Прокурор: Момчето от Пловдив е готвило терористичен акт

Такъв обем от взривни вещества не е намиран и в Европа
13 юни 2019 10:55,
37
Прокурор: Момчето от Пловдив е готвило терористичен акт
Снимка: Pixabay

Специализираната прокуратура разполага със сериозна комуникация между ученика от Пловдив, обвинен за тероризъм и вербовчика от "Ислямска държава", от която ставало ясно, че 16-годишният е подготвял терористичен акт в България. Това обяви в извънредно изявление говорителят на Специализираната прокуратура Сийка Милева, пише "24 часа".

Още по темата

Прокуратурата иска да изолират ученика, обвинен в тероризъм

Прокурорката обясни, че мнението на обвинението, че детето е жертва на радикализация остава валидно.

"От друга страна обаче стоят интересите на българските граждани. Намерени са взривни вещества и устройства в дома на обвиняемия несъпоставими с нито един казус от новата история на България", каза Милева и уточни, че родителите на момчето не са знаели какво има на тавана в дома им.

Прокурорката подчерта, че родителите са помогнали на разследващите за случая, като отбеляза обаче, че първоначалната информация, че детето им има общо с "Ислямска държава" не е дошла от тях, а от друг човек.

Милева обяви, че прокуратурата разполага с доказателства - видеоклипове, които момчето е изпращало на вербовчика как приготвя взривни вещества за бомби.

"Такъв обем от взривни вещества не е намиран и в Европа, каза говорителката. Тя поясни, че прокуратурата ще запази интересите и правата на ученика, но няма да се откаже да поиска от апелативния спецсъд неговото задържане, тъй като има реална опасност за сигурността на голям брой български граждани. Оттук нататък отговорността е на съда, каза Милева и не се съгласи с медийни публикации против прокуратурата и службите за сигурност.

При закрити врати днес трима апелативни съдии ще решават за окончателната мярка за неотклонение на 16-годишния.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мартин Елианов Попов се казва пловдивското *** и терорист, ученик в руската езикова гимназия "Иван Вазов".Дали вербовчикът като е вербулва Марти, го е целувал по вратлето или само мъжки ласки е имало?
10
1
 
34
 
! Отговори
22 преди 4 години
Ако можеш да правиш бомба трябва да можеш и да си ги излежиш годините. Утре някой друг *** ще реши, че света му е крив и айде. На 16 17 или 30 години. Наивността или годините не са оправдание.
9
0
 
41
 
! Отговори
.... преди 4 години
16-годишният трябва да си понесе отговорността за безотговорността с която е решил да прави бомба и да убива хора.
8
24
 
0
 
! Отговори
Алекс преди 4 години
Съмнява ме да е готвил атенат, по-скоро препродажба. Българите не сме толкова по защитата на мирогледа си колкото по търсенето на лесни пари.
7
1
 
19
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ДОБРЕ, ЧЕ РОДИТЕЛИТЕ МУ ГО ПРЕДАВАТ НА ПОЛИЦИЯТА!!!
6
0
 
56
 
! Отговори
питанката преди 4 години
Не съм съгласна да омаловажават действията на това момче. Той все пак е на достатъчната възраст да осъзнава какво прави и има необходимите знания, че действията му са много опасни и злонамерени. Къде са били родителите му когато е купувал и складирал материали. Това става с пари и време. Изтървано дете, без надзор!!
5
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Случаят беше разкрит от бащата а не от тези които сега обикалят медиите. Ше използват случката да разкрият ново антитеростично звено с бюджет за милиони и нови връзкари ще си клатат краката.
4
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В нормалните държави снимките и имената на всички терористи са обявени по всички медии!!!!!!!
3
20
 
8
 
! Отговори
Judge Dread преди 4 години
Всеки, който кара таратайка с газово, и паркира на подземния паркинг в мола, подготвя терористичен акт.
2
2
 
40
 
! Отговори
Мартин Попов терорис преди 4 години
Сега от НПО организацийки, БХК и прочие паразитни формировки ще писнат за правата на милото, клето, изплашено, объркано и подведено момче, което е поздравявало винаги възрастните, на мравката път е правило, с болно сърчице и предоперационно състояние на коленцето, да бъде пуснат мартинчо, да му се прости! Та той е искал само една добронамерена бомбичка с пирончета и шрапнелчета взриви,без лоши помисли!Аз обаче бих се радвал пандизчии да му пускат кожени бомби в края на храносмилателната система
1
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тез с мaлоумни!