Бургас с нестандартна инициатива заради COVID-19: Махат пейките от парковете

Ще бъдат мобилизирани още полицаи, които да разпръскват хората
29 мар 2020 15:56, Анисия Иванова
230

Бургас с нестандартна инициатива за справяне с нарушителите. Кметът на морския град премахна пейките от парковете, за да спре хората, които ги посещават, въпреки забраната. До тази крайна мярка се стигна, след като вчера хубавият ден изкара жителите на Варна и Бургас на разходки в морската градина и по плажа.

"Отделих доста време, за да обиколя парковете, лично аз правих страшно много забележки, особено на възрастни хора и затова предпочитам аз да съм виновният, но да предпазя моите съграждани от разпространението на коронавируса, а пък и от солената глоба", каза кметът на Бургас Димитър Николов пред Bulgaria ON AIR.

Част от жителите на Бургас са на различно мнение за мерките в борбата с коронавируса в Бургас. За разлика от Варна, в Бургас все още няма наложени глоби за разходки в Морската градина, но ще бъдат мобилизирани още полицаи, за да разпръскват хората.

Утре между 8.30 и 10.30 часа когато е така наречения санитарен коридор доброволци и служители на община Бургас ще раздават маски на пенсионерите.

Вижте повече в репортажа на Стилияна Георгиева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


230
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За да не се зарази кмета сме решили да махнем стола на секретарката му понеже може да е заразна. След като мине вируса ще го върнем на мястото му. Мислим за доброто на кмета.
22
7
 
4
 
! Отговори
до 18 преди 4 години
Ква килия бе, неизживяно пубертетче. В момента осъдени затворници ги пускат от затвора, защото са огнища на зараза, той си бае, плоския му мозък
21
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На полицаите хич не им е лесно.Бъдете дисциплинирани и отговорни.
20
4
 
16
 
! Отговори
60/40 преди 4 години
тоя кмет може да реши и водата в морето да смени
19
2
 
26
 
! Отговори
до партията майка преди 4 години
Кметовете на Варна и Бургас да се наградят с комсомолски значки .
18
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
не е много удачно,който иска пак ще се събира с други хора,а ако сяда по един човек на пейка на чист въздух, няма лошо,сега трябва да си носим по едно рибарско сгъваемо столче на гърба за да не сядаме по земята
17
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ТикваТоплото време убива вирусите. Точно затова и през лятата е по-малко вероятно да те хване грип.
16
12
 
2
 
! Отговори
Ами да преди 4 години
Всеки си решава къде ще му е по-добре в къщи или в килията....
15
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия пейки да не са негови, че да ги маха, ненормалника, да си махне канапето вкъщи. Прави впечатление, че всичката неука *** в момента се изживява като принцове и принцеси, тва некви осмукани от живота лелки в магазини ти раздават команди и ти крещят заповеднически кога да влезеш в магазина и кога не, отврат
14
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 8Този кмет няма право да маха пейките от парка.В България всеки човек със власт прави, каквото си иска а народа трябва да търпи.
13
0
 
21
 
! Отговори
Готино преди 4 години
Отишъл да се кара, ама все пак и той се разходил,работата е малко като на онзи селски кмет, който остана в кръчмата да си допие..
12
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българина, като му махнат пейката ще си вземе стол със него. Има сгъваеми столове и лесно могат да се носят.
11
14
 
5
 
! Отговори
Бате Гойко преди 4 години
"При вируса точно слънцето и свеж въздух убива всичкото, а тук говорят за затвореното пространството"Единствената, работеща мярка против разпространение на зараза е ИЗОЛАЦИЯ или както му се казва сега- КАРАНТИНА. Това се знае от хилядолетия. Обаче върви обяснявай на хората, че трябва да си стоят вкъщи, още повече на пенсионерите.
10
4
 
29
 
! Отговори
:))))) преди 4 години
Уволнете този *** Гербаджия, пейките не ги е купувал той. *** като.......
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Шаманите могат да контактуват с невидими сили. На острав Олхон в Русия, на Байкалското езеро всяка година се провежда всерусийски конгрес на руските шамани. Разбира се, един шаман никога не би и помислил да прави такава глупост, като пляскане с ръце за да пребори някаква болест.
8
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На запад пляскат на балконите срещу вируса, всяка вечер точно в осем, дисциплинирано излизат на балконите с кучетата и тези които имат деца и пляскат, пляскат с ръчички.
7
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя кмет веднага на съд и в затвора! Що за самоуправство, безумец!!
6
3
 
46
 
! Отговори
АзГ преди 4 години
Разходките са полезни, само трябва да се спазва разстояние от 1,5-2 метра между пешеходците при разминаваме. Това правило ФУНКЦИОНИРА в Германия. Иначе в къщи всички ще се подлудим. Семейства с деца могат да се движат на по-големи групи заедно, но само живеещите в едно домакинство. Все повече се убеждавам, че с европейците се прави социален ЕКСПЕРИМЕНТ, доколко може да издържим на глупавите диктаторски решения на управляващите.
5
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
да махнат и чадърите по плажа, Ангелкова каза че няма да има сезон
4
1
 
40
 
! Отговори
Тиква преди 4 години
При вируса точно слънцето и свеж въздух убива всичкото, а тук говорят за затвореното пространството, Кой управлява България, Тиквочи-мутри, чули не до чули. кмета на Бургас за кремация.