Полицаите по морето ще ловят дилъри нощем срещу 25 ст. на час

Около 1000 униформени ще бъдат командировани през летните месеци
81
Полицаите по морето ще ловят дилъри нощем срещу 25 ст. на час
Снимка: Булфото, архив

Близо 1000 полицаи ще бъдат командировани по Черноморието през трите летни месеца като ще струват на бюджета по 20 бона на ден.

Според данните на вътрешното ведомство точно регламентираната до момента бройка на униформените от вътрешността на страната, които ще са в помощ на колегите си по цялата плажна ивица и курортите около нея, е 947, сочи справка на вътрешното ведомство, цитирана от "Монитор".

Командировъчните за служителите на МВР не се различават по нищо от тези на останалите държавни служители - по 20 лева на ден, когато са извън дома и населеното си място.

Полицаите ще продължават да получават основната си заплата, а командировъчните ще бъдат взети като бонус, но само при условие, че не се хранят и не пият вода в поделения и бази на МВР. Такива обаче липсват по Черноморието. Така че основната част от изпратените полицаи ще вземат 20-те си лева за всеки прекаран ден на морето.

Основната идея е да патрулират по плажа и в районите около брега през деня. Те ще правят това от 8:30 сутринта до 17:30 вечерта. Всеки допълнителен час след това ще им се заплаща по 25 ст. Толкова е предвиденото възнаграждение за извънреден труд.

"Не можем да приемем, че нощната обиколка по заведенията ще ни се заплаща по 25 стотинки. Обещаха парите да са поне двойни, което пак не ни устройва. Не можем да следим дилъри за 25 ст. на час", оплакаха се редови полицаи пред „Монитор“. Те дори се ожалиха, че нямат летни униформи като на колегите си от велополицията.

Вместо с къси гащи, те ще трябва да са със зимните си панталони. Единственото, което ще получат, са 1-2 нови тениски с надпис "Полиция".

МВР ще им покрие пътя в двете посоки и спането.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още по темата: МВРполиция на морето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
1
 
1
 
! Отговори
aма преди 4 години
те май и едните и другите работят за кой?
70
0
 
4
 
! Отговори
Смях преди 4 години
Поне не огласявайте този пародия! Ако полицията си беше на мястото, нямаше да има и един дилър на свобода!
69
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И тия 25ст са много, не ги мислете завалиите, те ще си намерят начин да изкарат поне 5 пъти вашите заплати, нали се сещате - ко прайм сега...
68
0
 
8
 
! Отговори
За тези пари... преди 4 години
...наркодилърите просто нямат никакъв шанс, ще ги изловят като пилци за две седмици, а после полицаите ще отидат да харчат спечелените огромни суми някъде на Сейшелите!
67
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Под кръгла шапка "граната" търси!
66
1
 
15
 
! Отговори
rutu преди 4 години
Един час - 25 стотинки. Два часа - 50 стотинки. 4 часа - ей го на левчето.
65
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да си седят по районните по - малко зулуми ше вършат ... Вместо да взривяват деца с гранати.
64
6
 
11
 
! Отговори
Qwerty преди 4 години
Те като ставаха полицаи да не би да очакваха да работят само от понеделник до петък от 9 до 6. Според мен да дежуриш през нощта си е част от работата им. Не съм чул до сега барман да се сърди, че ще работи до късно в петък.
63
4
 
10
 
! Отговори
Дачо преди 4 години
По скоро "Полицаите по морето ще купонясват срещу 25 стотинки на час нощен труд"
62
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Сомалия извънредният труд се плаща по 2 $ на час,в Мали - 2.20 $,в Мозамбик - 3 $,..абе къде се намира тази територия България на икономическата карта на света,че не мога да я намеря?Африка се отдалечава напред пред кошарата България с много бързи темпове!Африканците от май'муни станаха хора,а българите от хора станаха овце!Гласувайте все така докато започнете да давате и пари затова че работите извънредно,само така ще закрепите икономиката на територията си която я ограбват политиците ви умни
61
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хора дайте да направим фонд, ще дадем по 50 ст. на полицай само и само да останат в София вместо да ходят там да помагат на дилърите ???
60
2
 
6
 
! Отговори
Шогун преди 4 години
Като чета коментарите и слушам хората почти никой не обича и уважава бг полицаите.Даже роднините на полицаите не ги щат ама няма как.
59
4
 
6
 
! Отговори
Най много преди 4 години
Заслужават 5 стотинки на час!
58
6
 
9
 
! Отговори
Бек преди 4 години
За 25ст - не става но за 50ст на час може...и 20лв на ден!!!Аз не съм чувал и виждал милиционер да разчита и живее от заплата..Най-вече службата,униформата и картата,понякога тук таме палката и някой идр шамар с шутове са "източниците" на доходи,особено нощно време по алеи,заведения,обиски и ...сега кво ши праим...че сме двама с колегата и те така.- на море за 50ст на час и 20лв на ден - някой вярва ли го това
57
0
 
20
 
! Отговори
до 50 преди 4 години
И затова ли дилърите у нас са като кравите в Индия?
56
2
 
9
 
! Отговори
до 50 преди 4 години
Кажи го това на филипинският президент!Ама той досега е екзекутирал няколкостотин хиляди дилъри и не му е мигнало окото.А ако някой предложи на детето ти дрога съм сигурен,че и ти ще му видиш сметката на момента.Може да изглежда,че в контакта е бръкнал погрешка но няма да е жив нали?Или е скочил от 12-ят етаж -инциденти всякакви!
55
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И това им е много.Тия за нищо не стават.
54
5
 
9
 
! Отговори
Цеко преди 4 години
ще ловят тен и мухи, друго не е по силите им, милите милиционери
53
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До РеалностиВиж, то и 50 лева на час да им дават, като няма защита, никкой нищо няма да направи. Ей тука сега се плюе за Дания, какви "женчовци" били. Полицията им е много учтива и действа бавно на моменти, но ако стане проблем, вадят пистолетите и не прощават. Ако заплашиш полицай, следват много, ама много проблеми. Едни така ги екстрадираха, нищо, че бяха родени в Дания ...
52
3
 
13
 
! Отговори
Дилрчту от Сланчака преди 4 години
Той бачка за 25 стотинки на час, аз му предлагам по 25 лева на час, на смяна, демек по 200 на нощна, да не ме бара.Още 4-5 дилърчетаа са му в района.Според, какво ще направи? Ще вскара 10 парчета в затвора и ще се оглежда през рамо следващите 5 годони, за да получи 50 лева заплата огроре и с 10 лева към пенсията, или ще захеби за сезона, че и за внуците да остане?