Аптекарите гневни за проверките: Това е репресия!

Търси се проблем там, където го няма, смята Николай Костов
18 мар 2020 11:18, Анисия Иванова
33

Редица аптеки затвориха временно поради извънредните проверки на множество институции. По повод създалото се напрежение заради проверки за спекула с цените, председателят на Асоциацията на собствениците на аптеки Николай Костов коментира, че се търси несъществуващ проблем.

По данни на проверяващите са проверени 55 обекти вчера, посочи той.

Още по темата

"Никакви нарушения почти не са открити или нарушенията са съвсем дребни - предписания за дезинфекция. Търси се проблем там, където го няма", каза Николай Костов за "България сутрин".

"Има ограничения при купуването. Не повече от една опаковка лекарства по лекарско предписание, не повече от една кутия маски, например. Не повече от два дезинфектанта, например. Разбира се, всяка верига и всеки собственик на аптеки си определя сам тези правила, тъй като те не са свързани с някакви законови изисквания", добави още председателят на АСА.

"13 човека да влязат в една малка аптека от 5 институции - какво е според вас? За мен това е репресия", обясни той по повод засиления контрол.

"Знаете ли какво са открили? Че аптеката има 5 опаковки дезинфектант в склада си.  Ами, ако дойдат при мен, в склада ми има за стотици хиляди лева стока. Това означава ли, че аз съм нарушение? Къде да си държа стоката, която не е на стелажите?", допълни Николай Костов за Bulgaria ON AIR.

Според него не съществува условие за слагането на етикет върху продукт, който не е лекарствен и се намира в склада.

"Познавам законодателството и това не е никакво нарушение", подчерта председателят на АСА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
9
 
22
 
! Отговори
dmx преди 4 години
Да, терор е, не се правете на паднали от Марс. Много им е лесно на държавните мутри. Нека Гешев отговори защо арестува Черепа, когато не е в България, вместо да терори дребния бизнес или да се прави на вирусолог.
5
6
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Току що влизам в аптеката - 6-7 души почват някаква безумна проверка, аптекарките броят стотинките в касата. Чакам 2-3 минути и един мазен "проеряващ" заявява - "ние ще се забавим поне полоеин час - ако бързате не чакайте". Тая държава няма да я затрият вирусите - чантаджите ще я затрият.
4
1
 
35
 
! Отговори
Рязан Кольо преди 4 години
Не става въпрос за криене. Всичко там е за продаване ,но неграмотници да правят проверки ,където и те не знаят какво точно търсят е друго нещо. Значи говорят да не ходят хора по болниците,а в същото време изискват рецепти за всичко. Това не е ли слабоумие?
3
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Към аптекарите да се приложат същите мерки, както и при лекарит
2
0
 
32
 
! Отговори
24159 преди 4 години
Хайде на не жонглираме със законодателство, а цените да си останат на ниивото преди заразата. Това е почтенстта към пациента и гражданска солидарност. За брутално облагодетелстване в момент на криза е престъпление. Колко струваше преди 3 седмици пакет ръкавици и колко е сега? Репресия!?! А мародерство???
1
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не виждам от какво се притеснявате щом няма какво да криете...