Ангелкова: Туризмът е уязвим, нека сме единни

Извънредното положение изисква извънредни мерки, смята министърът
15 мар 2020 14:43, Ния Христова
162
Ангелкова: Туризмът е уязвим, нека сме единни
Снимка: БГНЕС
Извънредното положение изисква извънредни мерки, туризмът е в тежка ситуация, нека сме единни - бизнес ще има, когато има туристи. Това заяви в изявление, публикувано в социалните мрежи, министърът на туризма Николина Ангелкова, цитирано от Нова ТВ. 
 
"Благодаря на всички в туризма, които са на поста си и се грижат за туристите в тази безпрецедентна световна криза с COVID-19. Нашият отрасъл е безспорно сред най-силно засегнатите от ситуацията, така е по света и в България. Всички съзнаваме това и подготвяме мерки за работещите в сектора", обясни тя. 
 
"Колеги и приятели, точно Вие като доказани професионалисти знаете, че туризмът е изключително уязвим и всяко непремерено действие може да има отражение за години напред. Знаем, че е много трудно за работещите в сектора, но става дума за извънредно положение, което предполага и изисква извънредни мерки. Колкото по-рано се вземат, толкова по-ефективни ще са те", добави Ангелкова.
 
"Дори да се наложи допълнително затягане на мерките, моля за търпение и отговорност. Туризмът, макар и с очаквани сериозни щети, ще се възстанови, когато се възстановят пътуванията и животът влезе в нормалния си ритъм", смята министърът.
 
"Вярвам, че днес повече от всякога не трябва да се делим на администрация и частен бизнес, не трябва да се противопоставят хотелиери на туроператори или туристически на транспортен и друг бизнес. Всички сме в тази криза и можем да я преодолеем, само ако всеки е готов да промени начина си на живот, да помогне на друг в беда. Днес първо трябва да се ограничи заразата, да се спасят човешки животи. Такъв е дневният ред и трябва да го следваме без паника. Направим ли го за страната си, за Европа и за света – ще има туристи. И туризъм!", се пише още в изявлението на министър Ангелкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
0
 
1
 
! Отговори
ПОЗНАВАЧ преди 4 години
МИС ТУРИЗЪМ 2020. ДА Е ЖИВА И ЗДРАВА!
130
0
 
2
 
! Отговори
Joko преди 4 години
Какъв министър е този куц кон. Поне не я покавайте, че резилът и е голям !
129
0
 
3
 
! Отговори
мак преди 4 години
Не, няма да сме единни! Не госпожо! Това е лицемерие и игра на думи. Летенето със самолет не е жизнена даденост. Ходенето на почивка за всеки празник, не е непременно. Не е даденост да си по летищата с бебета и ски, или на опашка на границата. Ние имаме по една маска на ден, вие искате солидарност за туризма. не е приоритет. Затворете границите, за да се обхване ситуацията.
128
0
 
3
 
! Отговори
‘“ преди 4 години
хотелите винаги са в криза дори и когато са препълнени
127
1
 
5
 
! Отговори
Волтрон преди 4 години
Това , може би е един хубав рестарт на българският туризъм , нека видят как става по най-близки дестинации , Гърция , Турция и от скоро Албания . Жалко за отсега туризъм , жалко за хората ( обслужващия персонал ) , но малко трябва да вдигнем нивото с тези цени .
126
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
хората обокновенно еволюират и следващото поколение е по хубаво от предишното, представяте ли си майка и и баща и лелелелеле помощ
125
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тоя катър на снимката се радва на огромна хорска любов като съдя по коменатрите :D
124
0
 
10
 
! Отговори
men преди 4 години
като препираха милиардите и караха лаборгинита и майбаси не им беше до единство. сега като се видяха че и една година не могат да изкарат без да гъчат ще ги подпомагаме с вноските. брех. и данъци че им опростим за миналата година. екстра. а траверсинята на снимката майка му е трябвало да го удави при раждането още.
123
0
 
12
 
! Отговори
Wow! преди 4 години
Българите отдавна ходят в чужбина като туристи, защото в България се чувстват като туристи е не като Българи. Оправете си скапаната политика за да има вътрешен туризъм!
122
0
 
10
 
! Отговори
Юпи преди 4 години
Откога хотелите по морето наемат персонал на трудов договор? Какви са тези измислици за резервации от Италия и Испания? Те там си имат прекрасни плажове? Стига са просили пари! Какви са тези бизнеси дето немогат да издържат 1_2 месеца без работа?
121
0
 
3
 
! Отговори
Цитирам Симо преди 4 години
"Аз такова аз заради децата ми, заради децата на ония от ЦРУ, аз заради омразата ми към родина и комунисти.Зигхайл. Хайл ЦРУ, Хайл Вашингтон и хайл чичо Адолф" Симоооооо - два милиона души ли струват дечицата ти? И внуците ти. Лошо Симо, Лошо ... Нямаш вече нито деца нито внуци .... Нищо нямаш ...
120
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До коментиращите тук: явно не осъзнавате колко хора от туристическия бранш и транспортните фирми ще бъдат съкратени и ще отидат за по една година на борсата. Това ще доведе до сериозни трудности пред държавата да изплаща обезщетения за безработица, майчинство, пенсии, болнични и т.н. Но като се докараме до това положение, може и да се замислите колко сериозен е проблема за всички ни!
119
0
 
5
 
! Отговори
Симооооо преди 4 години
Симооо колко открадна кажи си ? Симо кажиии си твойта мама аз ... Колко парички направи с помощ от ЦРУ и какво купи? Кажи сега на фюрера ....
118
0
 
3
 
! Отговори
Мен преди 4 години
Пандемия е, прекрасно време хитлерюгент да се разболее от корона вирус или да получи хранително отравяне. Защо съм толкова гаден ли? Защото русокосото арийче вкара тая страна в спирала на смъртта не само по заповеди от ЦРУ, а защото му идва отвътре да яде плъхове!
117
1
 
15
 
! Отговори
ЕВО преди 4 години
Цялата Мара втасала,а тази да не казвам Пунта Мара говори за туризъм.Бегай бе ,бегай.
116
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какъв туризъм, Европа гори....туризъм...
115
0
 
20
 
! Отговори
питам преди 4 години
Госпожо Ангелкова, от вашите думи не става ясно какви точно мерки предвиждате в помощ на ръководения от вас бранш. Хотелите държавата не затваря, но там няма клиенти, което е естествена последица от обявеното в държавата положение. И целият персонал, евентуално, отива на борсата - няма клиенти, няма приходи, няма и заплати. Вие какво предлагате?
114
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бля-бля-бля-бля....
113
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако се затворят границите и българите няма да могат да ходят да почиват на мяйната си и ще почиват в България, така, че туризъм пак ще има.
112
1
 
5
 
! Отговори
бивш келнер преди 4 години
До мина онова време,Който през лятото не краде- зимъска няма какво да яде!