Издирват се собствениците на две мидени ферми до Приморско

Проверката е след сигнал от рибари за замърсяване в морето
18 фев 2020 10:09, Анисия Иванова
10
Издирват се собствениците на две мидени ферми до Приморско
Снимка: БГНЕС

Служители на Басейнова дирекция Черноморски район (БДЧР)и Изпълнителната дирекция по рибарство и аквакултури /ИАРА/ провериха с патрулен катер състоянието на две мидени полета в акваторията на Черно море, южно от Маслен нос в близост до Приморско. Това съобщиха от БДЧР.

Проверката е предизвикана след сигнал от рибари за замърсяване в морето и бреговете причинено от изоставени мидени ферми около Маслен нос.

При огледа е констатирано, че конструкциите и на двете съоръжения са накъсани с потънали въжета и множество разпилени буйове както във водата, така и на сушата.

Двете мидени полета са били експлоатирани от фирмите "Шато" ЕООД и "Морски дарове" ООД , информираха от БДЧР. Оттам обясниха, че разрешителното на първата фирма е изтекло през юли миналата година.

Още тогава при извършван контрол съвместно с ИАРА било установено наличие на разкъсани линии. В тази връзка БДЧР е издала предписание на фирмата за цялостно демонтиране на съоръжението, което е в процес на връчване по реда на Административно процесулния кодекс /АПК/, поради невъзможност да се открие титулярят.

Втората мидена ферма е с действащо разрешително. При извършен през 2019 година контрол съвместно с ИАРА на същата е издадено предписание за маркиране на разрешената площ, което е в процес на връчване по реда на АПК, поради невъзможност да се открие титулярят.

След откриване на лицата БДЧР ще предприеме съответните административни и наказателни мерки.

 


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
8
 
! Отговори
did преди 1 месец
"поради невъзможност да се открие титулярят." и общо взето с това приключва работата на калинката в държавната служба. И общо взето му е през оная работа и за рибарите, и за чистотата на морето, и за аквакултурите, и за Батко, и за България...
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен

Опитай да не си платиш 20 лева глоба с фиш или данък смет...
Ще видиш тогава колко е "абдикирала"!
Само за наши хора абдикира.......
8
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не знаят кой е собственик на язовири, на сметища , на бизнеси...ни чул, ни видял. Държавата отдавна е абдикирала от най- важната си функция- да контролира и санкционира! Всичко на самотек.
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До до 5

А може и в Крим?
6
2
 
4
 
! Отговори
до 5 преди 1 месец
Може и в Одеса да са, по-близко е.
5
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В Дубай са, в Дубай са!
4
0
 
17
 
! Отговори
САМО СЛУХ Е преди 1 месец
че всичко печелившо по морето е собственост на МАФИЯТА. Управители разни, собствениците все едни и същи. С дебели ОФШОРНИ СМЕТКИ. ГЕРБ нямат нищо общо както каза ТИКВАТА. ТОЙ не е нареждал да се трови морето....
3
0
 
13
 
! Отговори
Трал преди 1 месец
Да не се окажат на дъното, изядени от рапани.
2
0
 
34
 
! Отговори
PEPE преди 1 месец
...е, нали са взели европейски пари за да ги построят!?!?! Те се виждаха информационните табели оня ден по телевизионния репортаж. Сигурно има стотици страници документация по не в 5 министерства и ведомства, кой е собственик, къде и какви са му банковите сметки и така нататък.
За балaми ни вземате за пореден път.
1
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дубай, Йоханесбург, Београд?