Ангелкова пита: Кой сложи платена бариера на Русалка?

Министърът ще сезира прокуратурата за случая
5 юли 2019 15:50, Анисия Иванова
209
Ангелкова пита: Кой сложи платена бариера на Русалка?
Снимка: БТА

По разпореждане на министъра на туризма Николина Ангелкова ще бъде сезирана прокуратурата за ограничаване на достъпа към плажовете на Русалка с платена бариера. За ситуацията се получиха сигнали в публичното пространство, съобщиха от Министерството на туризма.

Компетентните органи трябва да проверят дали са правомерни загражданията и кой ги е поставил с цел да ограничи достъпа към ивицата.

Плажовете са изключителна държавна собственост и по закон достъпът до тях не може да бъде ограничаван. Общините са длъжни да осигурят свободен и безплатен пешеходен достъп на гражданите до плажа.

По този повод Министерството на туризма отново изпрати писмо до кмета на община Каварна Нина Ставрева: "В съответствие с правомощията Ви по чл. 44, ал. 1, т. 8 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, е необходимо да организирате изпълнението на изискванията на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие за осигуряване на свободен и безплатен достъп до морски плажове "Русалка - малък плаж", "Русалка - голям плаж", "Русалка – Хелинга", "Русалка – Каяк“, "Русалка – централен“, "Русалка - Бейби плаж", община Каварна, област Добрич, като за резултатите да уведомите Министерство на туризма“.

По повод на постъпвали жалби от граждани, Министерството на туризма и преди е извършвало проверки и е изпращало писма до кмета на община Каварна Нина Ставрева, на чиято територия се намират плажовете, както и до областния управител на Добрич Красимир Кирилов, с които ги информира за оплакванията на граждани и се изисква предприемане на действия по компетентност.

Плажовете на Русалка са неохраняеми. Според Закона за устройството на Черноморското крайбрежие за неохраняемите плажове следва да се грижат областните управители и в техните правомощия е да предприемат мерки срещу всички нарушения по тези ивици до влизането в сила на новия ЗУЧК.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ангелкова пита: Кой сложи платена бариера на Русалка?НИЕ ПИТАМЕ : Кой я направи министър
93
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Taka e..ima zapoved da propuskat po malko koli,da se otkazvat I da si harchat parite po tehnite restoranti...vqrno e..
92
5
 
42
 
! Отговори
Уяя преди 4 години
На *** Брягне отивам...само Гърция,Турция,Италия...В гърция за 40,50? 4 човека вечерят пресни риби,калмари,октоподи..за тези пари в бг супи на по 10 дена,пържоли от 96г..*** история,морето мяза на рибена чорба,всичко има вътре...бегай бегай...
91
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Коня са го пуснали на моретоооо.На всички ни се повръща от тази много ниско интелигентна жена но тя взема голямата заплата, тя има имоти в Драгалевци ли беще, тя пътува за сметка на държавата ... а ние го духаме и седим по форумите.Не се хабере братя българи, държавата е пропита с мафия и няма никога да се оправим. Спасявайте се поединично докато е време.
90
0
 
49
 
! Отговори
Пук преди 4 години
Бариерата е от поне 15 години. Тази сега ли се сети за нея? Какво прави до сега при всичките си визити по *** ?
89
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чудесна снимка!
88
30
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Злобният ниско интелигентен народ в действие :)
87
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бариерата не пречи на хората да посещават плажа. Грозна краво, стига се праи на загрижена!
86
0
 
33
 
! Отговори
Гост преди 4 години
Е с тези си действия се стига до ситуацията за отлив на туристи.После се чудят какво става,защо така.Трябва са останете без никаква работа за да се научите.
85
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
грозна, грозна, ама скътала лев за имоти в Драгалевци, а вие лапайте мухите като сте много красиви. грозните и глупавите ви окрадоха и продължават да крадат
84
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая е толкова нагла, прoста и глупава, че ми се повръща!
83
1
 
24
 
! Отговори
:) преди 4 години
Много е красива, много :)
82
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Малеее, тая плаши туристите! Ше съсипе сезона!
81
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Афе кой е бръсне тази ... тя сега разбира вижда че половината плажове са с бариери, хайде стигас номерата.Нищо няма да се промени хора, спрете само с надеждите.Оросължават с глупавите кой, ама как и всичко продължава по старо му. И така 30г ...Спасявайте се докато е време.
80
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя частник Банов ,какъв частник е,щом ограби и фалира цели производства.Колко загуби държавата,а да не говорим за хилядите работници изритани на борсата,компенсирани с наши пари? Наглостта на комуниста няма граници.
79
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Една руска подводниица беше забелязана около Норвегия забиваше бариери там и оглеждаше кабелите може те да са.
78
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Айде пак трола с бедния човек и как го деряли. Хахахайа толкова смешно вече.Пак аз като отида в магазина не ме дерат понеже с 1 лев за хляб и 20лв за сирене. Пак ти бедния отиде чак до Русалка на плаж нали ')) Я стига глупости.
77
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Естествено, че ще остане това е частна земя с паркинг. Общината да си направи техен с парите на тоя Пинко долу и да спират там.Неможеш да кажеш на частник, че няма да му платиш.. Имаш късмет, че не са те изхвърлилии. У вас така ли влиза всеки? Или за там имаш друга позиция :)
76
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ти и без това нямаш и стотинки. Ако не са германци и англичани... Ако от тебе ще поддържат такива големи хотели... Малей малей... Ти ходи на село в Гърция.. Остави сериозния туризъм на запада.
75
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стига вече с този популизъм. Пешеходния достъп до плажа е безплатен и осигурен. Бариерата спира само колите и ако искаш да продължиш натам има паркинг за 8лв. на ден, доколкото разбрах. Общината първо е възстановила този терен, можеше да го замени с друг, а сега вместо за направят един паркинг преди бариерата, на общинската все още земя, се правят на ощипани кой я е сложил?! Ами собствениците са я сложили и след проверката тя пак ще остане, защото всичко е законно. Дали е морално е друг въпрос.