Оплакване в Helpbook: Купих си 20 маски за почти 50 лв.

Ако видите нередност, подайте сигнал в онлайн платформата
22 мар 2020 19:00, Анисия Иванова
136
Оплакване в Helpbook: Купих си 20 маски за почти 50 лв.
Снимка: Helpbook

Предвид тревожната обстановка в страната и дефицитът на няколко групи продукти, предвидливи търговци продават медицински маски на нереално високи цени. Наш потребител се обърна към нас чрез платформата на Helpbook.info със сигнал за баснословно високите цени на еднократни маски в аптечната мрежа, отправен към Министерство на здравеопазването.

"Сигнализирам за ужасно завишени цени на еднократни маски - 2,30 лв. за бройка. Както ще видите от прикачената снимка за 20 маски дадох почти 50 лв. Маските са закупени на петък 13-ти, но тогава все още не беше обявено, че ще се вземат мерки срещу подобна спекула. Аптеката е "Детелина" на ул. "Народно хоро". По-точно може да се види на касовата бележка. Ще подам копие от сигнала и към КЗП“, пише нашият потребител.

Въпреки извънредната обстановка в страната, не трябва да забравяме и за ежедневните проблеми, с които се сблъскваме всеки ден. В район „Младост“ гражданин се натъкнал на трафопост с отворена врата и стърчащи кабели. Въпреки "домашния арест" на повечето младежи, не е изключено някоя любопитна детска ръчичка да провери какво интересно се случва в трафопоста, тъй като се намира в непосредствена близост до детска площадка, която има посетители въпреки предупрежденията

В същия район е нужно саниране на подлезите на жилищен блок, известен като "Китайската стена“. Огромни отломки мазилка падат от стените и тавана като по този начин се застрашава здравето и живота на преминаващите.

Недалеч пешеходната част пред бл. 66, бул. "Андрей Сахаров", ж.к." Младост" 1 също е в ужасно състояние. Разкъртени бордюри, отчупени плочки и разхвърляни отломки затрудняват преминаването на пешеходците. Молбата е да се предприеме ремонт, тъй като не са изключени контузии, особено в тъмната част на денонощието.

Получихме сигнал от квартал „Редута“ за наклонен пътен знак, обозначаващ път с предимство. Авторът му се опасява, че предвид състоянието му не става ясно за кой от пътищата на кръстовището се отнася.

В случай, че забележите около мястото, където живеете или преминавате нередности, можете да подадете сигнал в платформата на Helpbook.info. Ще е от полза да направите снимки и да отбележете точното местоположение или района на нарушението. Не се колебайте да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info. Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
5
 
10
 
! Отговори
Смях преди 4 години
От кога има,такова животно ПРОТИВОГРИПНА МАСКА?И второ, как сам се минаваш,а после се оплакваш на хората?Ами не купувайте бе братя!Вие не разбрахте,че ако не искаш да храниш спекулата,не купуваш,а събираш комшии,роднини,народа и започваш прякара демокрация.Избирате ББ,а после се оплаквате от мизеррията в Бг.Продължавайте.
70
3
 
0
 
! Отговори
мишо бирочето преди 4 години
и въпреки това знам че съм доста глупав. с днешните келешчета в бугаистаня които явно мразиш и които твоя чичко паричко явно превъзхожда с великата си професия "фасилити меринжей" не ме сравнявай. аре, по живо по здраво.
69
4
 
4
 
! Отговори
мишо бирочето преди 4 години
лудо ленче, тъпичка си ми като гьон миличка. респиратор е онова дето го ползва мъжлето ти чужденец като ти свали гащите и се размирише на вкисната скумрия. иначе ги владееш язиците. може би бъларската думичка е нещо като "обдишвател" ама ти нале си чужденка вече не мой се говори с теб ***. брей брей брей га събираше паткити на селу га стана буржоазка. че и на шльокавица ни шлякаш тука. че и от сарказъм отцепваш. мали мали недей. ходи се умий и продай респираторчето на мъжлето за 50 лева на овцете. а колкото до мен, сигурен съм че и академично и културно съм доста над тйеби и въпреки това знам ч
68
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някой пистолет ли му е опирал в главата, че да ги купува?А и без друго тази аптека си е скъпичка, пазарувал съм от нея.
67
1
 
6
 
! Отговори
Бизинесмень преди 4 години
Аз Август месец ще купя от Али Експрес 1 милион маски по 5 цента за 100бр. Като дойде covid-21 ще стана милионерчи овърнайт.
66
0
 
8
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 4 години
Имал си бол пари, дал си. Дай да се качваме да не опущим трена.
65
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз си купих една текстилна маска за 3,50 лв.
64
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе, вие кьо.ра.ви ли сте??? На бележката пише, че са продадени 20 пакета маски по 50 броя в пакет. Т.е. 1000 маски, а не 20. Айде сега разделете 46 лева на 1000.Получава се по около 5 стотинки на маска.
63
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много удобно е подчертано 20бр, но не е подчертано, че това са 20бр кутии, всяка от които съдържа 50 броя маски. 1000 маски за 46лв прави по-малко от 5ст за маска, че се и оплаква, скъпо било.
62
1
 
0
 
! Отговори
И.И преди 4 години
И.И означава Изкуствен ***.Има и естествени ***.Последните ги съжалявам,защото хората са се родили такива и за тях има медицинска наука.Изкуственият идиотизъм се поражда от телевизионните информационни източници и всеки сам се подлага доброволно,за да стане И.И....Ами който е И.И,не 50 лв.ще дава за маски,а може и-50 000 ....
61
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко иска да струват 20 маски, .....и рубладжиите стиснати. Аз по 8 лева маската купувам, оня за 2 лева кръв ака.
60
0
 
8
 
! Отговори
феисбук буклучак преди 4 години
Тоя си купил и реве, ние не можем да намерим.
59
1
 
17
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИП преди 4 години
Най ми е смешно като вида едни - сами в колите си, с маски до очите
58
1
 
4
 
! Отговори
Www преди 4 години
1000 маски по 0.046ст = 46лв
57
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Търговската сделка е между двама съгласни,как така ти пипна маските и вече не си съгласен?На селски тарикатлък намирисва тук...
56
4
 
7
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИП преди 4 години
Голям маскарад пада напоследък. Намордници, фереджета...Чудя се в Иран, където половината население по принцип е маскирано и много-много не излиза от къщи, защо има такъв мор?
55
6
 
7
 
! Отговори
А, не! преди 4 години
Маска не нося. Загрозява ме
54
2
 
3
 
! Отговори
Седераст преди 4 години
Меня *** интерва към е цината на БАНАНИТИ
53
2
 
7
 
! Отговори
маската преди 4 години
абе тея дето ми праскате минуси на идеята за 14 дни всички да са маскирани, видяхте ли китаец без маска? или ви се мре и полидяваеновременнно
52
0
 
2
 
! Отговори
А ТУЙТО преди 4 години
ЗНАЧИ НЕЩО КАТО КОМУНИЗЪМ ЩЕ Е НОВИЯ СВЕТОВЕН РЕД БРАВО ХУАВА ИДЕЯ ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ ДА ИЗГРАЖДАТЕ КОМУНИЗМА.ЗНАЧИ СМЯНАТА НА СТРОЯ СЛЕД ВИРУСА ЩЕ Е КОМУНИЗЪМ...