Ангелкова: Туризмът е уязвим, нека сме единни

Извънредното положение изисква извънредни мерки, смята министърът
15 мар 2020 14:43, Ния Христова
162
Ангелкова: Туризмът е уязвим, нека сме единни
Снимка: БГНЕС
Извънредното положение изисква извънредни мерки, туризмът е в тежка ситуация, нека сме единни - бизнес ще има, когато има туристи. Това заяви в изявление, публикувано в социалните мрежи, министърът на туризма Николина Ангелкова, цитирано от Нова ТВ. 
 
"Благодаря на всички в туризма, които са на поста си и се грижат за туристите в тази безпрецедентна световна криза с COVID-19. Нашият отрасъл е безспорно сред най-силно засегнатите от ситуацията, така е по света и в България. Всички съзнаваме това и подготвяме мерки за работещите в сектора", обясни тя. 
 
"Колеги и приятели, точно Вие като доказани професионалисти знаете, че туризмът е изключително уязвим и всяко непремерено действие може да има отражение за години напред. Знаем, че е много трудно за работещите в сектора, но става дума за извънредно положение, което предполага и изисква извънредни мерки. Колкото по-рано се вземат, толкова по-ефективни ще са те", добави Ангелкова.
 
"Дори да се наложи допълнително затягане на мерките, моля за търпение и отговорност. Туризмът, макар и с очаквани сериозни щети, ще се възстанови, когато се възстановят пътуванията и животът влезе в нормалния си ритъм", смята министърът.
 
"Вярвам, че днес повече от всякога не трябва да се делим на администрация и частен бизнес, не трябва да се противопоставят хотелиери на туроператори или туристически на транспортен и друг бизнес. Всички сме в тази криза и можем да я преодолеем, само ако всеки е готов да промени начина си на живот, да помогне на друг в беда. Днес първо трябва да се ограничи заразата, да се спасят човешки животи. Такъв е дневният ред и трябва да го следваме без паника. Направим ли го за страната си, за Европа и за света – ще има туристи. И туризъм!", се пише още в изявлението на министър Ангелкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
нека сме единни - ИЗОБЩО НЯМА ДА СЪМ ЕДИНЕНГЕРБ И БСП - В ЗАТВОР
30
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Туризма разнесе този вирус! Италия няма почти никакви доходи освен от туризъм! За това пламна цяла Европа! Затваряйте границите и стига сте лъгали хората колко безобиден е тоя вирус, за да спасите алчните търговци!
29
0
 
14
 
! Отговори
fact преди 4 години
ТРЕБВАШЕ ДА МИСЛИТЕ КОЙ ШЕ МОЛИТЕ ЗА ПОМОЩ И ЗА "ЕДИНСТВО", когато наливхте бетона и канихте наркодилърчетата +изметта на светъ!Тогава ви казвахме: не убивай приросата. Сега, днеска, нещеме съюз с мълоумни егоисти, използвачи и убийци. УМИРАЙ. НОЖЪТ ДО ДРЪЖКАТА!
28
1
 
7
 
! Отговори
Оставка преди 4 години
Как да сме единни като такива като нея разполагат с мръсно изкарани милиони, а по-голямата част мизерстват... Да, вируса може и тях да ги докопа, но бедните са най-уязвими, а за тях няма никаква подкрепа от държавата..
27
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ангелкова: ...."ГОСПОЖО" АКО ИЗОБЩО СТЕ "ЖЕНА", ТО МОЛЯ ВИ СЕ НЕ СЕ ПОКАЗВАЙТЕЧЕ МИ ПЛАШИТЕ ДЕЦАТА И ИМАТ КОШМАРИ
26
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да помагаме на тези, които за да не повишат заплащането в бранша внасят работници от Азия?
25
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мутрите то туризма си харчат сами милионите, а сега да сме блили единни.
24
0
 
13
 
! Отговори
българин преди 4 години
Туризма сега и в този момент.Ни е последна грижа госпожо! И престанете да се появявате разни "министри" От кабинета на Бойко разбойко! Единствен "генерала" му има думата сега! Пиара ви за щяло и нещяло в този момент.Ни идват в повече! Ще дойде лятото и пак ще сме на морето!-:) Но сега Не е време за това!
23
0
 
13
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 4 години
Къв туризъм ?В нашата Община, командва Митьо Очите !
22
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
АЗ НЕ СЪМ ЕДИНЕН ....ВИЖТЕ Я ТАЗИ - МОЖЕ ЛИ "ТОВА" ДА Е МИНИСТЪР
21
1
 
12
 
! Отговори
Руснака преди 4 години
До N.N 18 Точно видях публикацията и си викам ей сега ще и го прасна, но си ме изпреварил!Точно той, безхаберния, безконтролния туризъм ... придвижване, кой къде иска да ходи, независимо какво ще прави, какво носи със себе си и в себе си.. това точно Туризма!
20
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой е този гpoзен мъж на снимката?
19
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е какво, и на тях ли ще им дадете премии от нашите пари? Смешници!
18
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Смешен папагал с конска мутра, инсталиран от Мафията - трибуквената от Варна, част от националната четирибуквена.
17
2
 
18
 
! Отговори
Турис преди 4 години
А дано фалирате сичките
16
0
 
24
 
! Отговори
Перничанин преди 4 години
Откъде се появи тази калинка на пистата ? Беше се покрила някъде и сега " загрижена " да сме единни . Късно е чадо мандалото хлопна .
15
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не мисля, че туризмът заслужава специално отношение. Напротив! В името на туристическата печалба се погуби част от хубавото българско черноморско крайбрежие, допуснаха се арогантни заменки. Туризмът не е коректен данъкоплатец като цяло. Икономиката от произвеждаща стана консумираща, от създаваща - Услужваща (не обслужваща), което изтиква страната назад в общото развитие.
14
0
 
29
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
КАКЪВ ТУРИЗЪМ КАКВИ 5 ЛЕВА!!!В ГЪРЦИЯ СТАВА МАЗАЛО!!!
13
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Глюпусти. Туризма като не е в тежка ситуация на мен не ми дава нищо. Не само не ми дава, ами и крие доходи от държавата, та държавата ми вдига на мен данъците.Сега като дойде дебелия - да сме били единни? Да сме помогнели на туризма? А, не, мерси!Ако държавата помогне на туризма - аз съм първия на протест пред парламента!
12
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е уязвим, Туризма е в кома. Да мисли как и колко въобще може да се реанимира, когато стане по спокойно.