Водата на яз. "Долна Диканя" - негодна, заразена е със салмонела

Витошките водохващания са с много нисък дебит, обясни шефът на ВиК
Обновена: 20 ное 2019 14:08 | 20 ное 2019 13:32, Анисия Иванова
28
Водата на яз. "Долна Диканя" - негодна, заразена е със салмонела
Архив: Булфото

Водата на язовир "Долна Диканя" е заразена със салмонела и е негодна за пиене, е показала първата проба. Това съобщи Иван Витанов, управител на ВиК - Перник.

Предстои да бъде направена втора проба в друга лаборатория.

Още по темата

Миналата седмица регионалният министър Петя Аврамова обяви, че ще се търсят резервни водоизточници за Перник. Една от идеите беше да се вземе вода от "Долна Диканя" и за целта бяха изпратени проби за изследване.

По думите на Витанов разконсервиран е водоизточник "Дарак", с който водното дружество възнамеряваше да захрани квартал "Варош". Неговият дебит е под 1л/сек., поясни той, цитиран от БТА.

От Владайския канал могат да се използват 15 л/сек., ако бъде разрешено. Витошките водохващания също са с много нисък дебит и не може да се разчита на тях, поясниха от водното дружество.

В момента водният обем на язовир "Студена" е 4 695 000 куб.м.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
3
 
13
 
! Отговори
Баба Гинка преди 4 години
Да викнат Хидроинженера от Бояна, той ша ги упраи.
6
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
????водохващия???
5
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да бе да, понеже Дoган е в затвора, нали? Tиквyн не се ли заканваше да го съди, преди да стане премиер за 2-ри път? И какво стана с куклата-тиква на конци?
4
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И откъде е заразена водата със салмонела. Извънземните ли я заразиха. Кой отговаря за водоемите в кочи, ната никой ли. А защо е тази раздута администрация която лежи на гърба ни без да върши нищо. Тоягата само Тоягата ще оправи нещата. Лошото е че племето е евано а и вече застуде та ше лежи и ше чака пролетта а после лятото а след това зимата.
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами да борят "салмонелата" с химикали... Това е!
2
8
 
3
 
! Отговори
до 1 преди 4 години
Как е квартиранта в мозъка?
1
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това вече започва да заприличва на биотерероризъзм.Ето идеален случай новият главен прокурор Гешефтаров да натрупа малко точки,като вкара в затвора бившата кметица на Перник и мъжът й, които източиха язовир Стедена.Само че много се съмнявам, тъй като всичките те са от една и съща Шайка - ГЕРБ.Виж ако бяха от БСП, досега да са в затвора и това да се предава директно по всички телевизии.