Никой не ги чу, хора започнаха да слагат знаци на път в Сливница

Режат храсти и обезопасяват района
23 ное 2019 13:16,
42
Никой не ги чу, хора започнаха да слагат знаци на път в Сливница
Снимка: Pixabay

Път без знаци, обрасъл в треви и храсти, тормози от години квартал в Сливница. Нещо повече - участъкът е единственият, който води към 3 села и през него освен коли минават и камиони, пише NOVA.

Още по темата
 

След множество сигнали до пътната агенция, която стопанисва пътя, хората от Сливница сами запретнаха ръкави и заедно с Института за пътна безопасност започнаха да режат храсти, да слагат знаци и да разчистват банкета от пясък.

 „Институт за пътна безопасност е тук по молба на гражданите, които живеят тук в региона. Те са изпращали сигнали, че пътят е в тежко състояние и застрашава техния живот и здраве. Молили са се на стопаните на пътя да изчистят канавките, да подменят знаците, но никой не е откликнал”, обясни Диана Русинова от ИПБ.

„Нямаме никаква надежда за управа в тоя Диарбекир”, сподели Иванка Славкова, жител на Сливница.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Институт за пътна безопасност е НПО. Те не могат да слагат знаци. При едно ПТП тези знаци ще са абсолютно без значение. То е все едно някой да си сложи пред дома знак забранено паркирането или да си направи сам улицата еднопосочна. Не може всеки да си слага знаци както му хрумне и да регулира сам движението. Пък все едно колко му се иска. А като стане ПТП и трябва да дават показания всички, които сега смело слагат тези знаци ще се изпокрият и ще казват, че нямат общо.
20
1
 
32
 
! Отговори
Гражданин преди 4 години
Безкрайно чакане в корумпираната държава на ГЕРБ нещо да бъде свършено както трябва. Единствения начин е сами да запретнем ръкави или да ги изритаме
19
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Участието на института по пътна безопасност гарантира лошо поставени знаци.
18
2
 
19
 
! Отговори
Хлебар преди 4 години
До ИстинатаПитай Пожарникаря! Той си мисли, че е съвършен!
17
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За какво да са ни не работещи институции??? Само да ги хрантутим?
16
2
 
10
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Община Сливница поздравява гражданите с песента на Дара " К'во не чу"!
15
2
 
20
 
! Отговори
Яна преди 4 години
До ИстинатаЗнаците се поставят съвместно с хора от Института за пътна безопасност. Това гарантира много по-добре правилното поставяне на знаците от безхаберните чиновници на Пътната агенция. Въпросът е не е за правилното поставяне на знаците, а защо служителите на агенцията получават заплати. За явното им безхаберие ще бъдат ли санкционирани, т.е. удръжки от заплатите и оповестяване на материалните санкции. Само това може да принуди тези и други чиновнически безхаберници да свършат нещо.
14
2
 
27
 
! Отговори
Велес преди 4 години
....- Ъхъ.... И като осечете храстите и сложите пътните знаци, се обадете на Тиквунов да дойде и да резне лентичката.... На хаирлия да е....
13
2
 
37
 
! Отговори
мак преди 4 години
Хората слагат знаците под надзор от пътна безопасност, така че правилните знаци да са на правилните места, така разбрах. Само че утре може да се окаже, че за да имаш нормален път трябва сам да си го асфалтираш, или да си извозваш бок.л..у.ка. Изниква традиционен въпрос - къде е държавата? Същата не прощава, когато трябва да вземе на хората данъци, такси и таксички.
12
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така става като се разпаднат институциите. Всички дружно трябва да се хващат като на ленински съботници да си слагат знаци, да си асфалтират, да си чистят улиците, да си пазят къщата, да си самообразоват децата.
11
0
 
23
 
! Отговори
Ха ха!!! преди 4 години
Мисля че всеки район 'забравен от държавата' има право да поиска самоопределение! След като хората си плащат данъци, застраховки и т.н. - а не получават нищо, би тябвало да спрат да ги плащат на този който не им връща, и да се заемат сами.
10
2
 
22
 
! Отговори
Подигравка с народа преди 4 години
Народа руптае срещу неработещите държавни служители и служби,но за награда власта им увеличава заплатите с 10%!!!???
9
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не ги е срам изрязали са храстите зад, които се крият катаджиите.
8
2
 
20
 
! Отговори
nekoj преди 4 години
Ами може да си въведат и местна 'винетка' - натрапниците да плащат... И направо да подходят към местно самоуправление, данъци и така нататъка. А ако държавен служжител наближи - да го вкарват в метния арест направо - и по кратката процедура за 'несправяне с работата'
7
1
 
31
 
! Отговори
държавник преди 4 години
И като някой загине заради грешно поставени знаци, кой ще поеме отговорността? Държавата къде е?!...................Държавата е заета с грижа за "ромите", правата на джендарите, благосъстоянието на "бежанците, кучетата, щастието на кокошките, правдата на краставиците... Кое по-напред. Самолети купува. Сега кораби са наред...
6
1
 
10
 
! Отговори
толерантен преди 4 години
Щом си плащат данъците акуратно, може да си слагат знаци, да асвалтират, сфетофари да си купуват. Лошо няма.
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Истината - този който не ги е поставил...
4
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз лично съм правил два пътни знака обозначаващи началото и края на едно село. Направих ги от дебели ПВЦ плоскости с бял цвят (да не се нагряват и да не ги крадат "брат'чедите"), дори използвах стандартният шрифт на табелите и плотерно изрязано светлоотразително фолио за да се виждат ясно нощем. Щом държавата не си върши работата, значи мога да й иззема функциите и да правя каквото си искам. Утре може да реша да кръстя селото на мое име.
3
2
 
22
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
Сега като нищо може и да ги глобят доколкото знам според закона единствено общината има право да поставя знаци след като КАТ прецени кои и какви трябва да бъдат.
2
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След като сами си ремонтират пътищата, значи не трябва да плащат данъци и винетки на Боко Тиквата.