Сблъсък между полиция и протестиращи в Перник

Те поискаха да затворят магистралата към София
Обновена: 21 дек 2019 22:50 | 21 дек 2019 22:15, Нели Христова
274

Още по темата

До сблъсък между полиция и протестиращи се стигна, след като недоволни граждани на Перник излязоха на възлови кръстовища в града, подтикнати от бедственото положение, съобщават от Bulgaria ON AIR.

Недоволството е предизвикано от липсата на вода в язовир "Студена". Положението е толкова сериозно, че от днес в Перник е в сила бедствено положение.

Протестиращите перничани излязоха на пътя в кв. Изток към София, движението беше затруднено, стигна се до напражение за кратко, тъй като те поискаха да затворят магистралата, полицейското присъствие на мястото е засилено.

Гражданите поискаха и министерски оставки. Междувременно в града, където водата е лукс в последните седмици, заваля дъжд.

По 8 часа вода на ден. Това реши на извънредното си заседание Кризисният щаб в града.

Извънредната ситуация ще е в сила 7 дни, а през това време ще се търсят начини за спряването с водната криза. Минути след като бедственото положение влезе в сила държавното предприатие "Монтажи“ започна работа.

Държавата и местната власт ще работят заедно за справянето с кризата.

А притокът в язовир "Студена“ е близо 4 пъти по- млако от водата, която се черпи, за да захвранва града и близките села.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


274
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
2
 
35
 
! Отговори
ГЕРБ-ПЕРНИК преди 4 години
ВОДА НЯМА,НО ЩЕ ПОСКЪПВА
123
19
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
АБСОЛЮТНО НИКАКВО СЪЧУВСТВИЕ НЯМАМ КЪМ ПЕРНИЧАНИ ТЕ СИ ИЗБРАХА ГЕРБ КМЕТ И ТО СЪС СОЛИДНА ПРЕДНИНА И ГЕРБ СЪВЕТНИЦИ НА ПРЕДИШНИТЕ КМЕТСКИ ИЗБОРИ ЗАТОВА КАКВИТО И БЕДИ ДА ИМ СЕ СЛУЧВАТ СА ИМ МНОГО МАЛКО!!!ДА СЕ НАМАЛИ ПОДАВАНЕТО НА ВОДА ЗА ПЕРНИЧАНИ НА 1 ЧАС НА ДЕН ОТ ЧЕРВЕНАТА ЛЕПКАВА СЛУЗ С ГЪСТА БЯЛА ПЯНА И ТОВА ИМ Е СТРАШНО МНОГО! И ДА СЕ ПУСКА САМО ОТ 3 ДО 4 ЧАСА ПРЕЗ НОЩА!
122
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен до Странджа преди 4 години
Платения *** Странджата говори за платени протестъри смях. Хората реално са на воден режим и без вода, а ти отново пишеш глупости да защитаваш мафия ГЕРБ. Твоя господар тиквата Борисов каза една единствена истина през зялото си управление. От некадърност се стигнало до водния режим в Перник. То цялото десет годишно управление на мафията ГЕРБ е такова НЕКАДЪРНО.
121
1
 
16
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
До Анонимен 214ВЕЦА Е СОБСТВЕНОСТ НА ДЪРЖАВНОТО ВИК ПЕРНИК И Е ПОД УПРАВЛЕНИЕТО НА УВОЛНЕНИЯ ШЕФ ИВАН ВИТАНОВ КОЙТО ОКРАДЕ ПЕРНИЧАНИ НАПЪЛНО ЗАСЛУЖЕНО!!!
120
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
АДИ ПАК ГЛАСУВАЙТРЕ ЗА БОЙКО,БРЕ ПЕРНИЧАНИ?
119
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонимеНТоя ВЕЦ с демонтираните водомери на кого е? На Доган или на Корнелия?
118
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е само началото, другари. Отдавна общинските ВИК-та, не само в Перник, се източват от партийци и партийни чиновници, които разправят наляво и надясно, че по - убаво от държавния монопол нЕмало...комунизъм в действие! А всички знаем до какво води комУнизЪмЪ...разпад и разруха! А Перник е само началото. А и всичко ще платиме от нашия джоб, мила моя майнольо...!!
117
0
 
18
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ОТ ПОЛИЦИЯТА ОБЯВИХА, ЧЕ ВСИЧКИ ВОДОМЕРИ НА ВЕЦА СА БИЛИ ДЕМОНТИРАНИ И ТАКА НЯМА КАК ДА СЕ УСТАНОВИ КОЛКО ВОДА Е МИНАЛА ПРЕЗ ВЕЦА ДА ПРАВИ ТОК!!!УВОЛНЕНИЯ ШЕФ НА ВИК ПЕРНИК ИВАН ВИТАНОВ КОЙТО ОБРА ПЕРНИЧАНИ КАЗА, ЧЕ ПЕРНИК НАПЪЛНО СИ ЗАСЛУЖАВА СЪДБАТА ЩОМ СА СИ ИЗБРАЛИ ГЕРБ КОИТО НАПЪЛНО БИЛИ УВЕДОМЕНИ ЗА ВСИЧКО НА ЗА МАЛКО ПАРИЧКИ СИ ЗАТВАРЯЛИ ОЧИЧКИТЕ!
116
1
 
39
 
! Отговори
българин преди 4 години
Хем ви оставиха без вода , хем и жандармерията ще ви бие ! Това измислиха герберите ! И непрекъснато лъжат , че могот да се включат и други водоизточници ! А , какво ще стане , ако не дай боже НЯМА СНЯГ тази зима ???!!!
115
0
 
21
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
УВОЛНЕНИЯ ШЕФ НА ДЪРЖАВНОТО ВИК ПЕРНИК ТРЯБВАШЕ ДА Е С 3 ОБВИНЕНИЯ В МОМЕНТА НО ОТ ГЕРБ ИМА ПОЛИТИЧЕСКИ ЧАДЪР ЩОТО ПАДНЕЛ ЛИ ТОЙ ПАДАТ И ТЕ!ПЪРВО ОБВИНЕНИЕ ВЪВ БЕЗСТОПАНСТВЕНОСТ: СТОМАНА ПЕРНИК ПОТРЕБЯВАЛА В ПЪТИ ОТ ТОВА КОЕТО ПОТРЕБЯВА НО ПЛАЩАЛИ РУШВЕТИ В МИЛИОНИ НА ВИК ШЕФА ДА СИ ЗАТВАРЯ ОЧИТЕ А ТОЙ НАЧИСЛЯВАЛ ТЕЗИ ЗАГУБИ ВЪРХУ СМЕТКИТЕ НА ПЕРНИЧАНИОБВИНЕНИЕ В ИЗТОЧВАНЕ НА НАД 1 МИЛИОН ЛЕВА ОТ ОТПУСНАТ НАПЪЛНО НЕНУЖЕН ЗАЕМ ОТ 4.2 МИЛИОНА РАЗРЕШЕН МУ ОТ ГЕРБ СЪВЕТНИЦИТЕ 2018-ТА ГОДИНА!
114
32
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Трябва да се изпрати тежката артилерия Жандармерия да им напука канчетата от бой. Платени протестъри, да видят тогаз как се яде бой за 20 лв. и дали си струва. Медиите да не пишат за тоя Перник, че ни разваляте светлите празници
113
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Полицията твърди че газа използван срещу тълпата не им действал, понеже те и без това миришели дори по лошо и били свикнали на смад. Перничани чакат водните оръдия , да да си ударят по един душ
112
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като нямат вода да пият ракия!
111
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хората не случайно като видят кола с PK номер и се качват по дърветата. за това си го заслужавате това, дето толкова години притеснявате софиянци.
110
2
 
30
 
! Отговори
Перник с вас сме! преди 4 години
Боят настава, тупат сърца ни,ето ги близо наште душмани.Кураж, дружина вярна, сговорна.Ний не сме веке рая покорна!Перник с вас сме. Поздрави от София - и в София водата искат да я вдигат душманите, не става веке за пиене!
109
1
 
19
 
! Отговори
До 201 преди 4 години
И две, и две, Булката беглец, пЪрдон ББ.Чи то целиот Парламент требе да си оди, при бай Ставри ВМРО, ДПС, ГЕРБ, БСП, Воля, Атака, и почваме старите СДС, ОДС, Реформатори, НДСВ - сие кандидат затворници.
108
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До СофиянецАбе *** толкова ли комунистите не разбрахте, че втори път такива нагласени протести като за тока дето свалиха Борисов 1 няма да станат.
107
2
 
27
 
! Отговори
Софиянец преди 4 години
Перник, софиянци учтиво ви канят на жълтите павета. Да направим по едно споделено пътуване след Коледа, на една нежна софиянка по три люти перничанки, на един софиянец по трима пиперлии перничани.Един хубав коледен подарък за политиците, а донесете сопи, метли, че ние софиянци сме изнежени ползваме роботи за почистване, ще ви приемем с хляб и сол, от вас истинска пернишки - ракия и вино, от нас хайвера и калмарите, и водата.Добре дошли перничани, София ви обича!
106
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Перничани не бяхте ли в защита контрапротест за гешевт затова умирайте там без вода и без ток да ви оставят гешевци.умирайй
105
1
 
10
 
! Отговори
перничанина преди 4 години
Край, продавам къщата в Перник и отивам в Радомир, И без това там е по хубаво.