Най-скъпата ябълка в света расте в Пловдив, цената - ?100 хил.

Плодът ще е изрисуван по специална технология
Обновена: 20 юни 2019 21:37 | 20 юни 2019 21:30,
21
Най-скъпата ябълка в света расте в Пловдив, цената - ?100 хил.
Кадър: Нова

100 000 евро струва най-скъпата ябълка в света, която расте в пловдивското село Трилистник.  Тя ще стане притежание на една единствена жена.

Плодът зрее в овощната градина на Красимир Кумчев, който отглежда 700 декара ябълки. Голяма част от тях произвежда за консумация, а друга за бутикови подаръци.

Легендата за Афродита е вдъхновила идеята за „златната ябълка”.

„От митологията се знае, че когато е подхвърлена ябълката, трите богини Атина, Хера и Афродита започват борба за нея, защото всяка една от тях е смятала, че е най-хубава. В крайна сметка тя се оказва в ръцете на Афродита. И в момента всъщност тази ябълка е предназначена за земната Афродита”, заяви Красимир Кумчев пред Нова.

Докато зрее на дървото, плодът ще бъде облепен със специални стикери. След това ще бъде изрисуван от слънцето по специална технология. После със златни букви върху ябълката ще бъде инкрустиран надпис.

„Ще бъде изписан ръкописно на гръцки език и ще пише „За най-хубавата!”, обяснява Кумчев.

След това ябълката ще бъде положена в специална златна поставка, наподобяваща яйце на „Фаберже”.

„Ще бъде изработено от един килограм и половина чисто злато. Формата я виждате. Уникално бижу, напълно наподобяващо на „Фаберже”. Уникална разработка на майстори от България. 18-каратово злато и всъщност самата стойност на златото е около 65-67 хиляди евро”, обяснява Кумчев.

Според фермера такава ябълка досега никога не е била произвеждана. Вкусът на ябълката ще е сладко-кисел. Производителят твърди, че за растежа й не е използвал торове и препарати.

Златната ябълка ще узрее през септември. Тогава съвременният Парис ще може да зарадва срещу 100 000 евро своята любима Афродита.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
123 преди 4 години
Човешката простотия е безгранична.
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Що ми изтрихте коментара мишоци.
14
0
 
0
 
! Отговори
ПЛОВДИВЧАНКА преди 4 години
Към авторката на публикацията: Комбинацията ПАРИС и АФРОДИТА от непубликуваните старогръцки легенди и митове ли е ?!?
13
0
 
0
 
! Отговори
Крис преди 4 години
И тези ги хапе щъркелът. Да обобщим:Златен поднос: 67 000 евроСладко кисела ябълка облепена със стикери - 33 000 евро. Общо: 100 000 евро. Честито на купувача ;-)
12
0
 
6
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 4 години
никому ненужна абсолютна глупост...
11
2
 
14
 
! Отговори
ья преди 4 години
Е то и най-скъпата тиква расте тук, *** файда йок..
10
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 11, ами човека очевидно от това разбира - отглеждане на ябълки. Или си мислиш, че хората, които до 89 са правели нещо добре изведнъж ще се откажат да го правят? Или че млади недоучили студентчета ще поемат цялото солско стопанство и индустрия? Айде моля ви се! За да оцелее 30 години, човека явно има знания за това как се прави земеделие. А явно също и реклама. С нищо неговата идея не е по-зле от рекламите на IPhone примерно. Да, кич е, ама така се печелят пари от мутри.
9
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе каква е тая дивотия и снобизъм, бе?! Какво и изключителното на тая ябълка? Още като малки деца в часовете по ботаника, сме "изрисували" ябълки и дини по тоя начин?! И как така , хем било от ЧИСТО злато, хем пък е 18 карата ?!Изобщо, статията отговаря напълно на образованието и интелекта на писача си, както и на селтащината на тоя "производител на златни ябълки".Истината е, че това, дето се е родило в последните 30 год. не става за нищо, ама пък има претенции за New Epoch.
8
0
 
16
 
! Отговори
11111 преди 4 години
Който я изяде, на златен цокал трябва да я ...
7
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ей страшна реклама му направихте на тоя ,чак по телевизиите- дръж ,тичайте мутроолигарсите да купувате тоз кич и простотия за мутресите .Какво падение !
6
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всяка година повтаряте еднаква новинка...да си го ядат за милион ако искат
5
2
 
19
 
! Отговори
АлелУя преди 4 години
Аз пък отглеждам златния ***. Само отбрани Афро-Диди могат да се подпират на него, другите могат да го дърпат надолу да му измерват еластичността.
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Афродита е богиня на красотата и любовта,а ябълката,която се вижда,се нарича "червена превъзходна" и е великолепна на вкус.Съществува и ''златна превъзходна',която е сладка и сочна.
3
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чисто злато но 18 каратово... хубава работа ама...
2
3
 
27
 
! Отговори
ех преди 4 години
Ако ще трябва подаравям златна ябълка на цена от 100,000 евро на жена то по-добре тя да има златна слива.
1
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гениално. Сигурно Парис не е жалък, а Афродита заслужава подаръка с добродетелта си. И сигурно този подарък ще радва повече от 2 минути и няма да събира прах.