Тираджия и жена му под карантина до щаба: Донесете ни цигари и бири!

Семейството е с три деца, едното от които бебе на година
Обновена: 25 мар 2020 12:32 | 25 мар 2020 12:23, Камелия Цветанова
190
Тираджия и жена му под карантина до щаба: Донесете ни цигари и бири!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Ало, кризисният щаб ли е, ние сме под карантина и не можем да излезем, донесете ни цигари и биричка!“.  Това обаждане възмути Общинския кризисен щаб в Благоевград, информира „Труд“.

Не е било майтап или шега с горещия телефон, а съвсем истинска „заявка“.

Още по темата
Подадена е от семейство с три деца, което е поставено под карантина.

Илияна и Минчо са под карантина от пет дни, тъй като мъжът е тираджия и се е завърнал от Франция.

Семейството с трите им деца, сред които и бебе на една година, се оплаква, че няма пари в себе си, няма и близки в Благоевград, тъй като е от Бургаско.

Те звънели два пъти до щаба, първо поискали храни от първа необходимост.

От щаба им доставили пакети ориз, леща, брашно и мляко.

Вторият път обаче прекалили, поискали цигари и бири, при това без да платят.

От Кризисния щаб към община Благоевград предупредиха, че не бива да се злоупотребява с тях.

„Щабът е създаден в защита и полза на гражданите. Неговите функции са да обслужва и предоставя храни от първа необходимост и медикаменти на самотно живеещи, трудно подвижни и болни възрастни хора, както и на хора под карантина, които не могат да се обслужат сами. От времето на създаването си до сега Оперативен кризисен щаб е обслужил 36 сигнала на граждани в нужда“, предупредиха от общината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
5
 
12
 
! Отговори
Светозар преди 4 години
Който е пушач и бираджия, като не му ги доставят, ще излезе и ще си купи. Не ви ли е ясно това ? Това по - добре ли е ? Карантината не е затвор. А и тука не става дума за чума, холера или проказа. Този вирус е детска игра, в сравнение с батковците от Висшата Лига. Просто днешните хора са много разглезени и капризни. Я си представете, да е чума и да няма антибиотици ?! Коронката ще ви се стори, като детски лагер на Приморско.
38
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми тва е, какво друго да правиш дома освен да жулиш алкоохоол и да зяпаш тв
37
2
 
12
 
! Отговори
Сашо преди 4 години
Искам и аз карантина, да ми дъдът една едрогъзеста мадама да я протрия и от щаба да пращат цигари, бири и салам
36
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
естественно че трябва да се организира доставка на хората под карантина, Вие какво искате да излезе и да отиде 1-во до банкомата да изтегли пари и после до бакалията да си купи каквото трябва, и да зарази 15-20 човека, нормални ли сте ?
35
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В България милиционерското управление бори пандемията със служебни бележки и проверка на документи, на нито едно от двете не пише здравословно състояние.Препоръките на СЗО са скриининг на температура, бързи тестове и дезинфекция, нищо от препоръките не се изпълнява за съжаление ще ни удари страшно.
34
2
 
17
 
! Отговори
РАЗМИСЛИ и СТРАСТИ преди 4 години
Абсолютно прави са, защото тези които измислят/съмнявам се, че могат да мислят/ НЕ пазаруват сами! На тях им се пазарува и готви, те сядат наготово.
33
2
 
6
 
! Отговори
One преди 4 години
Искам и аз да взимам, без да плащам.
32
2
 
14
 
! Отговори
солидарна преди 4 години
И мен най ме е страх да не свършат цигарите ,та разбирам го ! зная ,че това е вредно ,смъртоносно но мисля че е наркомания -трудно лечима болест .Не съдете ,за да не бъдете съдени
31
7
 
21
 
! Отговори
Гробокопач преди 4 години
Човекът си е абсолютно прав! Боеко, като затваря електората, требе ид а го рани! Вуе, виждали ли сте, затворено стадо овце, гладно? Блее неистово, изкъртва кошарата и бега бясно навън! Запреш ли добитъка, требе да го раниш, да го поиш и да му ринеш фека.лиите!;))) Но, гербаджиите нивгаш през живота си, животни ен са гледали, не са чували, което, разбира се, не им пречи да третират ората кът ***!
30
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки според чергата си. Бедни хорица, цигарки и биричка им липсва. Ако звънне черепахата, първо тези от щаба ще козируват на слушалката, после ще има седемстепенно морско гурме меню, осемнадесет годишно и хумидор кохиби. Може и да каже, докарайте ми и гешефта, да поцъкаме сантасе.
29
2
 
38
 
! Отговори
Ненормална държава преди 4 години
Човекът е тираджия. Работи доста рискова професия за да си издържа семейството. И са го затворили без цигари и бира. В същото време де що има индианци, които се върнаха от Италия след като там само са джебчийствали и крали каквото могат, сега си се разхождат из махалата и щели с дрон да ги следят. Че то нали ще отиде дрона за жилезо веднага щом се мерне там. Защо държавата прилага двоен стандарт към работещ човек и пословично неработещи? Че и кебапчета и бира им раздават
28
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до Бау, Чакай малко, бе...аз ако си платя за цигари и бира що да не ми ги доставят? Че те в затвора ти доставят алкохол и наркотици ако си платиш на правилните лица, бе!
27
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Той и *** ще иска.
26
12
 
8
 
! Отговори
ikar преди 4 години
До БауСега искат бира и цигари, а после и "лечебна" тревичка за пушене, след това и бял прашец. Все неща от първа необходимост.
25
0
 
21
 
! Отговори
До 26 и 27 преди 4 години
Ами ако имат пари в карта как да отидат да ги изтеглят за да платат?
24
11
 
5
 
! Отговори
Бау преди 4 години
До 26Не .. не е нормално... Това, че си под карантина трябва да го приемаш като затвор ... Все едно "аз си имам картечница вързана за ръката, не мога да излизам доставяйте ми неща, за да не гръмна някой!" .... Отишъл е в Италия да си работи .. за себе си... Никой не му е виновен .. никой. Да си седи и да си търпи...
23
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ми бирата си е от първа необходимост, даже трябва безплатно да се доставя, погледнете статистиката от европа, страните, в които бира се пие много са минимална смъртност - Чехия, Германия
22
3
 
5
 
! Отговори
До 9 преди 4 години
Тя козата ти нали беше крастава? Ще съберат цялата рода на банкет,ще хванат короната и после ще обвинят твоята коза като са разболеят. Ще те накарат и глоба да им платиш.
21
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 25 Няма нищо лошо да не им занесат бира и цигари, но те не са им платили. Това е проблема.
20
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до БауАко си пушач и пияч е напълно нормално да поискаш бира и цигари, но да не искаш да си ги платиш вече е наглост- да!