Аптекарите гневни за проверките: Това е репресия!

Търси се проблем там, където го няма, смята Николай Костов
18 мар 2020 11:18, Анисия Иванова
33

Редица аптеки затвориха временно поради извънредните проверки на множество институции. По повод създалото се напрежение заради проверки за спекула с цените, председателят на Асоциацията на собствениците на аптеки Николай Костов коментира, че се търси несъществуващ проблем.

По данни на проверяващите са проверени 55 обекти вчера, посочи той.

Още по темата

"Никакви нарушения почти не са открити или нарушенията са съвсем дребни - предписания за дезинфекция. Търси се проблем там, където го няма", каза Николай Костов за "България сутрин".

"Има ограничения при купуването. Не повече от една опаковка лекарства по лекарско предписание, не повече от една кутия маски, например. Не повече от два дезинфектанта, например. Разбира се, всяка верига и всеки собственик на аптеки си определя сам тези правила, тъй като те не са свързани с някакви законови изисквания", добави още председателят на АСА.

"13 човека да влязат в една малка аптека от 5 институции - какво е според вас? За мен това е репресия", обясни той по повод засиления контрол.

"Знаете ли какво са открили? Че аптеката има 5 опаковки дезинфектант в склада си.  Ами, ако дойдат при мен, в склада ми има за стотици хиляди лева стока. Това означава ли, че аз съм нарушение? Къде да си държа стоката, която не е на стелажите?", допълни Николай Костов за Bulgaria ON AIR.

Според него не съществува условие за слагането на етикет върху продукт, който не е лекарствен и се намира в склада.

"Познавам законодателството и това не е никакво нарушение", подчерта председателят на АСА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
2
 
! Отговори
Диана преди 4 години
Това ми напомня времето когато долара беше 3000 лева.Получават нова стока и фактура и на стари и нови лекарства новата цена!?
25
0
 
6
 
! Отговори
На прав път преди 4 години
Аптекарите които знаят че спекулират са се покрили по време на проверката.Гневни са спекулантите. Аптекарите които са почтени нямат повод за страх. На тези достойни хора които работят честно за хляба си и за здравето на всички хора благодаря от все сърце. Проверките трябва да са постоянни
24
0
 
7
 
! Отговори
чарли преди 4 години
Как ли са наказвани спекулантите и мародерите преди години ?
23
1
 
12
 
! Отговори
безбожници преди 4 години
Защо сте гневни бе господа аптекари? Не искате проверка? Защо? Защо ви е страх? Искате да печелите на гърба на бедния народ когато е на зор? Никой нормален човек, който спазва правилата, не се страхува от проверка. щом се страхувате, значи не са ви наред нещата.Мародере!
22
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Другари аптекари, разбира се, че е репресия, защото сте алчни и безкруполни. Вие какво искате , да мародерствате хората и да богатеете върху нещастието на цялата Държава. Ако живеехте в Китай ще бъдете на стадиона и с куршум в главата.
21
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя оранения кво сее разревал. Детски сироп от 50 милилитра ми го продават за 35 лв. Кой и как определя цената и каква е надценката. Докато не започнем да ги бесим по стълбовете ще си развеват таааците. В Ада ше горите вашата *** сеяндурскадаевем.
20
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Той и без това ще ги накаже, щото са неверници.
19
0
 
16
 
! Отговори
Malian преди 4 години
Този опуления трябва да влезе в затвора!!!!!!!!!!! Има спекула! Всеки аптекар сам си определял правилата ,то и всеки аптекар сам си вдига цената всеки търсен продукт. Всеки, който печели от нещастието на хората съдбата рано или късно му го връща.
18
0
 
22
 
! Отговори
Чукундур преди 4 години
Аркадашлар,няма по гнусно нещо да печелиш от хорската мъка и нещастие.Сложи си печалба,разбира се,за какво работиш,но точно когато е кризата да продаваш скъпо и прескъпо аллах вижда и ще те накаже.Това е грях.
17
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Репресия върху нарушителите на извънредното положение и спекулата по време на криза. Първо стоката изчезна, а след това се появи отново на пазарна цена по търсенето.
16
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При извънредно положение такива като Костов трябва да са в затвора З 10 годишни присъди!
15
0
 
14
 
! Отговори
българин преди 4 години
А хората са БЕСНИ че ги доите като за последно! И добре че няма истинска пазарна икономика в България.. Тогава търговците биха почнали първо от хляба и по ред на номерата! Безбожници!
14
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те копоите са безсмъртни бе тях болести не ги ловят кво знаете вие...
13
3
 
21
 
! Отговори
😀&#1 преди 4 години
ОТНЕМЕТЕ ЛИЦЕНЗИТЕ НА СПЕКУЛАНТИТЕ!!С последваща забрана да практикуват до живот.На собствениците и на фармацевтите.
12
2
 
34
 
! Отговори
данъкоплатец преди 4 години
Абе нямаше ли правила да не се струпват хора на едно място? Какви са тия 13 копоя дето са се изсипали наведнъж в аптеката?
11
3
 
20
 
! Отговори
Хронично болен преди 4 години
Днес си купих месечните лекарства Eucreas, Xsarelto и Bizogamma от аптека Апостолов в Казанлък.Завишението спряму средно претеглената цена от предходните месеци е в рамките на 6-8 %. Попитатах аптекарката има ли завишение на цените и отговора беше " Не мога да ви отговоря". Пазя касовите бележки, но каква полза при тая анархия. Министъра на здравеопазването и гл.прокурор само си говорят !!!
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз плюя хрантутници от всякакъв вид в очите. Като кобра съм станал. От три метра ги целя в десятката. Като всичко е замаскирано като кихавица.
9
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
не е репресия, драги ми Костов , като ядете кюфтета, не ревете...един грип-един джип.И не продавайте лекарства без рецепти от лекар!
8
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
търсят се аптеки с човешки цени. За ниски пенсии лекарствата от всякакъв вид трябва да са с особено занижени цени, срещу документ за размера на пенсията.
7
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия гадове използват вируса и продават на цени високи,преди 10 дни купих маска за 17 Ст.имаше ,скриха ги,и сега ако имат продават на ,2.50 лв.но под рафта ,хайде инстуциите им даряват а на нас кой дари или да купим