Гешев за еконарушенията в ТЕЦ "Бобов дол": Така някои си купуват яхти!

Главният прокурор заяви, че постоянно ще се проверява какво горят
Обновена: 13 фев 2020 17:00 | 13 фев 2020 17:00, Веселина Йорданова
128
Гешев за еконарушенията в ТЕЦ "Бобов дол": Така някои си купуват яхти!
Снимка: БГНЕС, архив

Няколко нарушения са констатирани в ТЕЦ "Бобов дол".

Едното е, че централата е горяла боклук, смесен с въглища, второто е, че е изтекло разрешителното на ТЕЦ-а да гори каквото и да е друго освен въглища и третото е, че в площадка в съседство с централата нерегламентирано се складира боклук за изгаряне. Това каза главният прокурор Иван Гешев след проверка на работата на ТЕЦ-а.

Още по темата
Освен Гешев на проверката присъства и министърът на околната среда и водите Емил Димитров, предаде БГНЕС.

"Не се спазват екологичните норми – защо да даваш 100-200 милиона за това да се спазват нормите, като можеш да си ги спестиш? Така някои хора си купуват скъпи коли, къщи и яхти, но хората от околните села дишат отровен въздух. Ако трябва перманентно ще се извършва проверка какво се гори в ТЕЦ-овете, ако трябва по няколко пъти на вечер, и ако има нарушения, които са с характер на престъпления, ще се търси отговорност на виновните лица", съобщи Гешев.

Министърът на околната среда и водите е поел ангажимент за язовир Дяково, където след проверка са констатирани над 20 случая на байпаси, с които се точат по 100 литра в секунда. Притокът на язовира е със скорост от 10 литра в секунда. "Незаконното точене на язовира е прекратено, но проверката продължава", увери главният прокурор.

По-рано бе съобщено, че Гешев и министърът на вътрешните работи Младен Маринов са в Бобов дол, след като прокуратурата възложи на екоминистерството пълна проверка за нерегламентирано изгаряне на отпадъци, внесени от страни от Европейския съюз.

Обект на проверката са ТЕЦ-ове "Бобов дол", "Брикел", "Сливен" и "Перник".

В общината в Бобов дол Гешев и Маринов се срещнаха с хора от близките населени места и със съветници от Общинския съвет, които споделят своите опасения от замърсяване заради горивото на ТЕЦ "Бобов дол".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още по темата: Бобов долтецИван Гешев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Май ще има глава 800 милиона евро от ЕС ,предлагам всички фирми които са в далаверата,да бъдат съдени и започна на парите и имотите,те да платят глобата
106
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Проблем не е че се гори смет, а че инсталациите не са пригодени за това. Венеция също гори стотици тонове всеки ден, но в инсталации с необходимото обурудване и контрол.
105
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чичо Гешев, моля те, натикай шумкарите по дранголниците защото там им е мястото!
104
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Я, стига с тоз еФтин медиен и политически популизъм, бе!Прокуратурата дъ си върши работата съвестно и с висок профионализъм, затуй им плащат!В крайна сметка дейноста им ще бъде оценена по реалните резултати, а не по гръмките обещания и заглави по медиите!
103
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вместо Гешака да е затворил Ковачки в ареста той ми обяснява как ставало кпуването на яхти и скъпи коли.Егати смехотворника.Може би трябва някой да метне малко отрова в питейната вода та тези *** в прокуратурата да си размърдат задниците.Няма така държава!!!И няма толкова *** народ.
102
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ТонкатаЧе герберите управляват ли,бе Тонка или само изпълняват чужди заповеди на който им е свирнал?Щото вече и за шеф на българския съд им поставиха чужденец от щатите да командва,а управлението във ваши ръце ли е или само сте ку-р-ви на силните на деня?
101
1
 
4
 
! Отговори
Льоклер преди 4 години
Гешеф-та да фаща и тел. операторите,ЕМ-ТЕЛЯ, ВИВА КОМА,за др.не знам
100
9
 
2
 
! Отговори
Тонката преди 4 години
до 97 :):):):)Кой бе,кой ще управлява по добре от ГЕРБ?:):):):)Много пъти го задавам този въпрос и няма отговор:):):):)1 Служебно правителство на Радев(БСП):):):):)Мерси видяхме го предишното:):):)2 БСП+ДПС:):):):)3Слави Трифонов:):):):)Абе аре нема нужда:):):):)Безредици щяло да има:):):)"Безредиците" ше ги гледаш скоро през почивните дни по магистралите и по КППтата за Гърция като се помъкне народа да празнува:):):):)
99
0
 
3
 
! Отговори
българин преди 4 години
До 75 Просото. Амииии..в случая важна беше " пукотевицста" А докато отекне и има затишие.Ще мине време! А " времето" за властта е ценно! Колкото повече,Толкова повече власт!-:)
98
0
 
1
 
! Отговори
35249 преди 4 години
*** от ЕС е лесно да бъде установен. Много по-труден е проблемът с *** от трети страни. Освен това той е доста повече от европейския - поне повече фирми се занимават с него.
97
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами..спряха да купуват и търкат " билетчета". И почнаха да обират банки!-:) Защо ли?
96
0
 
6
 
! Отговори
Бай уй преди 4 години
Цацарката беше душичка тоз от къде се пръкна голяма беля.
95
0
 
4
 
! Отговори
избирател преди 4 години
Гешев, Гешев, Гешев..........!!!Добре,че не съм я докарал до консерви,та я съм отворил копърка в доматен сос и току виж, Гешев изскочил от там!!!
94
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нужно е да се горят са които са наши,А не на цяла Европа,явно големи пачки да сега са правили някои хорица,добре че бяха италианците да се обадят,защото всичко е било тайно
93
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ТонкатаТонка,изкарайте си този мандат,за да няма безредици и да се смени властта по демократичен,мирен път,но повече няма да участвате във властта,ще се стопите като седесарите и царистите.Вие прекалихте с предателствата към България,особено оня с пъпешовата глава, и дори не можете да се договорите в полза на България,а я предавате непрекъснато,а населението е с 200 лева пенсии.
92
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 94 " Тонката" Абе човек,стига вече лицемерие! То ден и нощ със , Странджа" се редувате да хваляйте Бойковата хунта! Че ви се плаща е ясно! Ами погледнете се в огледалото вече! Нищо ли не виждате????!-:)
91
7
 
3
 
! Отговори
Тонката преди 4 години
София,Пловдив,Варна,Бургас,Стара Загора,Велико Търново,Нова Загора,Сливен,Казанлък,Габрово,Шумен,Кюстендил,Враца,Силистра,Хасково,Монтана ГЕРБ-ПОБЕДА:):):):)Скоро и Перник:):):):)
90
8
 
1
 
! Отговори
Тонката преди 4 години
Ще изкараме този мандат и поне още един стига Бойко да е жив и здрав:):):):)
89
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не знам за какво се бори тоя толериран от ГЕРП и Борисов. Но мисля че на властта.Краката и се клатят яко! То обири по банки, то корупция и в полиция и къде ли не? социална несправедливост.То какво ли не още?! Не ща изкарат още много мисля! Явно е време за промени! Изтърваха му края групировката ГЕРП!-:)
88
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ковачки няма нищо общо с това,той само се подчинява и дори е против внос на сметта,но е принуден да изпълнява.Италианската мафия е също е в тази далавера,сега ако ударят по Ковачки,той не е част от сделката,а само изпълнител по принуда и за тях е изгодно да го натопят,но за държавата ще мнооого зле,ама много зле.