Заради COVID-19: Хотелиери отчетоха спад на ранните записвания на Слънчака

Туроператори са притеснени, туристите се страхуват да пътуват
8 мар 2020 14:30, Ния Христова
93

Днес се потвърдиха първите четири случая на коронавриус у нас, а хотелиерите отчетоха спад на ранните записвания в Слънчев бряг, съобщи Bulgaria ON AIR

Хотелиери в Слънчев бряг и Елените алармират, че ако паниката от разпространението на коронавируса продължи, ще има сериозен удар върху туристическия бизнес. 

 
Притеснени са и туроператорите, тъй като туристите се страхуват да пътуват. 
 
Хотелиерите се надяват, че страхът от зараза с коронавируса ще накара българите да предпочетат родното море за почивка тази година. Това ще спаси сезона. 
 
Хотелиери и туроператори се надяват, че до лятото страховете на хората ще отминат и разчитат на записвания в последния момент. 
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
3
 
14
 
! Отговори
ДА преди 4 години
Дюшеш им идва тоя вирус на ГЕРБАВИТЕ - ИМА ДА КРАДАТ НА ПОРАЗИЯ ОТ ХАЗНАТА...Да му мислят бедните българи - сега Бомбето ще ПОВДИГНЕ ЦЕНИТЕ...Болните - при Доктор Да-Риткова, да ги ритне по веднъж, и толкова от ГЕРБ... Не може всички да са на тази софра и да лапат ...
42
1
 
14
 
! Отговори
Отчаян Хотелиер преди 4 години
Отиде ми сезончето !!Уждас!! Пак ще трябва да карам старата S klasa Mercedes модел 2019г- Тоз вирус направо ни съсипа -требе държавата да ни помогне финансово за да не фалираме !!!!!!!!!!!!!
41
1
 
23
 
! Отговори
Чака-рака преди 4 години
Има спад на "Слънчака", защото се записват за Гърчака, Турчака, Малтачака, Критчака, Санторичака, Царевичака, а може и за Сочичака.
40
1
 
5
 
! Отговори
brainstorm преди 4 години
Обединените училищни психолози в съюз с гадателите шамани могат да победят коронавируса като му внушат че е малък и не съществува.
39
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Горките те.Да поискат освен 9% ДДС, да не плащат и данъци тази година.И всички българи под строй в техните хотели, на тройни цени, за да спасят сезона.
38
1
 
8
 
! Отговори
Възрастен преди 4 години
Слънчака го нарече милениум поколението ,което нарече шльокавица езика!?!? а не ракията ,и за които всички които не плюят по правителството са,,герберасти"или ***!Пъпчиви мушмороци,неживели невидели ......но,, знаещи кое как е било и вещи" във всичко .Естественно анонимни!!!
37
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До СлънчакаНашият език е по-мек,така си говорим из Бургаско и дали ви харесва или не ви харесва пет пари не давам!А Слънчака е местен уличен жаргон,Слънчев бряг звучи по добре.
36
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Слабо ме вълнува. 2-те ски почивки си ги изкарахме прекрасно- Швейцария и Австрия- 3 седмици тотал. В момента мислим за лятото- вероятно ще комбинираме Марсилия и отново планина, защото сме с бебе, а и 2те са наблизо и можем да измислим нещо интересно. Във великия "слънчак" става за новоизлюпени ММА бойци с Ауди А8 пета употреба от Италия на 5+ години и себеподобните им, мислещи си, че са интересни някому с кола за 50000лв. (на жена ми електрическата Корса струва 72000, за бога...).
35
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На 70 години станах, сега ме карат да уча някакви нови странни думи като това "Слънчака".
34
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Слънчев браг не е Слънчак отдавна, а бетонен мутров паркомястов кeнеф!
33
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да ми ядат куроната мутрите.
32
0
 
8
 
! Отговори
??? преди 4 години
А какво е "Слънчака"?
31
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аре стига с този "слънчак" и да ни инересува кой му е автора...оляхте се! То много акъл се иска да я измислиш тази прoстoтия!
30
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Слънчев бряг, Съни бийч, Сънито - това се използваше. Чaлгaджийското "Слънчака" се появи след 1989 година и се използва от по-ниско образованите хора.
29
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво е това нещо Слънчака ? Това да не би да е селото на авторката ?
28
1
 
20
 
! Отговори
gude преди 4 години
Всички ще сме в Гърция...по евтино чисто...приятно Дано никой и тази година да няма там
27
4
 
3
 
! Отговори
Да преди 4 години
Лесно е, въвежда се данък туризъм от 1% върху заплатата и събраните средства се разпределят между хотелиери и заведения на база леглова база/места в заведения.
26
0
 
2
 
! Отговори
До Киро слепото преди 4 години
А ти Киро си учи уроците и правописа,защото мозък и знания не се кОпуват! Дано прогледнеш в граматиката и в българския език.
25
1
 
1
 
! Отговори
Криско преди 4 години
до 26 Че аз съм от Габрово, а то не е ли село? Много ясно че така ще му казваме на Слънчев бряг.
24
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това Слънчака го чух за пръв път не толкова отдавна. Преди 1989 си беше Слънчев бряг, а на жаргон анлийското Съни бийч. Възможно е в някои села, ceлянитe да са го наричали Слънчака, но не съм го чувал.