Helpbook: Камиони изхвърлят строителни и други отпадъци

И още сигнали - задръстено корито на река, нечистена септична яма
Обновена: 4 апр 2020 11:56 | 4 апр 2020 11:55, Анисия Иванова
14
Helpbook: Камиони изхвърлят строителни и други отпадъци
Снимка: Helpbook

Тежко е положението с нерегламентираните сметища в цялата страна. Ще бъде ли разрешен този проблем, след като голяма част от хората изхвърлят отпадъци, където им падне. Сигнал  за поредното сметище изпрати наш потребител към платформата на Helpbook.info и към Регионалната инспекция по околната среда и водите.

"От 4 -5 г. се оформя нерегламентирано сметище по пътя от Радомир към с.Николаево. При това в земеделска земя. Огромни строителни камиони изхвърлят системно строителни и други отпадъци. Периодично се закопават в земеделските площи и се правят нови изкопи. Прилагам снимки и точното място“, ни пише той.

Изпратиха ни снимки и от задръстено корито на реката между кв. "Младост" 1 и "Дървеница" в столицата, което има нужда от окастряне на храстите и почистване от множеството боклук. Пространството около реката се е превърнало в малка джунгла.

В същия район около кофите за боклук в квартала са натрупани огромно количество отрязани клони, които от дни не се извозват. Също така тротоарът е разбит, преминаването е затруднено и неприятно, особено, когато е кално. Проблемите в този участък са чести, тъй като неведнъж сме получавали сигнали.

В район „Сердика“ се намира дом за деца, който от дълго време има проблеми със септичната яма, която не се чисти редовно. Носи се смрад из целия квартал. Жителите в района молят за проверка и спешни мерки, тъй като дори проветряване на жилищата им е невъзможно.

Получихме и поредния сигнал за изоставен от години автомобил във варненски квартал, на който стикера за технически преглед е изтекъл преди години.

В случай, че забележите около мястото, където живеете или преминавате нередности, можете да подадете сигнал в платформата на Helpbook.info. Ще е от полза да направите снимки и да отбележете точното местоположение или района на нарушението. Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до институциите.
 


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като контролните органи не си вършат работата, всеки ще си прави каквото си иска. Праснете му един акт за 200-300 000 лв,. да видиме дали пак ще го прави.
8
0
 
1
 
! Отговори
vlady преди 2 месеца
За съжаление само в София, Пазарджик, Пловдив и Русе има компетентни служители, които да разглеждат сигналите. Тези от всички останали градове се насочват към архиепископ Датев Акобян, отговорен и за България и за Румъния съответно се чака дълго за разглеждане.
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Докато хората които трябва да предотвратяват подобни неща се занимават само с водене на преписки срещу неизвестен извършител- ще е така.
Пусни гина терен, да опишат сметищата, да ги наблюдават, и да конфискуват МПС хванати в крачка. Глобите да се отработват
6
0
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 2 месеца
Няма да носят отпадъците на гръб, я. Или с камиони или с каруци, по-рядко с коли.
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Те англичаните са си изградили този навик в Англия, там няма глоби за изхвърляне на буклуци от кола, край пътищата там е бълно с торбички, бутилки и др. отпадъци, който се е движил из Европа му прави впечатление разликата като влезе в Англия.
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Рядко се среща река, чиито брегове да не са осеяни с торбички и бутилки. Тракторите, излизащи от калните ниви оставят след себе си следи от огромни буци кал, дълги цели километри.
С очите си видях как англичани, живеещи тук, в населено място изхвърлят голяма пластмасова бутилка от колата си.
Това е така, защото тук може.
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да ги изловят и бам - да ги пратят санитари в болниците!!!
2
1
 
1
 
! Отговори
До 1 преди 2 месеца
Знаем какво ти е семейството и без да ни казваш!
1
0
 
14
 
! Отговори
пожелание преди 2 месеца
Само от глоби може да оправите съдраната хазна ,и България ще се почисти !!