593 станаха случаите на COVID-19, 65-годишен мъж почина в Шумен

На 26 март е дал положителна проба, последните му два теста са били отрицателни
Обновена: 8 апр 2020 17:21 | 8 апр 2020 17:20,
165
593 станаха случаите на COVID-19, 65-годишен мъж почина в Шумен
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, dnes.bg

593 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас по данни на Националния оперативен щаб. През днешния ден са доказани още 12 нови случая, като 7 са в София, 3 в Кюстендил и 2 в Смолян. Лабораториите продължават да работят.

233 са лицата с потвърден COVID-19, които са настанени под лекарско наблюдение в болнични условия. 27 са пациентите с COVID-19, които са в интензивни отделения и клиники.

Още по темата

През деня е починал 65-годишен мъж, който е бил приет в МБАЛ Шумен и при хоспитализирането си е дал положителна проба за COVID-19. Той е настанен в болницата на 26 март с пневмония. Направен му е PCR тест, който е доказал коронавирусната инфекция.

Назначени са допълнителни изследвания, в това число и образни, на база които при пациента е установен карцином на бял дроб. През последните два дни на мъжа са направени още два PCR теста, които са дали отрицателен резултат. Състоянието на пациента обаче се е влошило и той е издъхнал, съобщиха от областната болница в Шумен.

Починалите лица, при които е установен COVID-19, са 24.

Министерството на здравеопазването изказва съболезнования на близките и семейството на починалия мъж.

По отношение на общата картина – към 7 април: 332 от регистрираните у нас случаи на COVID-19 са на мъже и 261 на жени. Средната възраст на лицата, при които е доказана коронавирусна инфекция, е 48 години.

Регистрираните случаи по справка, предоставена от Националния оперативен щаб, са както следва: Благоевград – 18; Бургас – 25; Варна – 24; Велико Търново – 4; Видин – 2; Враца – 2; Габрово – 2; Добрич – 11; Кърджали – 10; Кюстендил – 10; Ловеч – 2; Монтана – 18; Пазарджик – 11; Перник – 8; Плевен – 9; Пловдив – 32; Русе – 3; Силистра – 2; Сливен – 9; Смолян – 16; София – 351; Стара Загора – 14; Хасково – 6; Шумен – 4.

Общият брой на потвърдените случаи на COVID-19 при лица-медицински служители е 32 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Айде стига конспирации бре!!Има вирус как да няма, ако не беше твърдостта на Щаба сега в България щеше да е мазало! Вместо да се радвате, че тук е добре вие искате да е обратно, че да сте спокойни!
87
5
 
8
 
! Отговори
Totenkopf преди 4 години
Плешиво ***! Служител на чужди разузнавания, целта му е да загроби България, свещи да ски купиш със сребърниците, за които си се продал.
86
4
 
14
 
! Отговори
Грух преди 4 години
Ама, че не разбрахте ли? Целта не е да ви лекуват, ами да ви шашардисват и да ви заключат. После едно бързо изкупуване на всички фалирали активи на държавата за без пари. Егати грижите за здравето. Ха обадете се на бърза помощ! Ако нямате задух и температура 39 да видим дали изобщо някой ще ви погледне. Не коментирам хората с инсулти, инфаркти и други тежки болести. Вече нямате здравна система. Нямате свобода. Ха стойте си у вас и треперете, че КовитУ иде. Ще ви изпапка. Деее..а и дъбилитe.
85
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вижте във fox news в youtube канала им видеата на тема When loosers act like winners. В момента такова е времето - загубеняците се държат като победители
84
4
 
7
 
! Отговори
Доктор Хаус преди 4 години
Процентът на починалите премина 4 , а в Америка , където е страшно , както се афишира е по-малко от 3 !!! Изводите за журналята и нашият измислен щаб !
83
7
 
3
 
! Отговори
Анонимна преди 4 години
Днес в София хората си излизаха без маски.Магазинчета работиха.Аз не нося маска нито ръкавици.Безсмислено е, на работа ползвам дезифектант, но реших да отида в магазина да си купя ябълки и виждам продавача да пипа всяка една ябълка с голи ръце !!!Отказах се да ги купя. Отидох в друг магазин и си купих пакетирани неща.
82
2
 
8
 
! Отговори
До МJS преди 4 години
Добре осреднен данък, само че това е загуба за държавата, явно фризьоркаджиите имат лоби в Парламента!За цял ден съм ги наблюдавал (щото са под терасата ми), правят оборот от 200 до 500 лв а осреднения им данък е 5 лв на ден!От цялата работа губи държавата, тоест ние всички а те прибират всичко без да си плащат данъка който трябва да влезе в държавата, реалния!
81
4
 
3
 
! Отговори
до 78 преди 4 години
Мен лично грам не ме е страх ,но предпочитам да не съм в тези 70% стаден имунитет и да лежа 2 седмици с температура най-малкото.(и да рискувам живота на околните ).Няма нужда да излизаш стил марешки,а да си сложиш 1 маска.Радвам се ,че си доброволец :)
80
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако починаха от инфаркт и инсулт заради вашата тужна статистика?Всеки с хрема и хипертония е потенциален пътник към оня свят.
79
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До славянинПочинал е от усложнения причинени от лечението и действиято на вируса преди това...То е близо до ума, ако разбира се човек го има...
78
0
 
2
 
! Отговори
До 70 преди 4 години
Не си разбрал. 2-*** вирусолози имат задача да изследват развитието на вируса в квартал на Бон, Германия. От къща на къща обикалят целия квартал. Изследвали са кръв и слюнка на обитателите, направили са анкета за характерните симптоми, проверили са котките за вирус, проверили са бани, тоалетни, брави. Всички обитатели са имали характерните загуба на вкус и обоняние, по никоя котка не е намерен вирус. На всички места е имало много мъртви вируси, които после лабораторно не са успели да съживят
77
2
 
6
 
! Отговори
Генади Христов преди 4 години
Омръзна ми да лъгете-
76
3
 
18
 
! Отговори
Kit Chelin преди 4 години
Никой не знае кога ще е пика на болестта, нито колко наистина са заразени. Не може да правиш по 300-500 теста на ден и да твърдиш, че има 593 заразени досега. Мерките с извънредното положение са прекалено строги и ако не се отменят някои от тях хората няма да ги спазват. Не може да се забранят разходки в парка и градинките. Там дистанция колкото искаш. КПП за влизане и излизане в областните градове също са излишни. Всеки минава като покаже декларация. Безсмислено е. Само се създава напрежение.
75
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не разбрах,коронавирусът е убил човека или ракът на белия дроб??Или е 24 жертва защото короната ударила рака и човекът починал!!Преди години имах колега който почина млад от рак след усложнения от ПНЕВМОНИЯ,никой не каза че е умрял от пневмония а от рак!ЗА КАРАНТИНАТА СЪМ,но за втори път най-малко се нервирам,имам чувството че умишлено завишават бройките на починали!Друго,много бавно преболедуват дори и безсимптомните бе,по месец и нещо!?
74
3
 
14
 
! Отговори
Мхм преди 4 години
Утре минаваме 600. Щаба да си приготви шампанското и като се понапият да измислят нови затягащи мерки. Тъй като доказано сапунът убива вируса, аз предлагам всеки след вечеря да изпива по една чаша сапунена вода. И хоп-убиваме грипа. Тцтц това май не трябваше да го казвам. Ако грипчето изчезне и ще трябва да махнат карантината. Така ще развалим нечий планове за изкупуване на фалиралата ни държавица на безценица. Трябва първо още малко да я обезценим и тогава ще махнем карантината.
73
1
 
28
 
! Отговори
Котки преди 4 години
Като за говорите за мошеници в коментарите, не разбрах глобиха ли някой от онова сборище на смраадливи бакшиши вчера насред София? Питам понеже предходния ден нали някакъв човечец го бяха издрусали 5000 лева, че отишъл да палне една цигара на 100 метра от дома си...
72
1
 
3
 
! Отговори
MGS преди 4 години
До до бaкшишaОколо фризьорските салони и други такива - предвидено е да плащат "Патентен" данък, това е инструмента за плащане на данъци на подобни бизнеси. Идеята е да се обложи такъв бизнес с усреднен данък за усреднения оборот и да не се търсят други документи, ДДС, фискални бонове и др. Дали се прави и как се прави, всеки случай е различен, но: Да, има възможност фризьора да е изряден и да не ти дава касова бележка.
71
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Намерен е труп на починал от коронавирус. Има съпътстващи 10 огнестрелни рани
70
9
 
14
 
! Отговори
Киро Брейка преди 4 години
Здравейте, МИШКИИИ!Трябва да умирате от страх у вас! Ама като излизате за сиренце до магазина излизайте в стил Марешки, че сакън да не се затриете!
69
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 70 Короната на сянка издържа 30 градуса...каква стайна температура те гони, бе? Стайната лятото даже е 25 градуса, като навън е 30