WC криза в Перник! Кафенета, болници, фирми заключиха тоалетните

Перничани притичват до къщите си при нужда
154
WC криза в Перник! Кафенета, болници, фирми заключиха тоалетните
Снимка: Pixabay

Откакто са на воден режим перничани се срамуват да покажат на непознати тоалетната в дома си, камо ли да поканят външен човек да я ползва.

В кафенета, ресторанти, болници, фирми масово са затворили отходните места за посетители дори в часовете, в които има вода – между 15-16 и 22 часа. Защото никой вече не може да гарантира, че може да поддържа хигиената на необходимото ниво, пише "24 часа“.

Така е в сградата на общината, в местната Съдебна палата.

Още по темата
Известна търговска верига, която има два големи магазина в града, е намерила временно разрешение – химически тоалетни.

На вратата на вътрешните тоалетни има надпис, че заради режима са затворени и клиентите могат да ползват 4 химически тоалетни, които са поставени на паркинга.

Страхът от плъзване на зараза вече е огромен.

В крайна сметка вода за миене на ръце и на посуда може да се намери в достатъчни количества.

“Не смея изобщо да опитвам вода от чешмата, откакто сме на воден режим”, казва Иван Георгиев, който живее квартала, известен като “Проучване”.

Направило му впечатление, че това, което тече от чешмите, е почти бяло, очевидно се хлорира извънредно. Когато хлорът се утаи, си вижда жълтеникавият цвят.

Големите производители на минерална вода в България не правят само бизнес в Перник. В последните дни много от тях пращат камион след камион, от които раздават безплатно на хората големи 5-литрови бутилки с вода.
Поучени от първите дни, в които се образуваха стълкновения за сдобиване с живителната течност, напоследък шофьорите са инструктирани да минават по улиците и да оставят по една бутилка пред всяка къща.

Режимът промени навиците на всички перничани – всеки гледа да се прибере и да си свърши домакинската работа.

Както и да се изкъпе, за което обаче трябват известен късмет и удобно местоживеене.

По-голямата част от града е обхваната от местната топлофикация, но тя не успява за броените 5-6 часа с вода да я подгрее достатъчно. Освен това не навсякъде налягането е достатъчно и през повечето време от крановете за топла вода тече студена.

С известни изключения. Жилищният комплекс “Тева”, състоящ се само от панелни блокове, е на нещо като хълм. Още през ноември е станало ясно, че там всякакъв воден режим е невъзможен, защото докато стигне водата до високите етажи, е дошло време да я спират. Затова сега не я спират.

Квартал “Проучване”, който е близо до центъра на града, се намира във възможно най-ниската част и там водата спира около полунощ. Но поразиите по водопроводната мрежа точно там са огромни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още по темата: перникводатоалетна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
0
 
1
 
! Отговори
ХМ преди 4 години
Тъй ще е докато властва *** *** и неговата гербаджийска пасмина!!!
134
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До тия преди мен.Перник винаги е с БСП, винаги е червен. Какъвто и кмет да има. Задължително се краде. И никой него интресува ЕС и цености. Тези които са за ЕС напуснаха България.Останаха най крадливите, красивите, лъжливите
133
1
 
2
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
Куфар за края на света:Ами да изкопаят по една яма пред блока и да снасят там:)))))))))))))))))))))))Българинът никога не пита къде е тоалетната, винаги решава сам :))))))))))))))))))))))))))
132
0
 
3
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
Чудите защо са изчезнали Маите. Ами като изчезнат и Перничаните ще се сетите защо.
131
0
 
8
 
! Отговори
по АлекоКонстантинов преди 4 години
Е, друго си е 21ви век в ЕС. Българинът е горд и миризлив
130
0
 
3
 
! Отговори
Пешо преди 4 години
До АнонименАбе *** , предишният кмет какъв беше ?! А по-предишният ?
129
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
СМЯНАТА НА МИНИСТРИ НЕ РЕШАВА НИЩО. СМЯНАТА НА БОКО-ТИКВАТА РЕШАВА ВСИЧКО.
128
2
 
18
 
! Отговори
Прайд преди 4 години
Перничани вместо да плачат , да се вдигнат и да блокират София , парламент , мин . съвет и магистрали ! Нека следят какво правят французите в Париж......
127
3
 
15
 
! Отговори
Пиян - залян преди 4 години
Още два мандата на герберстите и в България ще има по-малко вода отколкото в Сахара ! Вецовете са златна мина и сега се краде като за последно , но ние пак ще гласуваме за ГЕРБ ! Да живее корупцията !!!
126
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най- новата свалка в Перник !-Здрасти мацко как си ? Искаш ли да дойдеш у нас днес имам вода цял ден !
125
9
 
10
 
! Отговори
до 129 преди 4 години
Леко послъгваш Преди 1989г половин България беше с режим на водата. В добавка към режима на тока.
124
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да ходят по нужда в Банкя,между магнолиите.
123
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
при живково време това е беше невъзможно.веднага щяха от друг район да им подключат вода как може да ти затворят таолетните.и да се лишаваш от вода това да н е пустиния природата е дарила на пустинията оазиз всяка една пустиния има свой оазис.а в бг 21 век цял град е лишен от вода заради мърливоста от страна на политиците.срам и позор на вас.господ гледа ще има много голямо наказание за българите че ви мълчат и търпят
122
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това някакво хроника от третата световна ли е?
121
3
 
19
 
! Отговори
Златокоска преди 4 години
То злъч срещу Перник,то едва ли не е ад.Водата е от бога,молете се!Със сигурност ще се справим със ситуацията. И друг път е имало режим.Всички квалификации по адрес на Перничани са безпочвени Никога не забравяйте, делят ви 20 км от София, недай боже зарази да плъзгнат и софиянци са в кюпа Половината град работят в Столицата.Внимаваме в изказванията и пожеланията. НЕКА Да покажем духовна зрялост и съпричастност към хората.Бог да пази България!
120
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Искахте демокрация и банани в магазините? На ви българска демокрация и преоценени загниващи банани в магазините.Никаква разлика със социалиЗЪма. И тогава имаше режим на водата, и сега.
119
1
 
20
 
! Отговори
Време е преди 4 години
Сега е време Партийните централи и клубове да отворят клозетите си за гражданите- да могат да пикаят и акат в тях! Така ще спечелят гласоподаватели.А пък тия,дето още вярват на политиците ще могат да се хвалят после-пиках на БеСеПе-то,аках им на ВМРО, хвърлих си превръзките на Герб...
118
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да пламне. Перник е Червен. Синя София ше оправи тръбите.
117
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
- Мирише ми че си от Перник,,,
116
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е от унез получастни-мутренскиноредприятия, науи тай?