Сблъсък между полиция и протестиращи в Перник

Те поискаха да затворят магистралата към София
Обновена: 21 дек 2019 22:50 | 21 дек 2019 22:15, Нели Христова
274

Още по темата

До сблъсък между полиция и протестиращи се стигна, след като недоволни граждани на Перник излязоха на възлови кръстовища в града, подтикнати от бедственото положение, съобщават от Bulgaria ON AIR.

Недоволството е предизвикано от липсата на вода в язовир "Студена". Положението е толкова сериозно, че от днес в Перник е в сила бедствено положение.

Протестиращите перничани излязоха на пътя в кв. Изток към София, движението беше затруднено, стигна се до напражение за кратко, тъй като те поискаха да затворят магистралата, полицейското присъствие на мястото е засилено.

Гражданите поискаха и министерски оставки. Междувременно в града, където водата е лукс в последните седмици, заваля дъжд.

По 8 часа вода на ден. Това реши на извънредното си заседание Кризисният щаб в града.

Извънредната ситуация ще е в сила 7 дни, а през това време ще се търсят начини за спряването с водната криза. Минути след като бедственото положение влезе в сила държавното предприатие "Монтажи“ започна работа.

Държавата и местната власт ще работят заедно за справянето с кризата.

А притокът в язовир "Студена“ е близо 4 пъти по- млако от водата, която се черпи, за да захвранва града и близките села.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


274
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
5
 
33
 
! Отговори
нищо ново преди 4 години
Репресивни герберастко-комунистически похвати, използвани и доказали се при предишни протести против Властта, когато полицаите по поръчка на Цв. Цветанов смазаха гражданските протести с/у ГЕРБ.На полицейското насилие трябва да се отвърне подобаващо. Герберасти трябва да бъдат...
143
1
 
40
 
! Отговори
До 159 преди 4 години
Властта в Перник е нова и не носи вина за безводието.Виновна е централната власт,която се крие като мишка и дори не си уволни некадърните и безхаберни министри.
142
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре бе,перничани,защо не дойдете под прозорците на властта,където са главните виновници,а се разправяте с полицията.
141
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според мене протестите ще продължат. Хората от Перник може и да атакуват и да покажат кай командва. Властта в Перник може да падне. Ако не се реши проблема това ще доведе до хаус. Човек не може без храна и вода.
140
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Форума на глупаците не пишете против БСП,Русия и т.н.Въпроса е че България затъва с всеки изминал ден,Не сравнявайте работата на ГЕРБ И БСП.Сега живота е в друга година,друго време.ГЕРБ са предатели продадоха всичко на САЩ,онези това чакат командири.София събра всичко и държавата фалира тотално факт е емиграцията.
139
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Режима на Борисов пак окървави улиците, сега когато са светлите християнски празници (((
138
2
 
12
 
! Отговори
Shark преди 4 години
До АнонимеН143 . АБСОЛЮТНО СИ ПРАВ, МНОГО ТОЧНО КАЗАНО!
137
31
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами да не бяхте си избирали Бесните стари пенсии - БСП... сега танцувайте за дъжд
136
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мисля, че трябва заглавието да е - превишиха ли органите на реда правата си? Имаше ли бити протестиращи?
135
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За какво им е тая вода на тия от Перник, като и без това не се къпят. Когато се напълни язовира тогава ще си мият голфовете
134
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен до 174 преди 4 години
А те защото полицаите във Франция, Испания и Гърция протестиращите ги галят с перце и не ги бият въобще. Ами нали сме Евраатлантически отворени и ни управлява "демократична" партия защо даваш пример за Руската полиция ?
133
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Построените язовири и водна мрежа преди 50 год. Днес дори не могат да се поддържат от некъдърниците ГЕРБ.
132
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разделяй и владей! Това е мотото на комунистите, затова България няма да се оправи никога - защото ни управляват комунисти, докато ние се делим, вместо да се обединим срещу комунизма.Не сме народ, това е истината!Не сме народ, а сбор от племена.Делим се на софиянци и провинция (перничани и прочие).Делим се на лекари и медицински сестри, военни и полицаи, учители и земеделски производители...А управляващите комунисти (ГЕРБ, БСП, лъжепатриоти - всички са единни срещу нас!) ни се присмиват!
131
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен 199 преди 4 години
Уточни за кои комунисти говориш за тези от ГЕРБ или БСП ? Не ви ли стана ясно че комунистите продължават да управляват.
130
26
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега с кмет комунист ще потекат вместо вода, реки от мед и масло към Перник
129
2
 
20
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
БОРИСОВ: КОРНЕЛИЯ ОТКРАДНА ПАРИТЕ И ВОДАТА НА ВИК ПЕРНИК!!!БОРИСОВ: ТО МОЯ ЕЛЕКТОРАТ НЕ ПРЪЩИ ОТ МНОГО УМ И ТУКУ СЕ ФАНЕ НА ПОРЕДНАТА МИ ЛЪЖА ОТНОВО!
128
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Полицията действа по руски образец. В Русия с бой се потушава всеки опит за протест.
127
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Витанов е кумец на загубилата изборите бивша кметица от ГЕРБ Вера Церовска!
126
5
 
36
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
БОРИСОВ КОЙТО ПЪРВИЯ СИ МАНДАТ ЗАМРАЗИ ПЕНСИИ И ЗАПЛАТИ , СПРЯ ДА СЕ РАЗПЛАЩА С ГОДИНИ И БИЗНЕСА ФАЛИРА , СМЕНИ ЛЕКАРСТВАТА 2010-ТА НА ОНКОБОЛНИТЕ С ЕВТИНИ ЗАМЕСТИТЕЛИ ОТ КОЕТО ИЗМРЯХА ПОВЕЧЕТО ОНКОБОЛНИ ПРЕЗ 2011-ТА И 2012! РАЗТРОГНА ЕВТИНИЯ БЕЛЕНЕ И ПРАТИХМЕ 1 МИЛИАРД ДОЛАРА ОБЕЗЩЕТЕНИЕ НА АТОМСТРОЙ! ИЗТОЧИ ЦЕЛИЯ ФИСКАЛЕН РЕЗЕРВ И ВЗЕ НОВИ ЗАЕМИ 4 МИЛИАРДА ОЩЕ ПЪРВИЯ СИ МАНДАТ ДА ЛЪЖЕ, ЧЕ Е ОСТАВИЛ НЕЩО!И ТОЗИ СУБЕКТ БЕШЕ ПРЕИЗБРАН! БЪЛГАРИЯ НАПЪЛНО СИ ЗАСЛУЖАВА УЧАСТТА ДАЖЕ БЕДИТЕ СА МАЛКО!
125
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонимеНСамо още едно въпросче, че от новините по телевизията нищо не става ясно:Тоя Витанов е от ГЕРБ, така ли? За това ли Бойко се пъчи, че щял някви дупки да копае и за да търси подпочвени води за Перник?