Щабът с проверки по пазарите: Спазват ли се мерките?

Търговците смятат, че хората ще започнат да пазаруват без притеснение
5

1207 гледания   |  Още видео

Представители на Националния оперативния щаб за борба с коронавируса провериха кооперативни пазари в няколко града в страната. Целта – да се следи за спазването на мерките за сигурност, които се въвеждат по тържищата.

Още по темата
Главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев посети Стара Загора, където се запозна с организацията на работа на кооперативния пазар и подчерта, че такива пазари трябва да работят при мерки за дистанция.

"Това по никакъв начин не пречи на изолацията на карантината и смятаме, че не е нещо, което може да се отлага във времето. Сега е точно подходящият момент, не трябва да го изпускаме", каза д-р Кунчев пред Bulgaria ON AIR.

Пазарът в Стара Загора се дезинфекцира на всеки четири часа. А търговците се радват на подкрепата и смятат, че хората ще започнат да пазаруват без притеснение. Признават обаче, че са претърпели загуби.

Жена от пазара добави, че продукцията им трябва да се продава, въпреки че хората са се изпокрили заради вируса.

А Ангел Кунчев обяви, че при добро стечение на обстоятелствата след Великден може да се мисли за отслабване на част от мерките.


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе, Кунчев, нали каза през януари, че коронавирусът няма да дойде в България. И каква стана тя... А сега ми се праскаш за голям специалист...
3
0
 
15
 
! Отговори
Бубето преди 1 месец
Мерките се спазват, но докога е въпросът.
2
1
 
11
 
! Отговори
Пейо преди 1 месец
Какъв щаб, бе, какве десет лева?! Само си играят на войници и медици!!!
1
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да ревем ли да плачем ли?