Пред блок "Кармен": Боклуците през балкона, кофите - празни

За пореден път планини от отпадъци, хората така били свикнали
30 дек 2019 09:38, Петя Славова
85
Пред блок "Кармен": Боклуците през балкона, кофите - празни
Снимка: Кадър, Нова тв

Планини от боклуци за пореден път се издигнаха пред блок "Kармен" в Kазанлък. На подобна гледка всекидневно стават свидетели и пътниците от преминаващия на метри влак.

Боклукът около жп линията е изхвърлен от жителите на блока. Започнала е процедура по събиране на боклуците. От 2 години това се извършва от жителите на квартал "Кармен". Преди това тези дейности са извършвани от общината. От няколко дена боклуците се събират на камари пред блока.

"Това не е мястото на тези боклуци. Ние работим изцяло да бъде премахнато това място и да бетонираме зад блока, за да се почиства лесно", заяви пред Нова тв Димитър Банев.

Зад блока е сложен цимент преди седмица. Жители на блока, със собствени средства и дарения от църквата, са почистили част от задблоковото пространство. Но на изчистеното има още хора, които продължават да изхвърлят боклуците си.

"Хората така са свикнали. Това им е останало като навик. Пасторът дава всичко от себе си. С негова помощ ще престанат да хвърлят, той говори на хората. Живеещите в блока са много, има и много деца", заяви Асен, който живее в блока.

От общината заявиха, чеса организирали сметоизвозването и, че край блок "Кармен" са разпръснали контейнери, които са повече от необходимото. Те обаче не се пълнят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още по темата: Казанлъкблокбоклук
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Един образцов блок за саниране.
40
0
 
3
 
! Отговори
Митко преди 4 години
Единственото полезно действие на бившия кмет на Ямбол за 12 години, беше да събори абсолютно същия тип блок в квартал Райна Княгиня. Дано и в Казанлък се намери един такъв смелчага.
39
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Контейнери има, но тези хора съвсем съзнателно си хвърлят *** пред блока вместо в кофите. Е, тогава аз защо да плащам за да почисти пред този блок? Явно хората искат са си живеят в мизерия и болести. Пък ако *** пречат на други, тогава тези от блоката трябва да бъдат накарани да си почистят. Защо аз да плащам за техните мизерии?
38
0
 
1
 
! Отговори
чарли преди 4 години
Тук сигурно живеят само много чисти българи.Страх ме е да напиша кой точно живее защото ще ми премахнат коментара.
37
0
 
2
 
! Отговори
/// преди 4 години
Заприличва на прословутият блок в Ямбол
36
4
 
2
 
! Отговори
Трол преди 4 години
До Анонимен 45По времето на комунизма, колкото и да не навиждам този строй, всяка събота правехме почистване около блоковото пространство, за нас децата беше нещо като игра!
35
0
 
14
 
! Отговори
До Радослав № 28 преди 4 години
Нали преди няколко години Фандъкова даде пример - работещите софиянци доброволно излязоха в почивния си ден, за да почистят около домовете си, а кметицата прати техника и хора, на които плати Общината, за да изчистят нерегламентираните сметища в ромските гета.По телевизията показаха как им чистят, а безработните ромите стоят с ръце в джобовете отстрани и гледат сеир, други ядат семки и плюят люспите върху почистения терен. Гледаха как им се чисти и това се плащаше с парите на данъкоплатците!
34
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Нищо новоНе знам как би оцеляла подобна камера.Иначе предложението ти не е лошо. Може общинарите да гласуват едно правило - когото засекат, че изхвърля през балкона, после 10 дена безплатно да работи по почистването и извозването на сметта, натрупана под балконите.
33
0
 
9
 
! Отговори
До Анонимен 37 преди 4 години
Никога не е имало такива планини от *** в Студентския град.Вярно е, че някои момчета и момичета не са научени от родителите си, че има кошчета за смет и хвърлят опаковки от вафли където им падне, но това са единични явления (все пак достатъчни, за да развалят гледката). Вярно е и това, че през известен период у нас простотията се поощряваше и демонстрирането на простащина се считаше от някои за героизъм.Но сравнение между това на снимката и Студентския град не може да става.
32
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
в град пазарджик кв. исток е същото само четам няма казани за *** отидох в квартала казах на приятеля си няматели казани за *** той ми каза от две три год.е тека къде си хвърляте *** -отговорими при ябълките.там е направо сметище миризмата е ужасна на 150м е у-ще д.гачевсрамота е живеят тези хора от първобитния строи
31
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Навремето Студентски град беше същата гледка, когато се живее в апартаментче за което не плащаш нищо или символично
30
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те имат права а ние само задължения ! - когато се сетим да си търсим и ние правата тогава може нещо да се промени.Тези които управляват държавата не събират отпадъците около блоковете и в страната и не ги интересува хората как живеят.
29
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
животни!
28
1
 
12
 
! Отговори
Софи Маринова преди 4 години
Моите хора са...
27
1
 
27
 
! Отговори
Некъф преди 4 години
Защо не назовете етноса на живеещите в блока за да се изясни защо си хвърлят *** през терасите.Блока се населява от същия етнос който населяваше блок 20 във гр.Ямбол.
26
2
 
37
 
! Отговори
БГ ОСОБЕНОСТИ преди 4 години
Е, така де! Аз като си плащам данък смет - си изхвърлям буклука в контейнера (нали съм си платил за това). А тези, които не си плащат данък смет - те си изхвърлят буклука направо през прозореца. Пък ако иска някой - да го събира БЕЗПЛАТНО!Въпроса е защо няма санкции за това ОПАСНО поведение? Да, опасно е. Това на практика е нерелмантирано сметище, опасноно за здравето! Ама НИКОЙ НЕ СМЕЕ ДА ПИПА ЕЛЕКТОРАТА! ТОВА ВЕЧЕ НЕ Е ОСОБЕНОСТ НА ЕДИН ЕТНОС, А НА САМАТА ДЪРЖАВА!!! ТОВА Е БГ ОБЛИКА!
25
1
 
37
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
В един квартал във Варна кметът намери решение - нае няколко безработни баш-бабаити от ромската общност да чистят срещу заплащане. И постепенно *** извън контейнерите взеха да намаляват, докато изчезнаха напълно. Тези, които изхвърляха извън контейнерите, като получеха по някоя лопата в гърба от бабаитите, и започваха да хвърлят в контейнера. Та това е начина. А може и някоя камера да се монтира за да се вижда кой хвърля през терасата.
24
2
 
23
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
Защо трябва да се хабят пари на данъкоплатците за тия? Какво са направили те за обществото, че да хабим ресурс за тях? И то за да го съсипят отново след има няма месец! Да ги накарат те да си изчистят! Като ги накарате сами да си изчистят 2-3 пъти може и да им уврят 2-те мозъчни гънки, че за да е чисто, то трябва да пазят те самите! И 1 стотинка да се изхарчи за тях е престъпно безхаберие и немърливост от страна на държавата!!! После твърдите, че тия били хора, ха!
23
2
 
17
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
Защо дори се пишат такива статии? Това не е новина, това е нещо което се знае още преди да се почисти. Все пак става на въпрос за роднините на Баш Тиквондур, от тях освен да цапат и да се множат друго не се очаква! Да им оставят ***! Да се заринат до 5-тия етаж! Да им се спре всякаква здравна помощ! Оставете ги да живеят както си искат, нали права имали! Като искат средновековие, да живеят така! С малко повече късмет и черна ч**** ще мине и ще станат по малко тия дето цапат!
22
2
 
21
 
! Отговори
cinik преди 4 години
Весело ще стане като го запалят...