Проф. Кълвачев: Пикът на COVID-19 у нас предстои

В движение се учим как да се справим, каза вирусологът
15 мар 2020 09:54, Ния Христова
46
 Проф. Кълвачев: Пикът на COVID-19 у нас предстои
Кадър: bTV
"Ние още не сме в пика на коронавируса", това заяви вирусологът проф. д-р Златко Кълвачев в ефира на bTV. Според него броят на заразените в България тепърва ще нараства, след което ще последва "стабилизиране и след това ограничение" на разпространението, а самата епидемия ще отшуми. 
 
Проф. Златко Кълвачев признава, че все още има много неизвестни фактори относно заразата и лекарите се учат в движение какви са проявленията и особеностите на заболяването. Съществуват различни хипотези. 
 
Някои смятат, че със затоплянето на времето коронавирусът ще отмине, но тогава защо има и заболели в Африка, където е топло, пита вирусологът. Съществува и теза, че студът ще пребори вируса, но това се опровергава със заболелите в Норвегия.  
Още по темата
 
Проф.Кълвачев смята за добра новина факта, че няма взрив на тежко протичащи случаи. Според него 80% от инфектираните ще го изкарат леко и ще придобият имунитет. 
 
Вирусологът отбеляза, че всичко е възможно и има случаи на повторно заболели от коронавирус. Проф. Кълвачев категорично подкрепя по-строгите мерки, които бяха предложени от проф. Мутафчийски в събота вечерта. 
 
Проф. Кълвачев смята, че трябва да вземем пример и да се поучим от опита на Китай в борбата с коронавируса. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
11
 
! Отговори
Путин преди 4 години
По-моему, коронавирус это повод для организации финансового кризиса
16
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма място за паника. Меценати като кълвача или какъвто е там от снимката, ще ги слушаме с интерес. Нациите, вложили милиарди в изследването на вируса не са важни- нашият генерал и този кълвач знаят по-добре. Вместо да се опре на техните теории, да изкаже малко научни новини, той седнал свои бращолевеници да говори. Какво смята ТОЙ изобщо не ме интересува. Искам да знам какво мислят развитите държави, а не ***. И в Сърбия един поплювко професор се изказа подигравателно и подви опашка.
15
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен Всичко е като Алена - Аурата на Бойко ни пази - да ама короновирес ни налази.
14
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мен сигурно мъ и хванъл виросат. Гостувах на идни араби , пушехми наргиле, пиихми чаи и съм заспал. Кога си сабудих миях бис *** и мъ болиеха задните части
13
1
 
4
 
! Отговори
Овчар преди 4 години
Язе сакам да изнеса бизнеса у София па незнам как. Белким некой сака ми казува?
12
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хубавото на вируса е, че ходи по неграмотните, проcтаците и безгрижните иgиоти с образование. Има шанс България да стане нормална държава.
11
17
 
33
 
! Отговори
Коце Маца преди 4 години
Стига сте брояли градовете и селата в които е влязло това американско биологично оръжие COVID-19, защото за него прегради няма и ще ни съсипе живота на всички !Но в случая най-голем виновник у нас си остава Тиквун, който преведе /без да му мисли /над 2 000 000 000 в брой излишни пари на тези престъпници зад океана,за някакви ламарини които ще получим някога . . .ако до тогава я има България !Така че ако оцелеем, първата ни работа след това ще бъде да пратим тази престъпна власт зад решетките
10
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Африка заболелите са чужденци /европейци/, които са си отишли заразени. Това са единични случи. Местни заболели няма. Вирусът на топло не вирее.
9
51
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поне пенсионерите ще намали този вирус, и без това те са прекалено много за България. Жалко, че толкова пара от хазната за тях заминава! Пенсионира ли са се на 55/60 или още по-рано, а сега само мрънкат.Въобще не ме интересуват. Важно е ние да сме живи.А тези гурбетчии и те са си стоят там, къде са били до сега! Никакво връщане в България в близките години ..в България. Просто да пращат пари в България!
8
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И журналистиката е същата като здравеопазването в България.
7
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами извикайте китайски специалисти,да донесат и материали и машини,те имат и серуми.
6
7
 
31
 
! Отговори
оф преди 4 години
Вчера ходих на село и оправих фамилните гробове ..; става ясно, че трябва да се подготвяме за мране ..!Ходих и до погребалните агенции, а те са вдигнали таксите - за копаене, за изнасяне/внасяне, за повдигане в колата, за полагане в гроба ... Цените се дигат ...
5
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма взрив защото нямате или не искате да правите от бързите тестове. Научени от Чернобил политиците ни лъжат до откат за броя на заразените
4
5
 
7
 
! Отговори
До 3 преди 4 години
И на теб ти се искада краднеш, а?
3
3
 
47
 
! Отговори
Мумбо Юмбо преди 4 години
Не знам колко ще ги опази африканците горещината, но се наложи вчера кенийският здравен министър да застане пред камерите и да набие канчетата на умните си сънародници - в страната вече има болни от коронавирус, но се говорело упорито, че черната раса била защитена от вируса заради некъв си там вроден имунитет. Тези са по-безнадеждни кратуни и от нас.
2
7
 
15
 
! Отговори
Одисей преди 4 години
"Пикът у нас предстои " и ще допълня: "..и ще се застои".Докога ли? Докато не .(друг да допълни).
1
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стига повтаряхте едно и също. Питайте и настоявайте строгите мерки да се вземат веднага.