МВР ще пази хранителните магазини, аптеките и дрогериите

Целта е осигуряване на обществения ред и предотвратяване на напрежение
13 мар 2020 17:22, Анисия Иванова
26
МВР ще пази хранителните магазини, аптеките и дрогериите
Снимка: БГНЕС

Полиция ще пази хранителните магазини, аптеките и дрогериите, съобщиха от МВР.

Заради епидемичната обстановка, свързана с разпространението на COVID-19 у нас, Народното събрание днес обяви извънредно положение в страната. Националния оперативен щаб излезе с препоръки, а министърът на здравеопазването Кирил Ананиев издаде заповед, според която ще работят единствено магазини за храни и аптеки.

Още по темата

Във връзка с това МВР предприема мерки за обезпечаване с полицейско присъствие в районите на търговски вериги за хранителни продукти, аптеки и дрогерии.

Целта е осигуряване на обществения ред и предотвратяване на напрежение около тези обекти. Разпореждането на главния секретар е до директорите на СДВР и ОДМВР в страната, допълват от МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Германия на всеки метър има полицаи.Контрола е на макс.Но българия не е Германия.Нито ред има нито дисциплина м/у хората.
19
6
 
2
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Да не се надруса яко някой в някоя дрогерия...
18
0
 
17
 
! Отговори
12_5 преди 4 години
Хора стига с тия маски.. Дамски превръзки стават също с един ластик..Пробвайте у дома , свикнетв..!! Евтини са , има ги бол...Лепят се ..я за носа или ушите!!Може и...половин сутиен .( Ако не става пт жената- ето повод да потърсим другаде)).....успех !!
17
1
 
8
 
! Отговори
Какво? преди 4 години
Какво ще пазят? За часове хората опоскаха всичко. Магазините са празни.
16
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая заповед е поредната "гениална" изцепка на някакъв ръб меверейски!!! До всяка аптека и до всеки квартален плод зеленчук ли ще има полицай??? И като има та какво?? Вируса ли ще изплащат???
15
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво ще пази и опази МВР ?? А и в МВР хора ли работят или киборги които вирус не ги лови???
14
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заменям 3 кутии с маски и 10кг боб за апартамент в центъра. Може и без гараж.
13
5
 
4
 
! Отговори
T преди 4 години
До 123123То щото днес не се омесиха и то здраво. Това, че този зад теб на опашката го гледаш здрав-прав, не значи, че не е заразен. Много сте ми умнички.И още нещо, специално за запасилите се, които си мислите, че сте на безопасен остров: достатъчно е някой от входа ви да го пипне и вие сте заминали - това нещо се носи по изпаренията от канализацията. От сифона в банята ви ще излизат вирусчета, носещи се на микроскопични капчици. Вече има доста такива случаи на цели входове дали фира.
12
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гладни бунтове
11
3
 
16
 
! Отговори
123123 преди 4 години
Хората не се запасяват с продукти защото си мислят, че ще свърши храната или ще затворят магазините за храна. Предпазливите се запасяват, за да не излизат следващите седмици и да се омесват с хората по опашките в магазините, когато вероятността да срещнеш заразен е в пъти по-голям от сега.
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще е хубаво полицията да регулира влизането/излизането от магазините за да не се струпват хората вътре, така действат от няколко дни в Италия ! Непременно слагайте единократни ръкавици по време на пазаруването ! Без паника , но с предпазливост!
9
3
 
14
 
! Отговори
от село преди 4 години
При нас на село в селският Хипер Маркет "Кака Мара" всичко си имаме, като се започне от копринени дамски превръзки, кондоми "Amadeus" на цена 7,95 лв. за 3 бройки, вино от района на Мелник от Широка мелнишка лоза за цена от 14,65 лв. бутилката и като се стигне за восъчни свещи, ама от пчелен восък за цена 1,85 лв. бройката. Всичко си имаме на село, ама хора нямаме, това е ! А какви арни погребения правим, просто да сте покойник в наше село, всичко правим за покойника, и ревем и се смеем, но пием
8
2
 
9
 
! Отговори
Дрогерия преди 4 години
В близкото минало - магазин, в който са се продавали различни дребни стоки за бита и лекарства без рецепта.
7
2
 
22
 
! Отговори
Спокойна преди 4 години
Лидл в кв. Гоце Делчев е ошушкан! Рафтовете на тоалетната хартия, макароните, консервите, месото, дори кисело мляко няма. Всички каси работеха с по 20 човека на всяка. Минах уж да си взема биричка и фъстъчки - ами благодаря - тоя панаир неземен си го спестих!
6
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво е дрогерия?
5
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като попитали Учителят Петър Дънов при поредния грип (тогава наричан инфлуенца) кога ще изчезне, той отговорил, ,че когато изчезне стресът сред хората.
4
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди малко отидох до магазина. ШОК. Пенсиите на опашки, излизащи извън магазина. Не мога да си купя цигари. Тия всяват излишно паника. Да не говорим че на подобни опашки шанса им да се заразят е десетки пъти по-голям.Но те така са свикнали - нямат работа, що да не направим една опашка от час-два на раздумка с другите пенсии. Бахмааму. Ще ходя на магазина след 19ч, когато паникьорите си лягат.
3
9
 
15
 
! Отговори
ЮнкерИшиаса преди 4 години
и преди края на смяната ше пълнят по две торби продукти. мелецеонерчета са това, *** дето чекат само да цоцат.
2
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
-ХОРА,КУПУВАЙТЕ ХЛОРНА ВАР, ОБЕЗЗАРАЗЯВАЙТЕ СИ ВХОДОВЕТЕ НА БЛОКОВЕТЕ И АПАРТАМЕНТИТЕ, МАГАЗИНИТЕ , АПТЕКИТЕ, ОБЩЕСТВЕНИЯ ТРАНСПОРТ НА ВХОДОВЕТЕ ПОСТАВЯЙТЕ НЯКАКВИ ТЕКСТИЛНИ ИЗДЕЛИЯ НАПОЕНИ С НАТРИЕВ ХИПОХЛОРИД ЗА СТЪПВАНЕ ПО ТЯХ!
1
18
 
14
 
! Отговори
Ром"с преди 4 години
Опс,а защо се нагнетява тъй обстановката в България ? Бойко иска да усвои някакви пари или пък нещо друго е ?