Трети ден издирват баща и син в Централен Балкан

Метеорологичните условия обаче не са благоприятни
8 фев 2020 09:00, Нели Христова
80
Трети ден издирват баща и син в Централен Балкан
Снимка: БГНЕС

Трети ден продължава издирването на двамата туристи, които се загубиха в Централния балкан. Издирването беше спряно през нощта и тази сутрин се възобновява.

Около 50 спасители и служители на Национален парк Централен Балкан възобновиха издирването. Днес те ще търсят основно в района около заслон Бункера в местността Параджика, която беше обходена вчера.

Още по темата


Ще се използва специална техника - дронове, за да се види дали изгубените мъже не са в низовата част на планината - улеите и деретата. Метеорологичните условия обаче не са благоприятни, вали сняг, има снегонавявания и силен вятър.

"Времето на Ботев е минус 18 градуса, има гъста мъгла, силен до бурен вятър, при тези условия няма да тръгнат колегите, няма да ги поставяме в риск. Така че, започваме от долу", каза Емил Нешев от ПСС пред БНТ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
аАА БЕ *** КАРАТ РАЗЛИ4НИ КОЛИ ТАКА 4Е ....
74
1
 
2
 
! Отговори
Сата Н преди 4 години
Абе той коскуджамити съдия пусна следствен за шпионаж да ходи на гости на Путин, вие у обикновени хора акъл търсите. А и на всичко отгоре питат: "Има ли доказателства за корупция? На какво основание му ударват черен пичат!"
73
0
 
3
 
! Отговори
Totenkopf преди 4 години
Сами са решили да се самоубият, какво толкова е станало?
72
1
 
3
 
! Отговори
ivelin kolev преди 4 години
преди 3 год есено време минах без подготовка по този път 4 часа нагоре до раиското пръскало след хижа раи и поне 3 кил надоло до паниците .мн веротно е да сеподхлазнат и полетят 100-200м надоло.правилно ги търсят в деретата там няма и да е-18.но това са километри непроходима гора а има и мечки.желателно е всеки да преспива в хижа раи ако не е лято.
71
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Спасителите вече проверяват главно постройките (заслони и кошари) в района. Ясно е, че навън не биха могли да оцелеят.
70
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Напролет като се стопи снега ще ги открият.
69
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В планината често съм виждал много неразумни хора. На слизане отнякъде (вече следобяд) ги гледам тръгнали нагоре. Екипировка, като за едночаова разходка в Борисовата градина. Винаги като видя такива ги спирам и ги уговарям да се върнат. Никога никой не ме е послушал. Защо сме толкова безразсъдни ние българите, не знам.
68
5
 
22
 
! Отговори
лошо преди 4 години
За жалост вече се търсят само тела. С маратонки и анцузи без храна и вода за 3 дни на -18 няма как да стане. :( Едно и също всяка година и винаги има хора които знаят и могат повече от другите. Жалко за този наш манталитет. Още по-жалко е за тези които са били с тях и вместо да ходят с тях и да се приберат 2 часа по-късно бързали за да си гледат турския сериал. Сега ми е чудно тези хора как спат ?
67
1
 
16
 
! Отговори
Думи нямам преди 4 години
Неразумно и тъжно. Дано са имали някакъв изключителен късмет.
66
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
да търсят кафеви петна в снега, лайнатаСе виждат отдалеч в белия сняг, бързо ще ги намерят, или жълто написано Хелп
65
1
 
16
 
! Отговори
Хора... преди 4 години
..стискайте палци тези пишман-туристи да се намерят невредими. Другото ще го бистрим след това!
64
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма значение дали са с маратонки или с най-сигурните зимни обувки и облекло. Кой номрален тръгва да изкачва връх Ботев в 3 през нощта при зимни условия, ураганен вятър и темппература -18 градуса?
63
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 62 Ти не разбра ли досега, че това с маратонките е журналистическа измислица?
62
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 58 Че то ако не си ударил някое друго уиски преди поход нагоре, трябва да си наистина ненормален на трезва глава да тръгнеш към връх Ботев посред нощ при - 18 градуса. Оня дето го търсиха 3 дни дето беше се наврял в палатката си горе до връх Ботев се беше подсигурил с марихуана, ***, сланина и не му дремеше че вън фучи снежна виелица и е -20 градуса.. човека си изпафка тревата, изпи си коняка изяде си сланината и след 3 дни се прибра, докато 100 човека го търсиха.
61
3
 
6
 
! Отговори
До 57 преди 4 години
Абе ти ми ела по гуменки през ноща в Балкана, па искай да те чакам после. Съветвам те да не тръгваш в това време, информирам те още горе, че няма да те чакам и чао. Никой не е длъжен да си рискува живота заради глупостта на някого.
60
1
 
4
 
! Отговори
Елемаг преди 4 години
58:0став ги,неи понеже мислим сме се чувствали "Богове".Това,че си гледаме прогнозата и сме наясно,че ен се тръгва ,освен при спешност сме били "разбирачи".Освен това,кой да знае,че южния склон макари на теория ,да е по-доър и мек е обратното.Откъм хижа "Плевен ",което е север е доста по-добре изключвам Индианската пътека...беее кво да обяснявам,маани ги,нека си лаят.
59
11
 
0
 
! Отговори
Скарлет преди 4 години
Сигурна съм, че са имали битов скандал в къщи и просто така са се иэнесли баща и син неподготвени!!! Энам какво е, жена съм и съм го иэпитвала, раэбира се по раэличен начин но чувството на бойкот не те напуска!!! Апропо, мъжете от своя страна са искали да устоят правото си на лично пространство - и така са го намерили в дербите на эимата!!! Това, което сам си го направиш никой не може да ти го направи!!!
58
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На глупаците все някой друг им е виновен.
57
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само който не ходи в планината не знае какви мaлоумници се срещат там. Подпийнали с градските дрешки, разни псевдорамбовци с кубинки. Препасал газов пищов, ама вода не си носи... Планината не е за всеки, особено зиме и особено за ***. Яд ме е, че в момента десетки спасители си рискуват здравето и живота залудо.
56
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 56 Какви маршрути, какво разделяне, бе? Казах ти да спреш да си съчиняваш!Изостанали са бащата и сина от другите- това да ти звучи като " тръгнали са по друг маршрут"????