"Солена" разходка: 300 пешеходци с глоба по 5000 лева

Има много нарушили и карантината си
31 мар 2020 07:00, Нели Христова
242
"Солена" разходка: 300 пешеходци с глоба по 5000 лева
Снимка: БГНЕС

В цялата страна са съставени над 300 актове за разходки, въпреки обявените противоепидемичните мерки, които целят избягването на трупване на хора на обществени места. Всеки един от тях е на стойност от 5000 лева, съобщават от  БНР.

Санкционираните са от различни краища на страната, като най-много случаи има в големите градове.

Най-често жителите на градовете се глобяват от органите на МВР заради разходки в парковете и места, които са забранени. На всеки един от тях е издаден акт от патрулите на полицията на стойност 5 000 лева.

От МВР допълват, че не са малко и досъдебните производства заради нарушаване на карантината в различни области на страната.

Проверките от страна на екипите на полицията ще продължат и в следващите дни, уточняват от вътрешното министерство.

Още преди седмица екипите на полицията са инструктирани да обикалят по паркове и градини - там, където пространствата са големи, като в градовете, и има градски паркове обиколките се правят от автомобили.

Чрез мегафони полицаите предупреждават хората да напуснат забранените за разходка пространства.

В същото време хората под карантина у нас са над 25 хиляди. Техният брой обаче е променлив, отбелязват от полицията, тъй като към едни ограничителните мерки отпадат, а към други се налагат.

Над 300 са и досъдебните производства в цялата страна за нарушена карантината, обясняват още от вътрешното министерство.    

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Шанса да оцелее човек при заразяване с коромнавируса e 95%,а шанса да оцелее човек при управлението на мутрата ББ и гербавата фашистка и крадлива хунта е точно 9
43
0
 
13
 
! Отговори
Грабо преди 4 години
Задължителни ли са маските? Задължително къде има доставени? От кой вид? На каква цена? Задължително... Колко работи трябва задължително да ги правят и управляващите, ама оглушки си правят само. Ще ми вземат скъсаните *** дето се вика. Кой ще ни доставя храна сега като не може да се излиза без маска? Food panda? Армията? Пари откъде?
42
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Случайно изхвърленото и оплодило се балканско семе, от което произлизат управляващите не го интересува народа. Не мисли, че ако ги няма работещите няма да има постъпления в бюджета за тяхната издръжка.За елита депутатите, Юрданка и още куп *** има маски с филтър n95 и дезинфекция на сградите им по няколко пъти , въпреки че те не са в близък контакт с почти никой, но за народа който трябва да ходи на работа за да може да ги издържа не.
41
2
 
13
 
! Отговори
до 53 преди 4 години
не си бил скоро в Африка, там е като 5-звезден хотел в сравнение със залята със селяци софия!
40
0
 
13
 
! Отговори
Kolino Mongo преди 4 години
Добре де, никой ли не прозря, че нито една от тези глоби няма да бъде платена? Абсурдно лесно падат дори без да се стигне до съд.
39
1
 
15
 
! Отговори
arsenalfc преди 4 години
Еврпейски цени, африкански стандарт.
38
5
 
5
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
До 39=Има същества с минимални когнитивни възможности,които по неизвестни причини се смятат,че принадлежат към човешкият род и тези същества,смятат,че представляват венец на природата.Същите същества смятат,че нарежданията и правилата се отнасят за всички други,а за тях се прави изключение.Когато тези същества изпаднат в тежко положение,надават писклив вопъл"ама държавата е виновна,ние само не спазваме наражданията".На тези същества все някой друг им е виновен,а те са винаги в искрящо бяло
37
0
 
14
 
! Отговори
циник преди 4 години
На дребно си играете дигнете глобите по 50 000 и пуснете полюцаите навсякъде да глобяват. Толкова си можете.
36
0
 
16
 
! Отговори
зморо преди 4 години
това, че на някого му хрумнало да издава заповеди, не значи че има доказателства, че неносенето на маска е опасно. наистина ли ще слушкате и ще си шиете маски. утре някоя друга заповед ще съчинят и пак си трайте
35
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То хубаво да се пишат глоби ама по 5 бона..... При положение, че повечето хора не работят, а и да работят едвам свързват двата края. Държавата ще ги прибира с години...
34
1
 
16
 
! Отговори
JWalker преди 4 години
Финансовият министър ще даде пресконференция, за да ви обясни подробно как ще се финансира очертаващия се бюджетен дефицит(пригответе си по пет хилки, в брой).
33
1
 
13
 
! Отговори
БГ Гражданин преди 4 години
Другаря Буда с мазните си котараци е най-вредния вирус в страната. Тях кога ще ги приберем под карантина за 100 години ?
32
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До чухте лиАбе не ни интересува Турция тука казаха че имат 6-8 хиляди теста после казаха, че ще раздават по 1 000 лв на 14 000 служители дето борят Короната Как ще разберат колко от тия са заразени от медиците. Смятай кризисния щаб на какво дередже е. Трябват пари и от много. Ей ги е пак заеми ще дърпат. По 50 000 лв трябва глоба на човек.
31
1
 
11
 
! Отговори
до 42 преди 4 години
да, филтрация - никаква, затова Холандия ги спряла на митница след тестването им, обаче купените от *** от Пекин медии, пишат фалшива новина, че Холандското правителство ги конфискувало за да ги ползват за собствуни цели!
30
4
 
37
 
! Отговори
Когато те преди 4 години
управляват малoyмни чeнгетa и фaтмaци. В метрото като сaрдини може, в парка не може.
29
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нидерландия е върнала маски за милиони на Китай, защото са некачествени. Всеки може да си сложи *** на устата. Между другото става и от няколко пласта кухненска хартия, два ластика и тиксо. И това маска ли е, питам аз. Лошо, много лошо
28
1
 
5
 
! Отговори
до 36 преди 4 години
би ли дал подробности за тези ръкавици 100броя за 1.99 лева, защото аз такива никога не съм виждал, всъщност стерилни латексови ръкавизи за под 9 лева 100броя никога не съм виждал, може ли да кажеш повече?
27
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ДАЛЕЧНАТА ЗАСТАВАКаква карантина, бе овца? В карантина са само тези, които се връщат от чужбина, контактни са на болен или са болни.
26
4
 
24
 
! Отговори
ДОЛУ ГЕРБ преди 4 години
ДИКТАТУРА.
25
3
 
4
 
! Отговори
чухте ли преди 4 години
Турсия си купили за Маса Пари Тестове от Комунистически Китай - това, което получили между 70 и 80% дефектни тествове, дето не работят - яко е да правиш бизнес с Комунисти, чията единствена продукция е копирана или открадната от Запада. Обаче, Запада си затвори Заводите, ДеИндустриализира се и сега ги Клечка за Зъби не може да произведе и Турция няма друг Избор - ДеФектни или не трябва да си дава Парите на *** от Пекин!