Близо 5000 т боклук са извозени от пловдивския кв. "Столипиново"

В Пловдив продължава миенето и дезинфекцията на улиците
3 апр 2020 17:30, Анисия Иванова
47
Близо 5000 т боклук са извозени от пловдивския кв. "Столипиново"
Снимка: Община Пловдив

Близо 5000 т боклук за извозени от пловдивския квартал Столипиново.

"От началото на годината до 31 март от незаконните сметища в "Столипиново” са извозени 4713,54 т отпадъци. Това е с близо 1000 тона повече в сравнение със същия период на 2019-а, когато извозеният боклук е 3730,52 тона”, съобщи директорът на ОП "Чистота” Николай Георгиев, цитиран от пресцентъра на общината.

Той обясни, че акцията е част от мерките за превенция и разпространение на епидемията от коронавирус, предприети по разпореждане на кмета Здравко Димитров и Общинския кризисен щаб.

По думите му още преди въвеждане на извънредните мерки заради коронавируса почистващата техника в район "Източен” е увеличена с един самосвал и контейнеровоз, а след това – с още един самосвал. Целта е да се предотврати  образуването на големи сметища, за чието почистване после да се организират скъпоструващи  акции.

Екипи и техника на "Чистота” продължават да разчистват незаконните сметища в квартала. Тонове боклук са събрани и край коритото на река Марица. Работата там започна откъм бул. "Марица-юг” и продължава в посока ул. "Удроу Уилсън”.

В Пловдив продължава машинното миене и дезинфекция на улиците и пешеходните пространства. Обикновено тази дейност започва през нощта, за да не се пречи на трафика, но сега началният час е изместен в 06:00. Целта е дезинфектантът да се задържи върху повърхностите за по-дълго в активните часове. Взето е предвид, че заради извънредното положение вътрешноградският трафик е по-слаб.

ОП "Градини и паркове“ отчита, че през последните два дни няма много скъсани сигнални ленти около забранените за достъп обекти. Дежурни екипи са готови за идните почивни дни с по-топло време, когато е възможно нарушаване на забраната за посещение на парковете, градинките, детските, спортните и фитнес площадки, и са запасени със сигнална лента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
0
 
! Отговори
4epa преди 4 години
ТАКА Е КАТО СЕ ПЛАЩА НА ТОН МОЖЕ ДА СТАНАТ И 50 000 Т !!!!!!!!!!!!!!! ТЕ ТОНОВЕТЕ СА КАТО ЛАСТИК !!!!!!!!!!!!!!
33
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
кой плати? не че не знам
32
0
 
2
 
! Отговори
Само да питам преди 4 години
На тия кратуни кога ще им вдигнат таксите за ***.Писна ни да им плащаме ние!
31
0
 
5
 
! Отговори
ikar преди 4 години
До АнонименВсяка година им чистят, то не бяха инициативи дапочистим България и на следващата година отново същата камара, даже и по-голяма. Трябва сериозни мерки, глоби и налагане на общественополезен труд.
30
0
 
2
 
! Отговори
ikar преди 4 години
До КрайКато изровят желязото от всички обекти и сгради и го продадат, клед това ще измрат от глад. Кой ще ги храни?
29
0
 
9
 
! Отговори
За чия сметка? преди 4 години
Пак ли с парите на данъкоплатците почистиха гетото?Какъв процент от населението на Столипиново плаща данъци?А какъв процент от тях никога никакви данъци не са платили?после ще ни обясняват, че Общината нямала пари за това и за онова Не можаха ли да ги задължат да излязат на бригада и със собствен безвъзмезден труд да почистят сметта, която те самите са нахвърляли там?Докога привилегии за тези? С какво са ги заслужили? Това някакво наказание за работещите добросъвестни граждани ли е?
28
3
 
3
 
! Отговори
Сп???нс !? преди 4 години
Че си хвърлят кое къде то сварят- едно на ръка.Но също не е нормално това на снимката да е междублоково пространство.И тук ги има подобни гета, но поне всичко е асфалтирано и циментирано, и като мине сметоизвозването само изрива от единия до други край и културна работа. Какви са тези блата пред блока, общината какво само се бие у гърдите.
27
0
 
10
 
! Отговори
ал куропаткин преди 4 години
оставете ги да се заринат с боклyк и след година Пловдив ще има нови тепе
26
3
 
10
 
! Отговори
Край преди 4 години
Предлагам да направим на ромите държава. Да им дадем Кърджалииска област и да си заживеят както си искат. Да направим това добро.За нас ще е по-добре.
25
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ако кажа в прав текст какво мисля за тези,само звездички ще излязат в този сайт,но да знаете,че си го мисля,даже съм убеден,и не виждам причина да си променя мнението
24
1
 
2
 
! Отговори
ЗзЗ преди 4 години
Да се разбира, че реално са 500, но документално ще са 5000 - няма проблеми - данъкоплатеца е свикнал да плаща
23
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
това е голяма грешка,да се остават да се заровят в ***,докато покрие блока,после покриване с пръс и хумус и засаждане на дръвчета и готово,аман от тия австралопитеци
22
0
 
4
 
! Отговори
1 преди 4 години
До БрудосАми на сметището до Цалапица има кантар и камионите се теглят.
21
2
 
1
 
! Отговори
Брудос преди 4 години
Искам да попитам този директор Николай Георгиев, хей тъй от любопитство, как изтегли той толкова точно ***: 4713,54 т. за това тримесичие? И 3730,52 т. за периода през 2019 г.? В тази държава всеки лъже, уважавам хората които се грижат за чистотата около нас, но този "директор" е сигурно гербова номенклатура! А и къде изобщо го извозват или го изнасят за Италия? А има и други дестинации?
20
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия хора не са се почиствали откак са отишли там да живеят. Как я дишат тази смрад??ужасда не говорим, че не дават лев за данъци и за смет.
19
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тикво виж си избирателите държавата и общините им слугуват като снаха на дърта злобна свекърва и всичко е за наша сметка.
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А кой получава парите за отпадъци от Италия и Англия далавера
17
0
 
12
 
! Отговори
Питате преди 4 години
Отговарям ви - за това плащате вие. Натоварване, извозване около 50 лева на тон. Какво му плащате за комфорта на шведите - само 250 000 лева сте си извадили, като данъкоплатци. Бълха ви ухапала. По цените на държавния резерв това са само около 50-100 инхалатора. Нищо работа. Къде не сте ги дали.
16
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
а сега има още нещо-държавата ще им носи на ромите по къщите храна и социални помощи...за да се изолират по време на извънредното положение.а ето какво казват ромите,когато им предлагат работа-за толко малко пари нека простите българи да ви работят!!!
15
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко ли струва един тристаен апартамент в такъв блок?