Над 300 акта за по 5000 лева заради почивка на пейка в парка

Полицията следи стриктно да няма събиране на хора по градинките
Обновена: 30 мар 2020 12:55 | 30 мар 2020 10:08, Камелия Цветанова
452
Над 300 акта за по 5000 лева заради почивка на пейка в парка
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Над 300 акта са съставили полицаите за нарушаве на на забраната за събиране на хора в паркове и градинки, съобщи главният секретар на МВР Ивайло Иванов пред Нова телевизия.

"Колегите първо предупреждават, но има хора, които не се вслушват и биват санкционирани", допълни той.

Още по темата
"Още от миналата седмица на служителите на МВР беше наредено, и те го изпълняват съвестно, по високоговорителите на патрулните автомобили да предупреждават гражданите да не се струпват на едно място, а да се прибират. Аз съм дал на всички областни директори правомощия, всеки, според обстановката, да преценява какви мерки да предприеме. Навсякъде броят на струпването на хора и карантинирането е различно. Не виждам някакъв проблем безотговорните граждани да се стреснат малко", заяви Иванов.

"Ако всички мерки се контролират само от МВР, то тогава нашата кауза е обречена на провал. Трябва да има самоконтрол и отговорност от гражданите, не бива насила да става всичко", смята той.

"Към този момент над 25 000 са гражданите, поставени под карантина. Но тази цифра се променя постоянно, тъй като има нови случаи, а на някои 14-дневната карантина е изтекла. Това е ежедневно променяща се цифра. Полицаите при извършване на полицейска проверка могат по ЕГН да проверят дали това лице трябва да е под карантина вкъщи", обясни той.

Ако карантината е нарушена или се образува досъдебно производство, или се извършва проверка. Образувани са над 300 досъдебни производства за такова нарушение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


452
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
245
0
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До М. Борман съв.разузнСЪВСЕМ ТОЧНО КАЗАНО!!!!!"НСР" СЕ ИЗДЪНИ яко и сега "короната",която НАИСТИНА дойде от небето,просто им.."Падна от небето".Доста време изкара светът БЕЗ световни войни и кланници..Явно заради ужасяващите оръжия,които Нечестивите изпуснаха от СОБСТВЕНИЯ си контрол и сега ще се молят на Вселената да им прати нещо достатъчно "ужасяващо",което да ги задържи на власт.И го получиха-през м. Септември 2017-та.."ТО" се развихри сега,защото му требеше време да се адаптира
244
1
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
само 300 акта?..И нито един разстрел?!..Ше ви наказва май Каскета 1...
243
0
 
10
 
! Отговори
М. Борман съв.разузн преди 4 години
това е фашиз. в 21 век
242
1
 
4
 
! Отговори
Хм, преди 4 години
Този закон вече го споменах и аз днес. Не съм търсил, дали са ме изтрили, нямам време. И е редно, наистина, да го знаят хората. Защото този закон е юридическият акт, който се прилага и всяка наредба, указание, заповед и т.н. - всеки подзаконов или друг юридически акт, които му противоречат, следва да бъдат отменени, ако се оспорят в съда или да не се прилагат.
241
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много пари са това не е ли редно да са по -малко ?
240
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А заради тарикатите, скоро и от домовете си няма да можем да излизаме! Да живее Г*ня!
239
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Глобите ще паднат в съда, защото официално такъв закон няма. Органите на реда също така не представят официален документ. Опитвате се да наложите полицейщина, а това само ще озлоби хората и до нищо добро няма да доведе
238
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз съм за строги мерки, в рамките на 2-3 седмици, но да се изпълняват, да не са само на хартия. Всички вкъщи, освен медици, МВР, енергетици, продавачи на храни, аптекари, техници за мобилни и нет връзки, шофьори за доставка на храна и социални, които да доставят храна на болни и самотни пенсионери. Да, ама не. На тумби по улиците се придвижват шведи, вероятно набелязват от къде какво да "наберат"... Уж извънредно положение...
237
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е за да ни се напомни че милицията и главният премиер-милиционер са тук за да ни възпитават. Понякога с това което са си измислили че е здравсловно, понякога с партийно-политическа корекност.Раята да свиква да им играе по свирката, че каквото измъдрят е закон.
236
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Идете на пазар Красна Поляна, Герена, Женски,...всички продавачи са отворили магазини и сергии, предлагат ***, чорапи, книги, играчки... Купувачи няма, от оня етнос се разхождат на тумби, от кола с надпис Жандармерия гъгниво съобщават да не се събират повече от двама. На тел. 112 информират, с нервен тон, че може да се работи, ако спазва дистанция, носиш маска, пишеш-продава за дома. Общинарите искат заплати, а заплатите се формират от наема... Но, в парка и на вилата не може, следва глоба 500
235
3
 
11
 
! Отговори
НЕ Е РЕДНО преди 4 години
Разходките в паркове и градини в планините и по реките са ЛЕЧЕБНИ.Обезпечават общо укрепване на хората вкл атакувани с дигитално холограмни видео терористични оръжия причиняващи широко рекламирания КОВИД мутанти.Срамно е за терористите на власт да командват МВР с цел трайно нелечимо увреждане на милиони БЪлгари.МВР да обезопаси градове и села от терористична видео техника. Арести за престъпниците закупили и внедрили опасната техника забранена е от Основния закон чл 32,чл28 и чл 29
234
2
 
1
 
! Отговори
Истина преди 4 години
До Под карантина Имате ли признаци на заболяването и имате ли положителна проба за ковид? Ако да трбава да намерите кой да ви осигури храна и др.средства приятели и родини. АкоИстината е че в демократичните правови дуржави и още повече на христичснки народи и на Божия народ Израел които са наложили карантира преди това са осигурили безвъзмесдни средства за оецляване и лечени, ежедневна храна и др. необходими средства за оцеляване а не изповат реперсивни мерки като престъпните тероритични режими
233
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
единствените, които са по-мизерни от бг политиците, са бг юристите...
232
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ХмНК не трябва да се променя заради вкризата нито да се нарушават човепките права и свободи и международното право и Конституцията рез такива нечовешки терористични репересивни закони и то за хпра които са болни и се нуждаят и имат аправо на грижа за оцеляване от държават не от преследване и репресии и терор сякацелта е целия народ да се постави под карантира за да бъде ограбен и унищожен докрай с неправомерни обвинения непосилни глоби,които дори и държавите осигурили храна и лекрстава
231
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Въвеждане на такива безумно огромни глоби и геноцидни нациск назизакони, по време на криза и всеобщо бедствия и то срещшу болните хпра които се нъждаят от помощ средства за оцеляване и лечение, а не от ограбване и затвори, означава че целта на мерките не е разрешение на проблемите на хопрата, а целящи ограбването им и дори унищожението и заробване и затваряне, показващи човешлите права и свободи международното право при това не само не са съотвени на провинение лъжиливо предтсавено като престъпл
230
0
 
4
 
! Отговори
Под карантина преди 4 години
Обаче в събота и неделя чаках да ме проверят, за да отида да си купя хляб, но не дойдоха. Карат ме да се покажа на терасата като винаги преди това ми звънят по телефона. И от РЗИ дойдоха да ми връчат Протокол за поставяне под карантина.Обаче, си е рисковано, тъй како в малките градове могат да ви проверят и по няколко пъти на ден.Аз живея във Варна, на територията на 2-ро РПУ и нямат такъв ресурс в големите градове да проверяват хората по 2 пъти на ден.
229
10
 
4
 
! Отговори
Под карантина преди 4 години
Аз съм под карантина,тъй като се връщам от Холандия, работих 1 месец на кораб.Остават ми днес и утре. МВР ми започнаха проверки на 5-я ден. Естествено, аз излизам, на всеки 2-3 дни до магазина, до банката, даже до НАП-а ходих да си платя здравните. Изчаквам да ме проверят, най-късно са ме проверявали в 16 ч. и после излизам с маска и ръкавици.Не ме съдете, защото живея сама, в апартамент, в който не влиза пряка слънчева светлина. Иначе, мускулите ми ще атрофират.
228
1
 
4
 
! Отговори
277, преди 4 години
Не мисля дали е по-добре или по-зле хората да станат масово юристи. /То и сега университетитес правни факултети бълват купища такива с дипломи, които юристи не са и няма да станат никога./ Имат право сами да обжалват - правят го и толкоз.Дали ви изнася на мен или на Вас - все едно. Както писах - не в това е проблемът.
227
1
 
4
 
! Отговори
278, преди 4 години
Като нищо ще се объркат и адвокатите. Имаме, от една страна, Решения на ВСС, а от друга - Закон за мерките, който влезе в сила със стара дата на 13.03., който друго казва за процесуалните срокове. При липса на подобни ежедневни промени често пъти стават грешки, какво остава сега - всеки ден се решава по нещо ново - веднъж от НС, веднъж - от ВСС, веднъж от административните ръководители на съдилищата, веднъж - от министри и т.н.Помни ми думата - тепърва ще сърбаме тая манджа всички!
226
9
 
10
 
! Отговори
съгласен преди 4 години
Та за какво е полицията освен да ни наказва,когато се разпищолим и раздрънкаме много по парковете и горските поляни,вместо да си седим по домовете докато мине епидемията.Трябва да се учим на ред и дисциплина и дори да ни опашат с някоя гумена палка,пак трябва да им влезем в положението,защото хората просто си вършат работата.Всичко,което се случва в момента е за наше добро и мерките,които взима правителството са абсолютно адекватни!