Потвърдиха се още 2 проби, случаите на COVID-19 стават 187

Един от новопотвърдените случаи е в Плевен
Обновена: 22 мар 2020 22:26 | 22 мар 2020 21:00,
291
Потвърдиха се още 2 проби, случаите на COVID-19 стават 187
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, dnes.bg

Общо 17 са случаите на коронавирус у нас днес. Този следобед са потвърдени още 2 проби. Това обяви пред Нова телевизия ген. Венцислав Мутафчийски.

Единият от новопотвърдените е от Плевен, другия е в „Пирогов” и е в доста тежко състояние. Става въпрос за 67-годишен мъж.

Според математическия модел, който разработват от Оперативния щаб и БАН, прогнозата е за покачване на случаите на заразени с COVID-19.

Още по темата

„В бъдещите дни бройката най-вероятно ще се удвоя. Надяваме се с мерките да смалим тази ярост на епидемия”, каза ръководителят на Оперативния щаб.

По думите му в настоящата ситуация не бива да се прекалява с хоспитализирането на болните, защото това ще изтощи системата и няма да може да се помогне на тези, които наистина са застрашени от фатален край.

По-леките случаи се лекуват симптоматично и под карантина.

Тези пациенти у нас, които бяха официално обявени за оздравели, са лекувани с антибиотици и никакви кортикостероиди.

В Щаба пък идвали непрекъснати дарения. Ген. Мутафчийски похвали хората, че са доста дисциплинирани и като цяло спазват мерките.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


291
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
176
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Генерал с подарени пагони, бивш коремен хирург, който от четвърт век не е пипал скалпел - мда, ще ви преведе през епидемия адекватно, вервайте му.Е, можеше и един гинеколлог да сложат в Оперативния щаб - за цвят.ПП. Коремни хирурзи стават тия, дето хич ги няма в координацията и концентрацията за по-сложните операции. По-долу от тях са само полевите хирурзи, дето тичат с трионите да ампутират преди да е свършила престрелката.
175
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Хм 236Божа работа кой как ще оцелее.:))))))))))))))))))
174
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"По думите му в настоящата ситуация не бива да се прекалява с хоспитализирането на болните..."Болнични легла в България: 51 000, свободни на 63%. Заявено е, че при нужда могат да се разкрият още 14 000. Бочко построи мега болница от 500 легла в Армеец... Общо хоспитализирани - под 20 човека.Майтапчийски: Полека, че да не свършат леглата.Ееееееееееееееееее. Тия 20 човека ка се вредиха - не знам. С връзки?
173
9
 
8
 
! Отговори
Иво преди 4 години
В Италия всеки ден умират средно общо 1700 човека, това е страна с над 60 милиона население. 99.5% от жертвите на вируса (около 600 човека/ден засега) са с хроничични заболявания (болест на сърцето, рак, диабет и т.н). Средна възраст - над 80 години. Никой не знае дали умират от вируса или от заболяванията. Те и тук - приемат жена с инсулт, другата с инфаркт, но видите ли умрели от коронавирус. Всеки умрял - коронавирус - инсулт, рак, тези болести за нищо ги нямат. А стадото вярва без да мисли!
172
1
 
2
 
! Отговори
статистика 3-0 преди 4 години
Нещо в Пирогов само влизат май
171
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Sichtpunktпреди 5 минутиМеркел под карантина!!!Контактувала със заразен!---------Да, ама германците имат 80 жертви на 25,000 заразени. Как ги правят тия фокуси не ми ражда главата.Прочети още на: https://dnes.bg/stranata/2020/03/22/potvyrdiha-se-oshte-2-probi-sluchaite-na-covid-19-stavat-187.443118
170
2
 
4
 
! Отговори
до Глупака Тиквоч преди 4 години
Добре ли сте?
169
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Я ги вижте българските баби - повечето са по 100 кила, малки пенсии ли, по-цял ден ядат и гледат турски сериали
168
2
 
3
 
! Отговори
Байфидан преди 4 години
Писането с големи букви е ярък признак за малък мозък.
167
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ВСИЧКИ КОИТО ПОДКРЕПЯТ БАЙ БОЙКО ГОВНИСОВ В МОМЕНТА СА ПРЕКИ СЛУГИ НА САТАНАТА КАТО НЕГО И ЗАСЛУЖАВАТ СМЪРТНИ ПРИСЪДИ !!!Пий си аповете редовно ако не вършат работа...пистолета!
166
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонимеНСтига си лъгал,бееееееее!В момента ситуацията е такава,че и от двете страни стоят ЕНП(европейската народна партия),от едната страна БСП и Костов(ЕНП),а от другата ГЕРБ(ЕНП) и патриотите,който и да е навласт,пак ЕНП ще управлява,само че,ако се смени властта,ще има доста избити хора и това е причината да не искам да се сменя властта,защото без значение от коя партия са,те все пак са български граждани и не искаме да измират!
165
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонимеНДобре ли сте?
164
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Скоро очаквам да забранят хората да си говорят. Заради вируса пък и много бели стават като споделят.
163
1
 
7
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
АнонимеНХа ха ха, този йордек царя ни "оправи" за 800 дни. Още боли!
162
7
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
НЕ МЕ Е СРАМ , ЧЕ СЪМ БЪЛГАРИН НО ТОВА, ЧЕ БЪЛГАРСКОТО НАСЕЛЕНИЕ Е ПРЕДИМНО АТЕИСТИЧНО ДОЛНО И ЗЛО Е ФАКТ!!!!ВСИЧКИ КОИТО ПОДКРЕПЯТ БАЙ БОЙКО ГОВНИСОВ В МОМЕНТА СА ПРЕКИ СЛУГИ НА САТАНАТА КАТО НЕГО И ЗАСЛУЖАВАТ СМЪРТНИ ПРИСЪДИ !!!ТОВА, ЧЕ БАЙ БОЙКО ГОВНИСОВ Е НА ВЛАСТ В МОМЕНТА Е ИДЕАЛНО ЗАЩОТО БЛАГОДАРЕНИЕ НА НЕГО КОРОНА ВИРУС 2019 ЩЕ ИЗБИЕ МНОГО ПОВЕЧЕ ОТ НАСЕЛЕНИЕТО ПРОКАЖНО БЪЛГАРСКО!
161
9
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
СИМЕОН ВТОРИ ГО НЯМА ВЕЧЕ И НЯМА ДА СЕ ВЪРНЕ НО ТОЙ УВЕЛИЧИ ФИСКАЛНИЯ РЕЗЕРВ С 2 МИЛИАРДА И НАМАЛИ ВЪНШНИТЕ ЗАЕМИ НА БЪЛГАРИЯ!!! ТА КОЙ Е ЛОШИЯ!! СИМЕОН 2-РИ ИЛИ БАЙ БОЙКО ГОВНИСОВ ДЕТО ИЗХАРЧИ ЦЕЛИЯ ФИСКАЛЕН РЕЗЕРВ ОТ 7 МИЛИАРДА ОЩЕ ПЪРВИЯ СИ МАНДАТ, ЧЕ И ВСЕ 4 МИЛИАРДА ОЩЕ ТОГАВА НОВИ ВЪНШНИ ЗАЕМИ ДА ЛЪЖЕ , ЧЕ Е ОСТАВИЛ НЕЩО !!!БОРИСОВ ТРЯБВАШЕ ДА БЪДЕ УБИТ ОЩЕ СЛЕД ПЪРВИЯ СИ МАНДАТ НО ВМЕСТО ТОВА БЕШЕ ПРЕИЗБРАН!!КОЛКОТО И *** ОТ БГ НАСЕЛЕНИЕТО ОТ КОРОНА ВИРУС 2019 ВСЕ ЩЕ Е МАЛКО!
160
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако англичанин ви врътне дудук може да ви зарази.
159
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оставам с впечатлението, че в тоя сайт всички в коментарите са таксиджии по професия.
158
0
 
12
 
! Отговори
Къс преди 4 години
Гръцкият бежански лагер до границата с България се пълни ударно!
157
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Искам да си хвана холандец, няма да съжалява. :)))