Ангелкова: Туризмът е уязвим, нека сме единни

Извънредното положение изисква извънредни мерки, смята министърът
15 мар 2020 14:43, Ния Христова
162
Ангелкова: Туризмът е уязвим, нека сме единни
Снимка: БГНЕС
Извънредното положение изисква извънредни мерки, туризмът е в тежка ситуация, нека сме единни - бизнес ще има, когато има туристи. Това заяви в изявление, публикувано в социалните мрежи, министърът на туризма Николина Ангелкова, цитирано от Нова ТВ. 
 
"Благодаря на всички в туризма, които са на поста си и се грижат за туристите в тази безпрецедентна световна криза с COVID-19. Нашият отрасъл е безспорно сред най-силно засегнатите от ситуацията, така е по света и в България. Всички съзнаваме това и подготвяме мерки за работещите в сектора", обясни тя. 
 
"Колеги и приятели, точно Вие като доказани професионалисти знаете, че туризмът е изключително уязвим и всяко непремерено действие може да има отражение за години напред. Знаем, че е много трудно за работещите в сектора, но става дума за извънредно положение, което предполага и изисква извънредни мерки. Колкото по-рано се вземат, толкова по-ефективни ще са те", добави Ангелкова.
 
"Дори да се наложи допълнително затягане на мерките, моля за търпение и отговорност. Туризмът, макар и с очаквани сериозни щети, ще се възстанови, когато се възстановят пътуванията и животът влезе в нормалния си ритъм", смята министърът.
 
"Вярвам, че днес повече от всякога не трябва да се делим на администрация и частен бизнес, не трябва да се противопоставят хотелиери на туроператори или туристически на транспортен и друг бизнес. Всички сме в тази криза и можем да я преодолеем, само ако всеки е готов да промени начина си на живот, да помогне на друг в беда. Днес първо трябва да се ограничи заразата, да се спасят човешки животи. Такъв е дневният ред и трябва да го следваме без паника. Направим ли го за страната си, за Европа и за света – ще има туристи. И туризъм!", се пише още в изявлението на министър Ангелкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
1
 
11
 
! Отговори
MR Buch преди 4 години
ИСТИНАТА е че от този бранш пари в държавата не влизат. Осигуровки се начисляват ,но не се внасят, данък печалба също не се внася/те са все на загуба/. така че като обикновен човек ме боли шмайзера за този бранш. в него все повече са наети украйнци и молдовци, значи и държавата нищо не губи. Да м р*ът хотелите , хотелиерите и мутрите по морето и по балкана, ура.
70
0
 
18
 
! Отговори
2020 преди 4 години
А има ли нужда (вече) от такова министерство и министър?
69
0
 
13
 
! Отговори
Фалирал хотелиер преди 4 години
До ПижоВалери Симеонов хич не се е притеснил от коронавируса.Хотела му е пълен с гранични полицаи, а държавата му плаща редовно.Няма едно празно легло. Няма и да има !
68
0
 
20
 
! Отговори
Ха ха!!! преди 4 години
Друго си е да имаш "гении" в правителството! Изказването: 'Извънредното положение изисква извънредни мерки, смята министърът" просто цепи мрака!Друго щеше да е - Извънредното положение НЕ изисква извънредни мерки...
67
3
 
4
 
! Отговори
Че Гевара преди 4 години
Като пуснат оферта 7 дни за 700 лева за двама инклузив и чадър на плажа ще се пробвам .
66
1
 
19
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 4 години
Изводи -Отдръпването на "държавата" от икономиката и предоставянето на всичко в частни ръце е пагубно за самата Държава и населението в нея!Икономика базирана на икономии, повишаване на данъци, заеми, услуги е пагубно за Държавата. Инвестиции в асфалт, магистрали и МОЛ-ове вместо в помишленост и производства е пагубно за Държавата !Банковата система и всички стратегически отрасли ТРЯ-БА да бъдат изключително държавна собственост!Капитализма е неефективен и нежизненоспособен !
65
0
 
15
 
! Отговори
Батката от Варна преди 4 години
Тоя конска глава и тя са обади неподготвена. Верек с верек!!! Имам оферта за всеки . Отварям нов Ибрийчкиен Спа Център в Поморие . За всички ще има работа. Търсим и сюнетчий също.
64
0
 
7
 
! Отговори
111 преди 4 години
До Млад и богат тарикатда ти продам малко тоалетна хартия,ама незнам дали имаш толкова пари
63
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая колкото е красива, толкова е и умна, че и точно толкова има нужда от нея.
62
2
 
16
 
! Отговори
Гочо Булгура преди 4 години
Вместо да похарчим 2000 за седмица в Приморско ,ще си ги харчим по родните места и пак ще влязат в икономиката ,но поне няма да стимулираме бандитите окупирали черноморието .
61
0
 
11
 
! Отговори
Бибитко от Банкя преди 4 години
Всички готвачи,келнери ,хотелиери ,пикола на Южната дъга и на автомагистрала Хемус и всичко ще бъде готово за един месец.На всеки по един камион, фадрома,или кирка.
60
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Solar PowerНе просто селяните са се завърнали по родните си места. Над 500 хиляди живеещи в София не са родени в града.Просто са си се върнах вкъщи.Да не говорим, че трябва да си много наивен да вярваш, че заразените в България са само 43 човека, просто останалите стотици в цялата страна не са диагностицирани
59
0
 
8
 
! Отговори
Курончо преди 4 години
Хотел лесно се преоборудва на санаториум, стига ревахте! Просто ще е болничен туризъм :-)
58
2
 
7
 
! Отговори
БОБЕНО ЧУДОВИЩЕ преди 4 години
ДО ВСИЧКИ, КОИТО ИЗКУПИХА БОБА!Как е бобеното чудовище, ръмжи ли? Ще ви стигне ли тоалетната хартия?Само да кажа... в супермаркета има пресен боб, пилешко и свинско, прясно млекце. Може да излезете и да си купите (СЛЕД КАТО ОСВОБОДИТЕ БОБЕНОТО ЧУДОВИЩЕ ВЪВ ВЕЦЕТО)
57
1
 
4
 
! Отговори
До SOLAR От Яким 1 преди 4 години
... Обаче смятай какво ще стане за Великден !!!!!! ..... Сещаш се нали ?!?! ..... Няма смисъл да ти обяснявам ?!?! ..... Ако половин София се изпразни и всеки към родното си място. Познай КОЛКО ОГНИЩА ще станат .............
56
1
 
19
 
! Отговори
Пижо преди 4 години
Малките фирми са уязвими. Цветарниците са уязвими. Работниците в неплатен отпуск са уязвими. Пенсионерите са уязвими. Българският народ е уязвим от корумпираната престъпна олигархия!Ако Валери Симеонов се е запритеснил отново за хотелите си, да види Роналдо какво е направил със своите!
55
6
 
1
 
! Отговори
Млад и богат тарикат преди 4 години
Аз съм находчив и имам много събрани пари в чужди банки. Купувам ценности. СПЕШНО!
54
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За януари се хвалеха че имало ръст с 20% да живеят с печалбите от последния сезон кожодерите.Понеже голяма част от бизнесмените в туризма осигуряват служителите си на минимални осигуровки, може да им се опростят за този сезон. Но те така или иначе почти няма да наемат служители, така че да си почиват тази година.Единствено може да се говори с банките да им се замразят вноските по кредитите докато трае извънредното положение
53
0
 
2
 
! Отговори
До SOLAR От Яким преди 4 години
Да ! И това ! Абсолютно си прав !!!!!!! ЗАЩО ?!?! Но Генерала НЕ иска да отговаря на неудобни въпроси. Само държи "велики речи" и изчезва........
52
0
 
8
 
! Отговори
фцук преди 4 години
Туризмът е чао!