Водата в Перник с добри показатели, уверяват от РЗИ

Лошото качество на водата често било от остаряла сградна ВиК инсталация
18 фев 2020 16:38, Красимир Ангелов
6
Водата в Перник с добри показатели, уверяват от РЗИ
Снимка: БГНЕС

Резултатите от последните проби от водата в Перник са с добри показатели, съобщиха от местната здравна инспекция.

Отстранено е и констатираното след ремонт на водопроводната мрежа вторично замърсяване на водата в жилище в блок №3 на ул. "Бучински път". Причината за него според ВиК се оказал монтиран филтър на чешма в апартамент в жилищната сграда, съобщава БНР.

Пробите на водата от общия водомер след направената в началото на месеца подмяна на част от външния водопровод са отговаряли на изискванията.

В тази връзка от РЗИ-Перник уведомяват населението, че влошаването на качеството на водата при крайния потребител често може да се дължат на остаряла сградна ВиК инсталация. При режим на водата или след аварии от домашните уреди като перални, съдомиялни, бойлери, включени към вътрешната ВиК мрежа, е възможно обратно засмукване на водата.

При неправилен монтаж и липса на възвратен клапан тоалетното казанче също може да бъде потенциален източник на замърсяване. Такъв може да се окажат и старите или с неясен произход филтри, поставяни на чешмите в домашни условия.


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Спондж Боб

Ха ! Наистина е грандиозна тъпанарщина да се информират хората, че замърсена вода от съдомиялня, бойлер, пералня и от тоалетно казанче може да бъде засмукана обратно във водопроводната мрежа !!! Мислете малко какво публикувате бе журналисти ! Май физиката Ви куца здраво !
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
толкоз е чиста, че най много половината от хората могат да фанат Кратуновируса
4
2
 
7
 
! Отговори
АНТИ преди 1 месец
Настане вечер, месец изгрее,
тихо тихо шуми байпаса,
Ганьо затуй в бедност живее,
щото му крадат даже водата !
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А да бе. Това че точите тиня от дъното на язовира хич не се отразява на качеството.
2
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Огромна част от водозагубите са от стари инсталации в блоковете. Никоя етажна собственост не се поинтересува колко загуби генерира тя самата при празен язовир. Ядоха си сланинките, пиха си ракийките и винцето пред каминката, после ревнаха, че някой им източил язовира, че чак и София осмърдяха с протеста си. Какви мерки взехте самите вие като граждани? Никакви.
1
2
 
11
 
! Отговори
Спондж Боб преди 1 месец
Написали сте колосални глупости в тази публикация! Дано не са Ви ги казали служители от ВиК Перник, защото би било много много жалко. . .