Ангелкова: Туризмът е уязвим, нека сме единни

Извънредното положение изисква извънредни мерки, смята министърът
15 мар 2020 14:43, Ния Христова
162
Ангелкова: Туризмът е уязвим, нека сме единни
Снимка: БГНЕС
Извънредното положение изисква извънредни мерки, туризмът е в тежка ситуация, нека сме единни - бизнес ще има, когато има туристи. Това заяви в изявление, публикувано в социалните мрежи, министърът на туризма Николина Ангелкова, цитирано от Нова ТВ. 
 
"Благодаря на всички в туризма, които са на поста си и се грижат за туристите в тази безпрецедентна световна криза с COVID-19. Нашият отрасъл е безспорно сред най-силно засегнатите от ситуацията, така е по света и в България. Всички съзнаваме това и подготвяме мерки за работещите в сектора", обясни тя. 
 
"Колеги и приятели, точно Вие като доказани професионалисти знаете, че туризмът е изключително уязвим и всяко непремерено действие може да има отражение за години напред. Знаем, че е много трудно за работещите в сектора, но става дума за извънредно положение, което предполага и изисква извънредни мерки. Колкото по-рано се вземат, толкова по-ефективни ще са те", добави Ангелкова.
 
"Дори да се наложи допълнително затягане на мерките, моля за търпение и отговорност. Туризмът, макар и с очаквани сериозни щети, ще се възстанови, когато се възстановят пътуванията и животът влезе в нормалния си ритъм", смята министърът.
 
"Вярвам, че днес повече от всякога не трябва да се делим на администрация и частен бизнес, не трябва да се противопоставят хотелиери на туроператори или туристически на транспортен и друг бизнес. Всички сме в тази криза и можем да я преодолеем, само ако всеки е готов да промени начина си на живот, да помогне на друг в беда. Днес първо трябва да се ограничи заразата, да се спасят човешки животи. Такъв е дневният ред и трябва да го следваме без паника. Направим ли го за страната си, за Европа и за света – ще има туристи. И туризъм!", се пише още в изявлението на министър Ангелкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това не е пролетен грип, а сравнително опасен вирус, който може да доведе до смърт.
10
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пука ми за туризма ВИ! За грозните ви курорти, които опустошиха природата! За агресивното ви строителство, в което се наляха толкова много пари, които не се върнаха в хазната заради офшорките, а сега ще ги спасявате, макар те общо да имат повече пари от държавата ни! Пука ми за шибааания ви туризъм, който унижаваше години наред хората, работещи на по-ниски позиции в него и им хвърляше ниски стотинки, и ги риташе по лицата, буквално или не!
9
3
 
31
 
! Отговори
Дундер преди 4 години
Пътувах в един самолет с тази селска чочкa до Лондон. Наживо е още по-грозна, отколкото на снимките. Смятайте...
8
0
 
32
 
! Отговори
интересно преди 4 години
Само туризмът ли, че толкова наблягате на него?Ами хората с дребния бизнес, които разчитат от доходи месец за месец?Хотелиерите имат тлъсти банкови сметки, луксозни коли и палати.Да не говоря колко много са скътали от занижени данъци към държавата.Престанете да ги окайвате, някак си не върви в тази сложна обстановка.Ако няма какво да кажете, замълчете, но не ни дразнете.
7
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Накрая вие ще сте уязвими Ангелкова, заради всички глупости които творите в момента.
6
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този вече направо да го уволнят. Няма нужда от министерство на туризма.
5
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма как да съм единен с мутри.
4
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак истерийки. Не можем да си разрушаваме туризма заради едно пролетно грипче.
3
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ние не сме единни с вас.Вие политиците, министрите и другата корумпирана *** сте си вие, ние сме си ние.Нямаме нищо общо с вас и не ни интересува какво говорите, не ви вярваме.Точка.
2
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Туризма е по-важен от коронавируса.
1
0
 
37
 
! Отговори
? преди 4 години
Хайде стига с този туризъм.