Ангелкова пита: Кой сложи платена бариера на Русалка?

Министърът ще сезира прокуратурата за случая
5 юли 2019 15:50, Анисия Иванова
209
Ангелкова пита: Кой сложи платена бариера на Русалка?
Снимка: БТА

По разпореждане на министъра на туризма Николина Ангелкова ще бъде сезирана прокуратурата за ограничаване на достъпа към плажовете на Русалка с платена бариера. За ситуацията се получиха сигнали в публичното пространство, съобщиха от Министерството на туризма.

Компетентните органи трябва да проверят дали са правомерни загражданията и кой ги е поставил с цел да ограничи достъпа към ивицата.

Плажовете са изключителна държавна собственост и по закон достъпът до тях не може да бъде ограничаван. Общините са длъжни да осигурят свободен и безплатен пешеходен достъп на гражданите до плажа.

По този повод Министерството на туризма отново изпрати писмо до кмета на община Каварна Нина Ставрева: "В съответствие с правомощията Ви по чл. 44, ал. 1, т. 8 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, е необходимо да организирате изпълнението на изискванията на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие за осигуряване на свободен и безплатен достъп до морски плажове "Русалка - малък плаж", "Русалка - голям плаж", "Русалка – Хелинга", "Русалка – Каяк“, "Русалка – централен“, "Русалка - Бейби плаж", община Каварна, област Добрич, като за резултатите да уведомите Министерство на туризма“.

По повод на постъпвали жалби от граждани, Министерството на туризма и преди е извършвало проверки и е изпращало писма до кмета на община Каварна Нина Ставрева, на чиято територия се намират плажовете, както и до областния управител на Добрич Красимир Кирилов, с които ги информира за оплакванията на граждани и се изисква предприемане на действия по компетентност.

Плажовете на Русалка са неохраняеми. Според Закона за устройството на Черноморското крайбрежие за неохраняемите плажове следва да се грижат областните управители и в техните правомощия е да предприемат мерки срещу всички нарушения по тези ивици до влизането в сила на новия ЗУЧК.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
0
 
21
 
! Отговори
Койчо преди 4 години
Кой ми *** в гащите.
113
1
 
11
 
! Отговори
ГОГО преди 4 години
Абе,личи си че обича плажове!Ама,нудиски,или нощни.....!!!.Ммммммммм...!
112
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако Гърция, Италия, Испания и т.н. имаха такова министерство и такъв министър/ мениджър, отдавна туризмът им да е фалирал. Жалки сте.
111
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки петък проверяваме курортите и плажовете. Неудобно е с токчетата, ама няма как. Служба. Другия петък - "проверка" на Слънчака.
110
0
 
7
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 4 години
...koito e pribiral taksata !!!
109
0
 
26
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 4 години
Пита щото е напълно неграмотна. Ние питаме а тя трябва да отговара. Ама така е когато случайни хора са назначени за министри. Може да пита радио Ереван то ще и отговори.
108
0
 
23
 
! Отговори
Скитник преди 4 години
Ангелкова има поглед на индианец гледащ пишуща машина?!
107
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дадохте плажовете на мутрите а сега питате кой сложим бариери.
106
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Калинката пак в неведение.Абе дайте на хората възможност да развиват бизнеса си свободни,в които са вложили уменията си,средствата си и половината си живот бе нехранимайковци.От рестрикции в този бизнес съсипахте туризма и живота на поколения потомствени фамилии в туризма.Накичихте се с гръмки но празни фрази.Мастър чефове и нам кви силайици а туристите бягат през глава от туристическите услуги в БГ-тото.Туризъм госпожи и господа не се прави от калинки лайици и кибици а от профиналисти с опит
105
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Валери Симеонов май беше прав...
104
0
 
16
 
! Отговори
фен преди 4 години
Като гръцка богиня е!! Изплавала от нищото!
103
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ангелакова, на таксито отзад му омръзна да те чака.
102
0
 
18
 
! Отговори
38326 преди 4 години
Министърката объка репликите. Ние питаме кой е допуснал да се слагаг бариери по плажовете на българия. Мшинистърката отговаря, че вече са свалени, а нарушителите са снакционирани строго. Докоа управляващите ще са с ненаучени роли?
101
0
 
20
 
! Отговори
Бонго преди 4 години
До Анонимен 24Общините ще си подържат плажовете и парковете, всички хотели плащат огромни данък сгради и такси смет към тях + туристическия данък + поминъка на населението. И изобщо не е нужно концесионери да има.
100
0
 
23
 
! Отговори
Ванката преди 4 години
Ха ха - снимката е трепач! - "Ъ, ко?"
99
0
 
16
 
! Отговори
Капитан Спароу преди 4 години
Аз бях!
98
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Феодализмът като обществено-политически строй отдавна е норма в България.
97
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Снимката кърти....
96
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази е много неориентирана, какво търси един министър из пясъците, проверки да правела. Изхожда се върху имиджа си и не само, дискредитира институцията, която управлява. Абе тоя тикквата верно откъде ги копае всичките.
95
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак пита,кой ми се изака*а в гащите.За кой ли път.ОСТАВКА. И никога повече.