Нови 15 случая на COVID-19 са потвърдени днес, общо в страната са 185

Има един заразен в Карлово, в Бургас - нови двама
Обновена: 22 мар 2020 22:27 | 22 мар 2020 17:07,
317
Нови 15 случая на COVID-19 са потвърдени днес, общо в страната са 185
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, dnes.bg

Към днешния ден в София има 11 новозаразени, 8 от които са потвърдени в лабораторията на ВМА и 3 в националната референтна лаборатория, съобщи ген.-майор Венцислав Мутафчийски.

Общо в страната има 185 случая и 15 новорегистрирани. Открит е заразен с COVID-19 в Карлово, в Бургас има 2 нови случая.

Проф. Мутафчийски заяви, че вероятно скоро ще бъде пикът на заразата у нас.Не са правени изчисления колко души ще бъдат хоспитализирани в пика на заразата. В момента в болнични заведения са 30 души, обясни още шефът на Оперативния щаб.

Ген. Мутафчийски не се ангажира с прогнози дали извънредното положение ще бъде продължено и посочи, че до 12 април ситуацията е динамична и тогава ще се вземе решение по този въпрос.

Той подчерта, че не може да се даде срок за овладяване на епидемията.

"Ние все още не сме тръгнали, за разлика от Испания и Италия", заяви професорът. Той обясни, че още сме в дъното на изкачването, а не е ясно кога ще започнем и с каква скорост.

Благодарение на взетите мерки се катерим по този начин, това са казали американски математици, с които работят математиците от БАН.

Той обясни, че здравите хора получават "фалшиво спокойствие" от носенето на маски. Маските предпазват болните от разпространяване на инфекцията.

"Ако на възрастните хора дадем маски и ги изпратим навън, ние ще ги обречем на смърт", посочи още ген. Мутафчийски.

Той посочи, че по-строги мерки винаги могат да се вземат. Предприетите у нас мерки са взети, за да не се "изтърве" ситуацията, както виждаме в Италия и Испания.

"Когато се оформи щабът, нямахме нито един заразен, усещахме само опасността", отбеляза Мутафчийски.

Няма специалист, който да ни каже как се лекува коронавируса, но използваме добрите практики. В САЩ например прибягват до нашите практики, посочи още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


317
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
263
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нарастване на заболелите с под 10% дневно, е доста добър показател. Значи мерките дават резултат. Разбира се, ако данните са верни.
262
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Италия е 60 милиона . / 80 г = 750000 души. Предполагаме че имаме 750000 на 80 г. / 365 дни . = 2050 души на ден. Това е нормалната смъртност на ден. При епидемия е нормално 1/3 да са заразените . Тоест всеки ден да имаме 600 умрели с корони на главите. Когато имате 5000 умрели на ден тогава ще ми говорите за пандемия и ще затваряте държавата. Истерици такива. Съсипахте бизнеса и туризма. Цяла година неможе да се възстанови държавата . В Чехия от 1100 заразени умря един младеж на 95.
261
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всяване на психоза , ето това е всичк. Подлудиха хората и само и единствено налагат глупави мерки. Ще съсипят държавата. Грипа винаги , всяка година е убивал възрастни хора с придружаващи заболявания.
260
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко смъртни ?
259
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Без маски! Без лична дезинфекция! Без масови тестове!Пореден ден с добри новини за коронавируса.В България няма зараза, а само "усещане за зараза". И ухание на Ако откъм ШтабЪ.
258
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хората затворени вкъщи а границите отворени. Нови случаи, заповядайте. Някой да вижда логика.
257
3
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До Анонименпросто ТИ потърси помощ от психиатър и изгарящия те въпрос "Добре ли си ,Просо?",може и да напусне кухата ти гаванка....Е,стига медикът да е все пак на ниво,разбира се..
256
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой разпространява заразата?Гастарбайтерите,екскурзиантите или чуждите туристи?
255
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ПроСоТоДобре ли сте?
254
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Към 292. Няма да тестват масово никъде защото ще се окаже, че 70-80% носят вируса и отпада нуждата от ограничаване правата на хората. Властите могат да регистрират толкова случаи колкото искат, само трябва да тестват. Но го правят на порции и на всеки 100,200,1000 нови случая следват нови ограничения.така докато хората забравят че имат права и какъв е бил живота преди епидемията.
253
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Италианците са в евро зоната и ще получат. А ние не сме. Ако бяхме въвели еврото и ние щяхме да получим.
252
5
 
7
 
! Отговори
batmario преди 4 години
Внимавайте с декларациите за пътуване...има капан заложен.Утре като дойдат да глобяват с по 10 000 лева за да избиват коронаата да не се чудим...
251
4
 
8
 
! Отговори
а преди 4 години
САЩ казаха ,че ще започнат да тестват масово и се показва каква е истинската картинката , не само при тях а и по цял свят най-вероятно е така За днес имат почти 14 000 !!! нови случаи / а денят още не е приключил/ И тук ако увеличат броя на тестовете , кой знае колко ще станат болните . Ясно е ,че вирусът е навсякъде ...
250
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Италиянците обаче са много хитри. Сега и мушкато да да ритне камбаната там го пишат жертва на коронавируса и чакат големите пари от евросъюза за да си закрепят изпадналата икономика.
249
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Виждам,как на воля цъкате минуси на 261 и 273 и плюете на принципа,който е заложен в тях,А ТОЙ Е,ПОДСИЛВАНЕ НА ИМУННАТА СИСТЕМА,като най-ефективно средство срещу всякакви болести!Продължавайте в същия дух и утре ще ви забранят не просто да стоите по домовете си,но и там,един,срещу друг,да си изградите изолиращи клетки!!!...в които да умрете "здрави", от глад!А Бог ви е дал имунна система,ум и цялата Природа край вас!!!
248
8
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
и САМО за "извеяните",които нямат скрупулите на "праволинейните":-Тая нощ раздадоха противогазите и мобилизираха "запасняците"..И НЕ,не става въпрос за БА!...Дано да е за добро,но кой може да каже кое е добро и кое-зло?
247
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хора, от глад не се умира лесно.... Ама от страх/във всякаквите му разновидности/ можете много лесно да "ритнете менчето"
246
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вероятно, може би, очаква се, статистиката показва че, ей с такива експерти имаме, майко мила.
245
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя клоун с подарените пагони ако наистина беше лекар щеше да е в болницата да лекува хора, а не де се занимава с политика.
244
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До batmarioЗахарта е полезна за мозъка и съдържа калории,но с яденето на захар се ускорява и развитието на нежелани гъбички и бактерии в организма,сега не е момента за захар!По-добре пий цитронада или лимонов или портокалов сок!