Батак стана поредният склад за италиански боклук у нас

Фирма ще им докара 6 пъти повече боклук, отколкото правят за година
30 яну 2020 11:58,
70
Батак стана поредният склад за италиански боклук у нас
Снимка: БГНЕС

Жителите в Батак са готови на бунт заради тонове италиански боклук, незнайно как озовал се в бивш военен завод в града. Депонирането се извършва от казанлъшка фирма, която е получила разрешение за тази дейност от Регионалната екоинспекция в Пазарджик, съобщава Нова тв.

Още по темата

Според представените документи фирмата има право да депонира 6 пъти повече отпадъци, отколкото самата община Батак може да генерира за цялата година.

Хората твърдят, че отпадъците са депонирани в халето, без те да бъдат предупредени и без тяхно съгласие.

Нелегален италиански боклук и в Монтана

„Според нас тук има много опасни и канцерогенни отпадъци, които ще замърсят много въздуха. Мислим, че мястото на тези боклуци не е тук, тъй като тук има хора, които искат да живеят в една нормална среда”, разказват протестиращи.

„За съжаление за опасния отпадък, който застрашава околната среда разбрахме от Facebook. Преди време беше обявено, че тук в Батак имаме най-чистия въздух. Тук сме малко хора, но какво означава това, че трябва да умрем ли?”, питат протестиращите.

Според тях се вижда, че складираният отпадък не е индустриален. Те допълват, че ги притеснява и фактът, че никой не охранява мястото.

Заради създалото се напрежение фирмата складираща боклука обещава, че още понеделник ще започне да извозва отпадъците на друго място. От РИОС Пазарджик казват, че съдържанието не е опасно, но на фирмата ще бъде съставен акт заради разхвърлените текстилни вълна от балите. Глобата е от 7 до 20 хиляди лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
7
 
! Отговори
Защо? преди 4 години
Няма еко активисти пред министерски съвет?
51
0
 
5
 
! Отговори
KOKO преди 4 години
DAVAITE,OSHTE MOZE-TOLKOVA LI SME AL4NI,4E SI NAPRAVIHME STRANATA NA BOLKUDZIJSKI KOSH? SRAMOTA! KOI TRUPA MILIONI OT TOVA,ZASHTO SE POZVOLJAVA TAKOVA NESHTO,ZASHTO INSTITUZIITE SPJAT ILI NE ISKAT DA SI OTVORJAT O4ITE.POZOR ZA NAS I ZATVOR ZA GADOVETE,KOITO NI TROVJAT.
50
0
 
14
 
! Отговори
Гарантирано от Герб преди 4 години
България - бунището на Европа.
49
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България - държавата където цяла европа си изхвърля ***. Спете още овци, спете
48
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"тонове италиански ***, незнайно как озовал се в бивш военен завод в града." xaxaxaxa
47
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 27Така е, но най вече сме виновни защото не гласуваме.Все пак за наше оправдание, не виждаме партия(дори и да е нова) да кажем "ей този ме впечатли" дори и да лъже.
46
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никой не забранява вноса на бо.клуци.Сега пак ме изтрийте! Повсеместно се трият постове. Някаква масова истерия е обхванала медиите- истината да бъде заличена
45
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Казанлъшките роми ще сортират отпадъка и истинските вторични суровини се връщат обратно в Германия, Франция, Италия. Боклукмените са намерили голям бизнес да направят България "Кошчето на Европа"
44
0
 
12
 
! Отговори
Всичко е закономерно преди 4 години
Наркотиците се разпределят равномерно по цяла България! Това е най легалният внос на наркотици, и то с помощта на шайката на ГЕРБ!
43
0
 
16
 
! Отговори
До 27 преди 4 години
Не обиждай народа!Не народа е дал разрешение за този б..к,а управляващите.Народа е виновен,че пак ги избира.Само за това.
42
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Италианския *** е с разрешение от най-високо ниво.Сетете се от пръв път от кого.След като италианските власти разкриха далаверата и се размириса,управляващите се правят на умрели лисици,все едно не знаят кой,кога и защо внася тези ***.Но премиера сам се издаде като каза,че щели да наложат ВРЕМЕНЕН мораториум за тях.Значи е имало разрешение и значи пак ще го пуснат като се успокоят страстите.А вие си правете изводите.
41
0
 
8
 
! Отговори
ДАЛЕЧНАТА ЗАСТАВА преди 4 години
До"" РЕАЛИСТ"___може и да сте прав, по-точно прав сте. Само където положението е в пъти по-трагично, но трябва да се отбележи, че ядем банани и бодро подрипваме под кресливия слоган" Който не скача е червен".
40
0
 
8
 
! Отговори
ЩЕ , ЩЕ.... преди 4 години
КОВАЧКИ Е ПЪТНИК..... ЗА СЛИВЕН !ВНОСИТЕЛЯТ НА ОТПАДЪЦИТЕ ---СЪЩО!
39
14
 
1
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 4 години
Положението е супер!Бой по тъпите бетонни червени глави ....и ПОЛОЖЕНИЕТО ЩЕ Е ОЩЕ ПО-ДОБРО ОТ ВЧЕРА!САБОТАЖИТЕ С ОТПАДЪЦИТЕ ЩЕ СЕКНАТ , КАТО ТИКНАТ 2-3-*** ВНОСИТЕЛИ В ПАНДЕЛАТА!КОНСПИРАЦИИТЕ НА БКП---СА В ОСНОВАТА НА ВСИЧКО!ТЕ ---ТАКА СА НАУЧЕНИ ....!
38
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След като засипаха България с ***, няма ли виновни????Колко вносители са за затвора?Кой им даде разрешителни, защо не е обесен вече?Или това са свои хора от ГРОБ, които внасят "ценна суровина", плащат си където трябва и затова са недосегаеми?Какво чака тъпата ни държава, да отровят всичко ли
37
4
 
7
 
! Отговори
Чиновник преди 4 години
Простолюдието винаги сте били по далаверата. Ама по яката далавера! И хич не ви дреме, какви щети нанасяте с вашите далавери. Затова сега подскачате като ужилени, че Гешев е хванал Баневи, Арабаджиеви, Стайков, Митьо Очите, Божков и е вдигнал мерника на още един куп престъпници, отговорни за крайно мъчителния за обществото криминален преход. И плюете по Гешев, понеже повечето от вас сте замесени в тези далавери.
36
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тикво опустоши страната ,кръгъл суджук мазен
35
0
 
6
 
! Отговори
ДАЛЕЧНАТА ЗАСТАВА преди 4 години
До"" РЕАЛИСТ"___може и да сте прав, по-точно прав сте. Само където положението е в пъти по-трагичо, но трябва да се отбележи, че ядем банани и бодро подрипваме под кресливият слоган" Който не скача е червен"
34
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Положението е трагично, другари, корабът потъва, но вода има за всички!!ЦК на ГЕРБ
33
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Италиансакта мафия си намери евтин терен за отпадъците....................територията, наречена България!!Гарантирано от ГЕРБ!!!