"Солена" разходка: 300 пешеходци с глоба по 5000 лева

Има много нарушили и карантината си
31 мар 2020 07:00, Нели Христова
242
"Солена" разходка: 300 пешеходци с глоба по 5000 лева
Снимка: БГНЕС

В цялата страна са съставени над 300 актове за разходки, въпреки обявените противоепидемичните мерки, които целят избягването на трупване на хора на обществени места. Всеки един от тях е на стойност от 5000 лева, съобщават от  БНР.

Санкционираните са от различни краища на страната, като най-много случаи има в големите градове.

Най-често жителите на градовете се глобяват от органите на МВР заради разходки в парковете и места, които са забранени. На всеки един от тях е издаден акт от патрулите на полицията на стойност 5 000 лева.

От МВР допълват, че не са малко и досъдебните производства заради нарушаване на карантината в различни области на страната.

Проверките от страна на екипите на полицията ще продължат и в следващите дни, уточняват от вътрешното министерство.

Още преди седмица екипите на полицията са инструктирани да обикалят по паркове и градини - там, където пространствата са големи, като в градовете, и има градски паркове обиколките се правят от автомобили.

Чрез мегафони полицаите предупреждават хората да напуснат забранените за разходка пространства.

В същото време хората под карантина у нас са над 25 хиляди. Техният брой обаче е променлив, отбелязват от полицията, тъй като към едни ограничителните мерки отпадат, а към други се налагат.

Над 300 са и досъдебните производства в цялата страна за нарушена карантината, обясняват още от вътрешното министерство.    

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
20
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
А аптеки ремедиум продават ръкавиците за 20лв 100бл при положение че ги купих февруари да 1.99лв за 100бр е там има ли глоби за спекула или са на наш човек аптеките
23
22
 
7
 
! Отговори
Правилно! преди 4 години
Трябва да има КРУТИ мерки, за да се дисциплинира българинът. Само с подкани не става. ПРосто сме ***. Някои заслужават да ги бият, като индийците с пръчка.
22
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на Ананиев вече няма нормален човек, който да гласува за тия *** Шефа на СЗО каза, че носенето на маска дори не е пропоръчително тъй като неправилната употреба на маската може да нанесе големи поражения Кажете колко хора ще си купят една маска и ще си я носят дo края на кризата Тези дето са с въглен филтри и не знам си какво, кой ще следи как се смена филтъра и ред други глупости Ананиев е финансист нищо не разбира от вируси обикновеният човек също не разбира и ни чака италианският сцена
21
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Въведете час за разходка на кучета от 7 до 7,30 и от 19 до 19,30 - инак се разхождат "законно" по цял ден ! това дразни и провокира
20
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не трябва да се дава власт на прости и жестоки хора от село,защото почват да разстрелват хора за удоволствие..Ето сега 5000 глоба.Селянинът от Банкя си мисли че всички са милиардери като него. Не гласувайте толкова много за един човек защото полудява от власт.Заради 5-6 умряли клошара направи безработни 20000 човека.
19
36
 
9
 
! Отговори
ДАЛЕЧНАТА ЗАСТАВА преди 4 години
"300 пешеходци с глоба по 5000 лева"Та това е смехотворно малка бройка.Ако имахме напълно развито електронно правителство,просто тези любители на разходката трябва да влизат в някакъв масив от имена на нарушители на карантината и ако се заразят с короната,да си плащат лечението в болницата ,ако им се наложи да постъпят в нея.Да се третират като умишлено ,съзнателно и злостно само-заразили се
18
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От МВР си знаят, че започнат ли да глобяват по малките населени места, ги чака случка, линч.
17
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дай на човека власт, да го видиш какъв е .Още власт - още оливане и психясване. Видяхме и чухме истеричните речи на председателката на НС.
16
8
 
39
 
! Отговори
ГЕРБ = Мафия преди 4 години
Щом в Германия при 2000 Евро заплата глобата е 150 евро, означава че при 5000 лева глоба в България, заплатите ни са по 70000 лева месечно или поне така са си мислили тези от ГЕРБ, гледайки своите доходи, когато са решили какъв да е размерът на глобата.
15
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къде ви беше загрижеността, когато децата боледуваха от "обикновен" грип??
14
3
 
15
 
! Отговори
5000 преди 4 години
Абе, той и Цецо Василев май се размина по-тънко!
13
3
 
39
 
! Отговори
Баровец преди 4 години
Всеки може да извади 7000 лева и да заведе гаджето на Малдивите. Бъди мъж, извади 20000 лева и я заведи на разходка в парка без маска.
12
3
 
27
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
Както се казва бъди тежкар,не ходи на екскурзия на Малдивите и Сейшелите,просто се разходи по Витошка "само" за 5000 лева.Влез новините,бъди народен "герой",борец срещу карантината
11
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е краят на ГРОП в тази криза правителството вместо да ти помогне ти налага глоба и то каква глоба СОЛЕНА ГЛОБА. Да, един пенсионер ако не яде 3 години ще успее да я плати ГЛОБАТА По добре корнавирус да хванеш отколкото ГЛОБА да плащаш. В затвора дали ще е задължително Ананиев да ходи с раирана пижама.
10
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фашизъм.Следващата стъпка е някакъв печат или значка като еврейска звезда.
9
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз по принцип не гласувам, но сега вече ще бъда принуден да го направя за БСП за да се прекрати тиквения грабеж и хунтата на калинките.
8
1
 
31
 
! Отговори
УМЕН преди 4 години
Епа тия нарисуваните самолетчета и новите 10 млрд. заем Тиквата как ще ги изплаща? Нали трябва да стриже раята и глупавите си избиратели.
7
3
 
37
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИП преди 4 години
300 гласоподаватели по-малко за ГЕРБ на следващите избори + семействата им.Давайте, пренавивайте пружината, още може!
6
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Говори се на опашката пред нап че За сто кинта, милиционерите са кати ни чули, ни видяли, ни суджук яли. Все пак, който плаща, той поръчва музиката.
5
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Помощите за фирми( 60/40) ще се раздадат ссмо на фими на ГЕРБ