Внук, върнал се от Англия, предал вируса на баба си

Затвориха отделение в търновската болница за дезинфекция
53
Внук, върнал се от Англия, предал вируса на баба си
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg, архив

Първо вътрешно отделение на областната болница "Д-р Стефан Черкезов" във Велико Търново е под 48-часова карантина за пълна дезинфекция.

В отделението е била настанена 79-годишна жена с пневмония, чиято проба за коронавирус е положителна, предаде БНР.

Още по темата
Състоянието й е средно увредено.

Възрастната жена е третият доказан случай на Covid-19 във Велико Търново. След потвърждаване на заболяването пациентката е настанена в специализираното отделение на областната болница.

79-годишната жена е била контактна с внука си, който наскоро се прибрал от Англия. На младия мъж и неговата майка, с които е контактувала пациентката, са взети проби, двамата са под домашна карантина.

В областта под карантина са 876 граждани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Истината е, че ние работещите в България сме под карантина, заради работещите в Европа. Не знам дали има статистика на заболелоте, но голям процент ще са върнали се от чужбина. Щом са решили да живеят и работят в чужбина, да се лекуват там, а не да реват, че няма кой да ги прибере в родината. После именно от тях се вдига процентът на заболели и увеличава времето за изолация.
2
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прости хора. Единия под карантина - излязъл да се разхожда с баща си, другия дошъл по време на пандемия от чужбина, за да зарази баба си, в болницата за три месеца не разбраха, че има силно заразен вирус, че трябва мерки да се вземат. Трагедия по всички фронтове.
1
3
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега да му тежи на съвеста че е убил баба си ... не се спряха и това е. Все едно не могат са изкарат 2-3 седмици, но нееее