Неолитни къщи и тракийски дворец на едно място

Историческият парк до Варна е първият по рода си в света
Обновена: 24 юни 2019 14:26 | 24 юни 2019 13:18, Камелия Цветанова
32

Снимка: Исторически парк

Най-големият и първи по рода си културно-исторически и развлекателно-образователен парк от този тип в света вече работи официално съвсем близо до Варна, но ще приема посетители от 15 юли.

Разположен в завършения си вид на над 700 декара площ на 33 км от морската ни столица, Историческият парк ще представя на всеки посетител интерактивно пътуване до 10 000 години назад във времето през петте епохи на човешката цивилизация.

Историческият парк отвори врати с културно-развлекателна двудневна програма, включваща народни танци, музикални изпълнения, занаяти, ритуали, обичаи, бойни демонстрации, игри и надсвирвания, съобщиха от дружеството, което го стопанисва.

В двата фестивални дни на българските традиции и фолклор,  посетителите имаха възможността да се докоснат до бита, културата и обичаите на нашите предци. Да разгледат първия етап от изграждането на Исторически парк като посетят  халколитни и неолитни къщи,  тракийски дворец, три тракийски гробници, прабългарско и славянско селище и живописни езера.

Заради лошото време в последните дни все още има някои довършителни дейности, които трябва да се извършат, така че паркът ще приема посетители от 15 юли.


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
7
 
! Отговори
Дагелмод преди 6 месеца
Ивелин е огън момче! Сега след като откри "Исторически цирк " и го напълни с туристи започва да продава къщи за гости пак там на много атрактивни цени. Човека не е алчен нито прост! Просто за декар земеделска земя иска 200000 лева. Сега очаквам едни опашки, едни караници кой да си купи там земя също като в парка дето уж щеше да бъде посещаван от 500000 души годишно. Ако не друго поне е забавно да гледаш толкова много *** събрани на едно място.
28
0
 
17
 
! Отговори
Симов преди 7 месеца
Ивелине къде са туристите бре? Нали уж обещаваше на шараните, че имаш договор за 200000 посетители с германски тур оператори за 2019 г.? Пълен палячо, да му мислят инвеститорите.
27
0
 
19
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 месеца
Ходих и видях този цирей. Нито е грандиозно, нито интересно а още по - малко уникално. Това е един гьол с две къщички с паркинг който дори няма акт 15 и акт 16, но поради алчност и малоумние вече посрещат туристи макар, че като гледам никой не си е счупил краката да ходи там.
26
2
 
18
 
! Отговори
Тъпо та дрънка преди 9 месеца
Найс, а?
25
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Айфеловата кула има свое копие дори в центъра на Токио, в почти реален размер. Ясно е казано, че се строи увеселителен парк, атракцион, който дава възможност да се върнеш назад във времето. Цената за вход ще спира и отсява навлеците и ще осигури възможност на хората да се запознаят с миналото на спокойствие.
24
8
 
20
 
! Отговори
джо преди 9 месеца
Защо да се лее простотия, ами да направят копие на Айфеловата кула и вместо да ходят хората в Париж, направо във Варна за едни 30 кинта щтрак и толкоз. После ще направим една Хеопсова пирамида за какво де се зори човек да гледа оригинала чак в Египет ,баш в тез жеги. Ех, Ганьо , комбинатор Български.
23
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 8

Оффффф това се прави дори и в днешно време когато се строи дървена колиба. Правят се четери стени след което се изрязва вратата и прозорците. Ама няма от къде да ги знаеш тия работи...
22
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тук пак се лее простотия... ама всичките сте ми големи историци и арехолози бе :) всичките сте толкова компетентни по всичко, че направо да се чуди човек не сте някакви световно признаи гении...
21
8
 
19
 
! Отговори
джо преди 9 месеца
Яко ги тресе халтурата "нашите"хора. След време ще почнат да се правят на индианци. Ако има държава това трябва да се забрани със закон. Преди време един познат ми разказа как от наш курорт, закарали група чужденци до копие на Мадарският конник, на разклона за селото. Хората огледали бутафорията, хапнали и обратно за Варна.До оригинала са някакви си 6км., но защо да си губи времето човека, нали им взел паричките за разходката.
20
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
има ли представителки на неолита по препаски? Ако има бих го посетил.
19
2
 
20
 
! Отговори
ммм преди 9 месеца
В началото на ноември е готов за булдозерите.
18
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Кич, кич, че и за 30 лв входа... Исках да отида, ама нямах желание, пък едни 60 лв излишни за мен и жената също нямах. Видях доста снимки и няма нищо интересно и впечаъляващо.
17
9
 
22
 
! Отговори
Археолог преди 9 месеца
Голяма грешка на държавата да позволи на тая бутафория да се появи. Имаме си достатъчно интересни и Автентични обекти в България. Това е по-зле от замъка в Равадиново, пълен кич. Искам да ми кажат от къде разбраха как са изглеждали сградите през всички показани епохи, че и до покрив
16
3
 
24
 
! Отговори
Бях там преди 9 месеца
Е как не ви е срам така да лъжете.Знам че е платено,Но все пак....там няма практически почти нищо....чували с цимент имам и у нас...ама не претендирам за исторически парк.
15
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Слабо по Български. Искам големи статуии на владетелите в цял размер по екохите им. Искам величеството на България, като дойде някой да види царете годините. Не малко монети, картини, текстове и поляни. Не е сериозно. Даже Македония прави по едри неща, дето е 100 пъти по бедна и малка.
14
2
 
6
 
! Отговори
Цв. Цв. преди 9 месеца
И аз искам такова нещо.
13
4
 
21
 
! Отговори
дд преди 9 месеца
Кое му е първото, та чак пък и в света? Като ги гледам тези снимки, абсолютна банална история, само една колиба ми направи впечатление, а около нея ми се вижда разкопано и недовършено. На който му се гледат подобни каменни стени, да отиде в Гърция. Там хем са впечатляващи, хем са на по хиляди години.
12
6
 
22
 
! Отговори
Мишо преди 9 месеца
И на мен ми прилича на Скопие - кич.
11
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
лелеее, редакцията на търпи критика :) Смешници!
10
7
 
25
 
! Отговори
Мен преди 9 месеца
Лееека полека започваме да приличаме на македония...