?
11
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази "демострация" сигурно е поредната безумна идея на НПОто-МОН.
10
1
 
48
 
! Отговори
Tman преди 4 години
Поредната , провалила се МВР , демонстрация на сила, с цел респектиране и "вкарване на стадото" в правия път....... мога да се обзаложа, че, виновни няма да има.... Полицаите които са били на терен, са най малко виновни, виновно е ръководството , което е сринало доверието към МВР, до такава степен, че се налага да респектира 6-годишни...
9
2
 
40
 
! Отговори
Аман от некадърници преди 4 години
Слънце, въздух, *** - здрав и бодър организъм.
8
2
 
50
 
! Отговори
стига бе преди 4 години
И каква граната е използвала родната полиция за тази демонстрация?Тия изобщо имат ли връзка с нещото под фуражките?Алооо, Хюстън ... имаме проблем!
7
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оставете децата да си изживеят детството, а не да им демонстрирате как се залавя престъпник.
6
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Следващият път като решат да си демонстрират мачовщината просто не си водете децата там а най-добре и вие не ходете пък те да си гърмят бомби и да се лупат с карате фатки колкото си искат.
5
0
 
72
 
! Отговори
Хах преди 4 години
Взривяване на гранати пред деца от детската на стадион. Заслужава Нобел тоя, който го е измислил
4
0
 
66
 
! Отговори
Гневна преди 4 години
Ееее, *** до ***, не мога да разбера с кой акъл родната полиция реши да взривява гранати пред деца от детската градина.Вместо да залавят истинските престъпници, тия некадърници ще изтрепят децата ,...ако не беше тъжно, щеше да е много смешно. Дано се оправят бързо, дечицата.
3
4
 
49
 
! Отговори
Това шега ли е? преди 4 години
Каква е тази демонстрация, какви са тия глупости. Как ще пострадат деца на демонстрация? Тези родители луди ли са, да си пратят децата на такава глупост. Моето дете, ако имаше и една драскотина, тия щях да им избия зъбите, един по един най малко.
2
0
 
51
 
! Отговори
SS преди 4 години
Родната полиция ни пази.
1
5
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Граната, на 50 метра, обгаряния ... нещо не ми се връзва...Дано децата не оправят!