Потвърдиха се още 2 проби, случаите на COVID-19 стават 187

Един от новопотвърдените случаи е в Плевен
Обновена: 22 мар 2020 22:26 | 22 мар 2020 21:00,
291
Потвърдиха се още 2 проби, случаите на COVID-19 стават 187
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, dnes.bg

Общо 17 са случаите на коронавирус у нас днес. Този следобед са потвърдени още 2 проби. Това обяви пред Нова телевизия ген. Венцислав Мутафчийски.

Единият от новопотвърдените е от Плевен, другия е в „Пирогов” и е в доста тежко състояние. Става въпрос за 67-годишен мъж.

Според математическия модел, който разработват от Оперативния щаб и БАН, прогнозата е за покачване на случаите на заразени с COVID-19.

Още по темата

„В бъдещите дни бройката най-вероятно ще се удвоя. Надяваме се с мерките да смалим тази ярост на епидемия”, каза ръководителят на Оперативния щаб.

По думите му в настоящата ситуация не бива да се прекалява с хоспитализирането на болните, защото това ще изтощи системата и няма да може да се помогне на тези, които наистина са застрашени от фатален край.

По-леките случаи се лекуват симптоматично и под карантина.

Тези пациенти у нас, които бяха официално обявени за оздравели, са лекувани с антибиотици и никакви кортикостероиди.

В Щаба пък идвали непрекъснати дарения. Ген. Мутафчийски похвали хората, че са доста дисциплинирани и като цяло спазват мерките.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


291
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
196
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Все още заразата в България идва от чужбина. Докато всеки ден на летище София кацат 35 полета като най-много са от Великобритания, Германия и другите държави от Западна Европа силно засегнати от вируса, епидемията в България ще се разраства.
195
4
 
3
 
! Отговори
... преди 4 години
Ясно е - няма да ни се размине. Който има запаси от храна, изобщо да не се показва навън. Не излизайте, хора... дори след време, може би няколко дни, трябва да се затворят авсолютно всички магазини, аптеки, бензиностанции - всичко. Нищо да не работи, само така могат да спрат потока от хора. Има още такива, които ходят на работа. Всичко да се затвори, няма да се работи. Точка по въпроса.
194
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Както върви коронавирусът ще тресне силно САЩ и там ще са най-много заболели. Май вирусът вирее най-добре на родното си място.
193
1
 
3
 
! Отговори
... преди 4 години
Вече са почти 200 души, регистрираните заразени. А преди десетина дни, когато всички се юрнаха да пазаруват, бяха около 10-15 регистрирани. Сметнете какво ще е след месец, защото тези, които сега се регистрират като заразени, са били на опашките пред магазините. Ще пламне цялата страна, това не може да бъде овладяно. Сега само регистрират заразени, до месец ще са най малко 2000 души. След 2 месеца, ще почнат да регистрират и починали, не само заразени. Тогава броя на заразените ще е над 10 000
192
1
 
3
 
! Отговори
COVID-19 преди 4 години
Вируса надделя над БКП-ДС и световния комунизъм! Ционизма победи комунизма!
191
2
 
5
 
! Отговори
... преди 4 години
На работа имаме един колега от махалата. Все се вре между нас. Аз се дърпам, той пак иде до мен. Казах му не идвай бе човек, стой на разстояние и оня взе да се сърди, да обяснява че че нямало вирус, че не бил болен и некви такива. Онзи ден, цял ден киха и кашля. Викам му май си болен а? И той вика че настинал малко, ама нищо му нямало. Всички знаем, че в махалите са огнища. Повечето болести, идват от махалите. Особено сега. Хиляди се върнаха от гурбет и директно в махалата. Да се видят с родата
190
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Де да беше потвърдил края на БКП-ДС и ГЕРБ...................
189
3
 
3
 
! Отговори
Аман преди 4 години
По цял ден всеки ден се говори по тв колко е опасно само тези в махалите не разбраха ей какви хора сте вие бе
188
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако не искате да стане и у нас, като в Италия и Испания си стойте вкъщи.В Испания вече са над 30 000 доказаните заразени а смъртноста е 29% ме всички са били възрастни.
187
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо докараха камари болни роми и затвориха градовете?
186
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разни мозъци тук веднага направиха теория на конспирацията, как всичко е ала-бала,как ни манипулират, как едва ли не нямало вирус. Абе ***, умират хора бе,в Европа е страшно положението. Ква ще е таясветовна конспирация?--------------------Какво стана с Грета Тунберг???! Е НЕ УСПЯХА ДА НАКАРАТ СВЕТА МАСОВО ДА МИНЕ НА АЛТЕРНАТИВА НА ЕЛЕКТРОЕНЕРГИЯТА, НО ВИЖ СЕГА КАКВО СТАВА С НАТИКВАНЕТО НА ВСИЧКИ В ДОМОВЕТЕ ИМ
185
1
 
2
 
! Отговори
Един Pk преди 4 години
До АнонименДа си *** не е лесно.Простия човек не може да оцени този лекарски труд.
184
7
 
6
 
! Отговори
postradal pasi преди 4 години
Този няма ли да махне тази гадна униформа и да спре да лъже и да театралничи не стига боковия ГЕНОЦИД над бедния български народ пък и това недопазумение ...
183
0
 
6
 
! Отговори
до 241 преди 4 години
Вземи, завърши медицина и специализирай коремна хирургия. Поне след 8 години, като станеш чирак хирург, пиши ми тука, че съм бил ***.
182
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 233 Tова в Арена Армеец и други зали , може да служи , или за хора под карантина , или за леки случи , на които им се дава парацетамол и някой друг витамин примерно . А проблем е също , има ли кой да се грижи за болните . Сутринта имаше интервю с някакъв професор-реаниматор . Та той казва -"за едно интензивно отделение с 10 легла и апарати за вентилация са необходими поне 40 мед сестри ".
181
2
 
5
 
! Отговори
Инфо!! преди 4 години
Гледайте европейски новини . В Испания и Англия става страшно .. Нямам думи .. Останете си в къщи ЖИВИ !!!
180
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чешкият министър на здравеопазването Адам Войтех е заявил, че препаратът Plaquenil потенциално помага в борбата срещу коронавируса и продажбата му в страната ще бъде ограничена, за да се предотврати дефицит.В неделя Роман Примула, председател на кризисния щаб на страната и заместник-ръководител на Министерството на здравеопазването, е заявил по чешката телевизия, че има лекарство, което намалява времето, необходимо за вируса да излезе от тялото на заразения човек
179
2
 
6
 
! Отговори
РВ преди 4 години
Разни мозъци тук веднага направиха теория на конспирацията, как всичко е ала-бала,как ни манипулират, как едва ли не нямало вирус. Абе ***, умират хора бе,в Европа е страшно положението. Ква ще е тая световна конспирация? Кой има за цел да си унищожава собствената икономика? Стойте си вкъщи и кротувайте щото ще се чудите на кой господ да се молите когато белите ви дробове спират да работят.
178
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Продължават доставките на дезинфенктанти за блокове и големи жилищните сгради в Бургас. Първите доставки са за 18 -етажните блокове,където живеят много хора, които ползват асансьори, ключове за осветление, дръжки на врати, парапети на стълбища и други общодостъпни части. След това ще продължат доставките за останалите големи жилищни сгради, а малките ще се почистват от общински служители, като най-важното части са звънци, домофони, външни части.
177
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кво стана бе бате Годжи, нали немаше кУрана нали така разправяхте пред Мисирките. Сега ние ли требе да стоим затворени заради ваште умни глави..Мислиш ли че ше се съобразявам с вашите умнотии. Вие докарахте Заразените а сега кара ние ли да го папаме. Ай сиктир бе. Нема ли Виновни за вкарването на тази кУрана. Нали уж ги карантирахте къде ги карантирахте по улиците ли. Съд за вас начело с баш шефа ви и затвор за умишлено заразяване на цял Народ. Мислите ли че ше ви се размине.