Моторист опита да сгази полицаи, те го стреляха със стоп патрони

Мъжът нямал книжка, карал без светлини и с висока скорост
5 авг 2019 14:03,
48
Моторист опита да сгази полицаи, те го стреляха със стоп патрони
Снимка: БулФото

24-годишен моторист е задържан за бягство от полицейска проверка и застрашаване живота на полицаи. Това съобщиха от пресцентъра на МВР, цитирани от "Фокус".

Снощи около 00.45 часа, патрулирайки по маршрут бул. „Никола Петков“ и околовръстния път, пътните полицаи забелязали моторист да се движи по посока кв. „Горна баня“ с висока скорост, без светлини и скрит регистрационен номер.

Униформените незабавно предприели действия за спирането му, но мотористът не се подчинил и увеличил скоростта.

Сигналът за неподчинението бил предаден на следващ екип, който също безуспешно опитал да спре моториста.

След кратко преследване полицаите му препречили пътя, но когато един от униформените излязъл от патрулния автомобил и за пореден път направил опит да го спре, мотоциклетистът увеличил скоростта и се насочил към служителите на реда.

При възникналата ситуация и реална опасност за живота и здравето им, се наложило единият от полицаите да използва служебното си оръжие, с което произвел три изстрела със стоп патрони - един от тях улучил водача в ръката, а другите два попаднали в крака му.

Той е прегледен от екип на спешна помощ и допълнително в болнично заведение, назначено му е лечение.

От последващите полицейски действия е установено, че мотористът - 24-годишен, управлява моторното превозно средство без необходимата категория, а моторът е спрян от движение.

Работата по случая продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Свалихте червените мутри от кортежите, но те се качиха на мотори и продължиха да си разиграват коня! Едно истинско народно правителство отдавна щеше да им е конфискувало кортежите, моторите и залите за силови тренировки а вие не го правите - народно правителство ли сте тогава?
42
4
 
9
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 4 години
Не съм чул моторист да убие шофьор. Обратното се случва всеки ден.В конкретния случай обаче моториста трябва да се накаже здраво.
41
7
 
8
 
! Отговори
Пенсионер преди 4 години
До Анонимен 25 Никой нищо не е наредил на мотористите. Пишеш глупости. Ако не беше демокрацията, мотористите и много шофьори щяха да маат пеш. За това хората ще гласуват за ГЕРБ.Някога имах трабант , а сега съм сменил 4 коли и 4 мотора. Как да гласувам за БСП ?
40
1
 
6
 
! Отговори
:) преди 4 години
Абе тия комплексари на две гуми не разбраха ли, че от карането на мотор членчетата им няма да пораснат!
39
1
 
10
 
! Отговори
Аамет преди 4 години
5 годинки ша му додат дюшеш.
38
1
 
16
 
! Отговори
До анонимен 38 преди 4 години
Браво моето момче! Или си много млад или си наивник на средна възраст.Така и така си тръгнал нанякъде - да ти препоръчам Северна Америка (без Мексико).Та лафът там е следният:За Президента можеш да говориш каквото си искаш публично, но мнооого внимаваш какво ще кажеш ако те спре полиция!
37
18
 
4
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 4 години
Стрелящия Полицай е за Карлуково - има неписано правило - Моторист се Преследва , не се спира със Стрелба . Всеки Полицай го знае .
36
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво! Да наградят полицая стрелял по тоя моторист. В нашето общество в пълно с хора правещи, каквото искат. Живеещи анархично и създаващи опасност за всички нас. Призовавам парламента да даде повече правомощия на полицията да използва оръжие при неподчинение. Трябва да се сложи вече ред в тая държава.
35
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мотористите са си държава в държавата и никой май не ги проверява...Аз като карах колело ме спря полицай да ми извива ръцете дали съм пускал случайно китайски фенер и съм подпалил гората ??? !!! Затова ще емигрирам, защото ми писна да се правят на мъжкари полицаите, а като видят някой на мотор... дим да ги няма !
34
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако го беше сгазил и двамата нямаше да го стрелят
33
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Другия път на месо моля, стига компромиси.
32
9
 
2
 
! Отговори
Умник преди 4 години
А физическа сила и помощни средства видяхте ли кога и как се прилагат! Вижте и Правилника и Инструкцията! Помислете и за ЕКПЧ и БХК! Иначе сте клиенти на Страсбург и Хага!
31
4
 
8
 
! Отговори
Браво на полицайте преди 4 години
Браво на полицайте и на стрелящия полицай. Браво!Моторът не е виновен с нищо за да стрелят по машината. Бира с ченгето бихме пили и радвали се че има справедливост на тоя свят.На приятел откраднаха култово 1942 Zundapf и при преследването моторът бе прострелян, послдва падане и пожар. Мотористът-крадец се оттърва със счупен гръбнак.
30
1
 
12
 
! Отговори
някой преди 4 години
"патрулирайки по маршрут бул. Никола Петков и околовръстния път"Да бяхте написали и града, България не е само София.
29
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До неотдавна червените натрапници плашеха народа на България като вдигаха паметници на армията, която ще дойде да го сгази ако не ги слушка. Днес времената са други и те го плашат с вуците на Путин, чрез техни моторизирани последователи в цялата ни изстрадала страна!
28
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Моторизиран тероризъм...
27
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А че даже и преглед му осигурили...
26
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преследвали! Така се преследва мотор!
25
3
 
9
 
! Отговори
Жиб. преди 4 години
Ето че отново се разнася грохот на мотори, но я се замислете - кому са нужни тия екстремистки изяви? Не ви ли се струва, че един плешив медиен екстремист ги насъсква да изнервят хората, понеже неговите банди са решили да се докопат до властта чрез всички възможни средства и начини?
24
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Явно всички мотористи гласуват за ГЕРБ и на полицаите са им наредили да не ги закачат.