Първият в Старозагорско с COVID-19 нарушил карантината

Той посетил тежко болната си майка
26 мар 2020 12:36, Красимир Ангелов
60
Първият в Старозагорско с COVID-19 нарушил карантината
Снимка: Община Мъглиж

Първият пациент в Старозагорска област с диагноза коронавирус е нарушил карантината преди да стане ясно, че е болен. Заради това 11 души сега са поставени под карантина в Мъглиж,  съобщи за БТА зам.-кметът на балканската община Душо Гавазов.

Още по темата
61-годишният мъж, който живее в Казанлък, е посетил майка си в Мъглиж след завръщането си от Франция на 14 март, въпреки че не е трябвало да го прави.

По думите на Гавазов още на следващия ден той нарушава наложената му карантина и се среща с 85-годишната жена, която е онкоболна и е в тежко общо състояние. Гавазов определи поведението на заболелия от коронавирус като безотговорно в условието на извънредно положение в държавата.

Мъжът е настанен на 24 март в Клиниката по инфекциозни заболявания на Инфекциозната клиника на Университетската болница "Проф.д-р Ст. Киркович" в Стара Загора. По думите на директора на болницата проф. д-р Йовчо Йовчев е в добро състояние.

По последни данни под карантина в Община Мъглиж са поставени близо 100 човека, които са проверявани от дежурните в местното полицейско управление и техни колеги от ОД на МВР Стара Загора.


60
Още от Страната
НОИ откри телефон за въпроси за безработицата, но опашки пак има
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
3
 
! Отговори
B преди 1 седмица
Абе, казвам ти ,не упреквам заминалите в чужбина, но да се сетиш да се прибираш в момент като този рискувайки не само моя живот ,но и този на майка си за която се тревожи, не го разбирам.
53
2
 
5
 
! Отговори
B преди 1 седмица
Ако толкова се е тревожил за майка си да се бе върнал още преди 10 години ,да прекара време с нея.Остават близките си да тънат в мизерия по селата и после като причина ги използват да се върнат.
52
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Нали щеше да има затвор...глоби....или само се заблуждаваме...
51
5
 
7
 
! Отговори
А преди 1 седмица
Защо не се отстрелват онези, които нарушават карантината ? Избиха толкова здрави животни с цел предотвратяване на някаква зараза, а сега сме склони да връщаме забравените българи. Трагедия.
50
1
 
9
 
! Отговори
Безотговорен син преди 1 седмица
Тоя пък що не издържал 2 седмици? Сега може и болната бабичка да разболее от вируса. Има си телефон,можел е всеки ден да й звъни,ако е бил загрижен за здравето й и здравето на другите.
49
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Дори да си стоиш вкъщи, коронавирусът стои и те чака. Рано или късно ще излезеш, не може вечно да си вкъщи - глада и безпаричието ще те изкарат.
48
3
 
5
 
! Отговори
vlady преди 1 седмица
Трябва да бъде настанен при истинските левскари в общежитието в Стара Загора. Аналогично Каролев трябва да поживее с истинските левскари в Казичене.
47
0
 
18
 
! Отговори
срив преди 1 седмица
е за това трябваше( и трябва) всички които се връщат в България да бъдат изолирани за един месец някъде! има пустеещи казарми, балони за спорт, военно полеви болници,.......!

стана ясно че карантината няма да я спазва когато са си в къщи.
46
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А защо не напишете за къщата и дъщерята в испания на мисирка-председателя? Аа, да, сетих се, мисирките не пишат такива неща. Те само повтарят думите на своя вожд. Да живее БКП, да живее другаря мисирка-председател.
45
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Както каза Генералният директор на Световната здравна организация "Призоваването
на хората да си стоят вкъщи и спирането на придвижването на населението
е печелене на време и намаляване на натиска върху здравните системи.
Сами по себе си обаче тези мерки НЯМА да спрат епидемията."
44
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До 40
Не бе ние за тия където заразени идват от чужбина и нарушават карантина не трябва и да знаем ,нито пък прокуратурата да завежда дела срещу тях!
Нас трябва да ни интересува само циркаджията Каролев дошъл от Лондон още преди въвеждането на забраната!
Според такива като теб трябва да го вкарат в затвора за 5 години ,а такива като този ,,французин" да си ходят заразени сред хората!
43
1
 
6
 
! Отговори
Кой? преди 1 седмица
За Евлоги Динчев ли става въпрос? Всеизвестният "Мечът на Верея"? Спамера от Стара Загора, който заради висене по форуми уволниха за пореден път от Белгия, и когото жена му го изгони? Вижте повече за него в гугъл.
42
3
 
25
 
! Отговори
На топло преди 1 седмица
Да види болнбата си майка, която така или иначе може да не доживее края на карантината е едно, но да има още 11 души заради него под карантина е връх на егоизма и дебелокожието. Дано се оправи и да полежи на топло за лекомислието си след това.
41
0
 
5
 
! Отговори
БГ преди 1 седмица
***!!!

Да живее България!
40
1
 
25
 
! Отговори
vvv преди 1 седмица
Не , не искаме да четем за този случай. За ония главанак с хотелите в Банско напишете нещо. Каква ще му е глобата на Каролев и колко време ще си почине обществото от безценното му присъствие ??!!!
39
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
В такива моменти човек прави тежък избор. Да не мислите, че човека не му е ясно, че има вероятност да носи заразата и да я зарази. Дори не знаете дали жената не живее последните си дни, а бързате да съдите. Един ден съдбата ще го върне на всички, дето съдят категорично и прибързано, без дари да са наясно за какво иде реч. Спомнете си тогава какво сте писали.
38
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Да си онкоболен на 85 г. в България е по-сигурно от смъртна присъда. Едва ли неспазването на карантината би променило съдбата на тази жена. Такива болни българската система за здравеопазване ги убива по-сигурно от коронавирус, освен ако не са от кастата на политиците - тогава биха им обърнали внимание.
37
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Карантината не означава, че трябва да изгубим човешкото в себе си, за да я спазим. Има толкова дисциплинирани в България, че ако щабът им беше казал да убиват болните си родители щяха да го направят.
36
5
 
19
 
! Отговори
ДА ИЗВЕРГНЕМ! преди 1 седмица
Всички крадци, простит...,мошенници, берачи на ягоди и др., нямащи улегналост в чужбина и "спомнили" си Родината!
1.Да направим МОРАЛНА КАРАНТИНА на всеки завърнал се!
2.Да приравним умишленото заразяване, като в случая с ТЕРОРИЗЪМ(виж USA)!
3.Преди карантинния срок НИКАКВА обществена работа за таквиз и семействата им!
4.Никакви помощи и социални придобивки-да ядат "спечеленото" там!
5.Създаване на лагери за подобни!
6.Предявяване на парични и имуществени претенции към такива!
35
1
 
6
 
! Отговори
До 9 преди 1 седмица
Звъннете на МВР вместо да пишете тук! Законът за Извънредното положение е за стягане на дисциплината, редът в чист физически и морален вид.Как,кАжи честно, мислиш, че тези твои познати спазват карантината!?! Не две седмици, и два месеца карантина няма да помогнат.. И с какво са по-различни от останалата часто от населението, спазващо карантината? Про. сти и безотговорни са!!! "Господ е българин" и бойковата шуробаджанащина не помагат, особенно, когато няма и нормална здравно-осигурителни система