Към 100 лв. храноден в болницата в Сливен, но има изоставени

Апелират близките на 70-годишен мъж да го приберат
Обновена: 25 фев 2020 14:05 | 25 фев 2020 14:05, Веселина Йорданова
31
Към 100 лв. храноден в болницата в Сливен, но има изоставени
Снимка: Dnes.bg

От областната болница в Сливен призовават близките на изоставен пациент да го приберат.

70-годишният Марин Димитров е бил приет миналата седмица в Отделението по гастроентерология и вчера лечението му е приключило, като е бил изписан.

От здравното заведение молят дъщеря му и сина му да проявят отговорно отношение към своя баща и да се отзоват на призива. 70-годишният мъж бил от Сливен и имал жилище.

По думите на директора на МБАЛ "Д-р Иван Селимински" - Сливен д-р Васислав Петров този случай не е прецедент и в болницата често пациенти биват изоставяни от роднините си. Налагало се да ги търсят с полиция, чрез социалния работник, дори да се опитват да ги настанят в старчески дом.

Един храноден в болницата струва около 100 лева, посочи той и допълни, че на мястото на един изоставен пациент не може да бъде настанен друг, който има нужда, предаде БТА.

Най-фрапиращият случай, който си спомня, е за пациентка, настанена в Пулмологично отделение по време на грипна епидемия и останала там четири месеца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това, че го наричат храноден, не значи, че разходите са само за храна. Храната е малка част от тези 100 лева, примерно 5-6 лева.
26
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Толкова струва защото в тия 100 лева е включено освен храната и леглото също и заплатите на обслужващият персонал а също и лекарствата ако приема такива но и да не приема средно разхвърляно на пациент в болницата горе долу толкова е масрафа.
25
3
 
5
 
! Отговори
Дедо поп преди 4 години
100 кинта на ден? Бааго, тоя да не набива трюфели и черен хайвер?Аре че и аз съм бил в болница и знам какво дават на болните!
24
4
 
5
 
! Отговори
ттт преди 4 години
Какво нагъват болните за по 100 лева на ден?Четирима човека ядохме (месо и картофи) и пихме бира в ирландски пъб в Ню Йорк и сметката ни беше 117 $. За четири яденета с общо 8 бири гинесс се получават 210 лева. В магазините в България Гинесс е най-малко 4 лева или осем бири са 32 лв., тоест четири вечери ни излязоха 178 лева. 178*3/4 = 133 лв. излизат три вечери в ресторант в Ню Йорк. Как хранят в болницата в Сливен, че три яденета там излизат почти на цената на три яденета в ресторант в Ню Йор
23
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Такива са цените за престой и в частно-здравнокасови болници защото няма контрол няма стандарт който да казва толкова струва престой на ден в болница и нито лев повече така че ако искат могат да вдигнат цената ина 200лв
22
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако децата му работят за минимална заплата, ще стигнат за шест дни или дванадесет дни престой, а може и да са безработни. В Сливен безработицата винаги е била голяма.
21
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ха ха то излезе че в болница в България хранодена е 10 пъти е по-скъп от този в Германия, Мюнхен Арабела клиника. УНИКАЛНО!
20
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
bez zaplati li raboti bg personalat ot kuhniata, sanitarno pochistvast, tehnicheska poddrajka, medicinska poddrajka, admin, recepcia, upravitel, kolite bez benzin li gi karat, hladilnicite i pechkite bez tok li rabotiat, vodata im gratis ot pokriva li idva, charshafite koi gi pere, gladi, zlatnata ribka li?!
19
1
 
5
 
! Отговори
Баууу преди 4 години
Нямало префинен геноцид...! Вижте какви неща се случват. Ран-Ът... Като не ставаме за протести като гърците. Поне масово се молете Богу. Безплатно е и всеки мързеливец, може да го практикува.
18
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ама колко са нагли,вече не се и крият, казват си разценката баламите директно!!!
17
3
 
21
 
! Отговори
разбирач преди 4 години
Абе тези луди ли са!?!? Дори с черен хайвер да ги хранят, пак няма да излезе по 100 лева на ден! Явно много се краде от този кетъринг! Колко ли банкови сметки се пълнят по веригата покрай гладуващи болни...!?
16
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ми то 1 заварка щом струва 100 000, що храноден в болницата да не е колкото в ресторант на витошка??
15
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ега ти , тия с чер хайвер ли ги тъпчат???Краде се навсякъде в пъти!!!Мнюто е мизерно, едва ли е повече от 4-5 лв на ден!
14
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А програма има ли към "куверта"?
13
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НАП да им направи пълна проверка.
12
3
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
ТОВА Е ЕДНА ОГРОМНА ЛЪЖА. НЯМАТЕ СИ НА ИДЕЯ С КАКВИ БО//КЛУЦИ ХРАНЯТ БОЛНИТЕ. ТОЯ СЕ ИЗХВЪРЛИ МНОГО НО ДА НЕ МУ ОТИДЕ НА ГОСТИ ГЕШЕВ. ТА ТЯ БОЛНИЦАТА ДОСЕГА ДА БЕ ЗАКРИТА ПРИ ТИЯ РАЗХОДИ ЗА ХРАНА С ТАКЪВ БЮДЖЕТ. ЕХА НЯКОИ ХОРА САМИ СИ ВЯРВАТ НА ТОВА КОЕТО КАЗВАТ.
11
3
 
18
 
! Отговори
Замислен преди 4 години
За 100 кинта на ден, медицинска сестра, задължително красива, трябва да ми прави ножки за събуждане и лека нощ. Черен хайвер на препечена филийка и гурмета. Тия тотално се оляха.
10
1
 
4
 
! Отговори
Фашистки-внук.... преди 4 години
Господин номер шест желая да ви информирам че всичко зависи от банката и поради това съмненията в България започнаха от по-висшите държави тези съмнения преминават през банката или това означава че ако някой изхвърли в кофата за *** самолет който дрънчи отвсякъде България съдебно трябва да го купи въпреки че България представлява български етнос който е по-малко от паметниците
9
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Там с рибай стекове ли ги хранят бре?
8
3
 
23
 
! Отговори
Антонио Ресио преди 4 години
"Един храноден в болницата струва около 100 лева" ?!?! КОЛКООООООООООО ?????? *** и престъпници в бели престилки !!!!!!!!!!