Бургас с нестандартна инициатива заради COVID-19: Махат пейките от парковете

Ще бъдат мобилизирани още полицаи, които да разпръскват хората
29 мар 2020 15:56, Анисия Иванова
230

Бургас с нестандартна инициатива за справяне с нарушителите. Кметът на морския град премахна пейките от парковете, за да спре хората, които ги посещават, въпреки забраната. До тази крайна мярка се стигна, след като вчера хубавият ден изкара жителите на Варна и Бургас на разходки в морската градина и по плажа.

"Отделих доста време, за да обиколя парковете, лично аз правих страшно много забележки, особено на възрастни хора и затова предпочитам аз да съм виновният, но да предпазя моите съграждани от разпространението на коронавируса, а пък и от солената глоба", каза кметът на Бургас Димитър Николов пред Bulgaria ON AIR.

Част от жителите на Бургас са на различно мнение за мерките в борбата с коронавируса в Бургас. За разлика от Варна, в Бургас все още няма наложени глоби за разходки в Морската градина, но ще бъдат мобилизирани още полицаи, за да разпръскват хората.

Утре между 8.30 и 10.30 часа когато е така наречения санитарен коридор доброволци и служители на община Бургас ще раздават маски на пенсионерите.

Вижте повече в репортажа на Стилияна Георгиева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


230
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да сринат градовете моментално! Как така ще ми живеят в един блок на площ от 1 декар 100 семейства! Да разположат хората на палатки през 30 метра минимум
42
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Навсякъде дезинфекцират само у нас къртят. Сегурно се подготвя някаква далавера с нови пейки.
41
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До до 18Я си отивай на сели!Никой не е длъжен да ти търпи вонята.
40
0
 
6
 
! Отговори
обиколките на кмета преди 4 години
Това е за да се разхождат гражданите, а не да чучнат по пейките и да скатават от разхождането !
39
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Време от бг тв каналите да почнат да критикуват такива действия, подобни, като това на кмета. Трябва да има критика а не послушно отразяване на това, което ви кажат.
38
2
 
18
 
! Отговори
А ще стрелят ли? преди 4 години
Ако изляза сам да се разтъпча, защото обездвижването също затрива, като не заприказвам и не доближавам никого, на кой метър ще ми теглят куршума след месец, както пропадаме в безумието? Хора, ясно ми е, че и смътна представа нямате за вирусология и епидемиология, особено за неизбежността голяма част от населението да преболедува безсимптомно, но взехте да одобрявате такива слабоумия, че след тази епидемия вече ще си правят с вас каквото им скимне. Впрочем това беше и целта на цирка.
37
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 33Това не са съседи. Всички съседи ги познавам и са културни хора и си седят вкъщи и спазват правила. Това са някакви въшльовци от незнам къде. Седят и разнасят болести.
36
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само пейките не е достатъчно. Трябва да се изкърти асфалта от алеите и да се изорат на дълбочина 50 см тревните площи.
35
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименВсеки може да решава за себе си, но така решава и за останалите. Не ви ли увряха бетонните глави, че в случая решението на един се превръща в резултат за други?! Че не живеете сами на тоя свят и че като сте безотговорни към себе си, това води до безотговорност към останалите. Като джигитите по пътищата - той нека си кара като ***, но ще убие и невинни, не само себе си, сещаш ли се?!
34
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В екстремни ситуации лъсва най-скритата човешка ид.ио-тия
33
3
 
7
 
! Отговори
33 преди 4 години
Направо блока да ти изкърти, че имаш съседи, защо да ги имаш да ти кашлят и кихат, хахаха
32
4
 
3
 
! Отговори
Бате Гойко преди 4 години
"В България всеки човек със власт прави, каквото си иска"В България по принцип всеки прави каквото си иска."стой си в затвореното помещение и развеждай бацили"Заразат най-обича, когато не се нарушават прават и свободите на хората, особенно да се разхождат в парка.
31
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 27Всеки може да реше за себе си дали да ходи в парка и са сяда на пейка.
30
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Евала! Този пич да дойде в София и да изкърти пейките пред моя блок, че ми писна разни бълxари немити да седят там с кафенца/биричка и да кихат и кашлят.
29
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кмета на Бургас е добър кмет,а и той първи взе най-адекватни мерки против коронаворуса.
28
3
 
26
 
! Отговори
сериал преди 4 години
Новите пейки ще са по 11000 лева бройката :)
27
4
 
9
 
! Отговори
Тиква преди 4 години
До Бате Гойко, разбирам защо Българските управляващите на такова "Ниво" Ханой- Китай, пожарникар-премиер, санитар-главния Вирусолог, глупав по глупав.стой си в затвореното помещение и развеждай бацили, без витамин Д, глупав си като Тиква.
26
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пред входа на блока има пейка, на кого да се обадя за да я извозят в неизвестна посока.
25
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе смейте се, ама след няколко седмици ще мучите, че някой ваш роднина е издъхнал, но не защото се разхождал с други хора, а защото "правителството не направило всичко възможно". Все пак винаги трябва някой друг да ни е виновен. Дори млади и здрави хора умират. Журналистът от LBC Тео Ъшърууд - здраво и право момче, едва отърва ковчега, а нямаше никакви заболявания. Вижте колко млади хора постват видеа, че едва са прескочили трапа...Но то естественият подбор си знае работата, тикви балкански.
24
2
 
30
 
! Отговори
морски мозък пъпеш преди 4 години
Да положат и противопехотни мини по градинките. Че има деца които си разхождат кучетата.