Дядо дари пенсията си от 219 лева на болницата във Видин

81-годишният Вълослав също бил фелдшер
10 апр 2020 09:53, Нели Христова
40
Дядо дари пенсията си от 219 лева на болницата във Видин
Снимка: NOVA

Възрастен мъж от село Добролево реши да дари пенсията си от 219 лева на лекарите в болнизата във Видин. Самият той също е бил фелдшер в селската здравна служба и завинаги е останал свързан с професията, а и с града.

81-годишният дядо Вълослав Стратев няма никаква претенция за какво ще бъдат похарчени парите му. Дарява ги с благодарност и за всяко добро, което според него най-добре може да направят лекарите в тази трудна ситуация с опасния вирус COVID-19, пишат от NOVA.

"Просто искам да даря на болницата моята скромничка пенсийка", казва дядо Вълослав. Той нарича себе си "сиромах под прикритие и архонт на сиромашията".  Решил да дари парите на видинските лекари, които винаги са оценявали добрите му възможности да диагностицира докато бил фелдшер във видинското село Медичевци. Благодарен им е и за доброто им отношение към пациентите му.

Това не е първото добро, което прави. Започнал да дарява още преди 40 години. Убеден е, че бедността не идва от липса на пари, а от липса на морални качества.

"Който прави добро, получава добро. Такъв е моят морален закон. Аз съм инвалид. Болен съм от рак между другото. 4 години се боля с болестта, но съм проклет оптимист. Не се предавам", разказва той. Съседите му и го разбират, и не съвсем. Казват, че е добра душа и човек с голяма сърце.

Често се събират на улицата и си говорят за живота си такъв, какъвто е. Тези селски сюжети от Добролево дядо Вълослав описва точно всеки ден. Води дневник от 31 години и е изписал над 10 000 страници от него. Издава и книги със стихове.

"Най-хубавата сентенция, която най-много обичам – "Не всички красиви хора са добри, но всички добри хора са красиви", казва дядо Вълослав.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
4
 
13
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ТЪЙ КАТО БОРИСОВ ФАЛИРА 10-КИ ДЪРЖАВНИ БОЛНИЦИ СЕГА ПАК НИЕ ГИ ИЗДЪРЖАМЕ ДИРЕКТНО ЩОТО БОРИСОВ ОТКАЗВА ДА ПЛАЩА ДЪЛЖИМОТО ОТ ДЪРЖАВАТА ЗА ТЕЗИ БОЛНИЦИ
10
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 7Има праг на бедност не могат да ги приемат, нито на дядото, нито на баба Надие, ако им трябват пари да си продадат депутатските мерцедеси Не е законно да им приемт парите туй е едно на ръка и второ не е морално. Нека се видят какво отпадъци са политиците и докъде докараха пенсионерите сега и да дарят не е законно.
9
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цели 219 лева? Че к'во ще ги прави толкова много мангизи тоя дядо? Ще дарява много ясно.
8
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Другарката Нинова ще направи пенсии по 1000 лева, поне. Може и в евро да ги докара.
7
3
 
32
 
! Отговори
The Ghost преди 4 години
Не ни чака нищо добро, щом пенсионери помагат на държавата.Боже пази България
6
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 6 Ами ако не ги приемат ще обидят дядото, както ако не бяха приели парите на баба Надие. Да не мислиш, че искат да ги вземат от болницата тия пари?
5
3
 
11
 
! Отговори
Браво! преди 4 години
Браво!
4
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ето докъде опряха до пенсиите на сиромасите със тия щабове, браво на дядото ама не е морално да му вземат парите пък те да се возят във мерцедеси.
3
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каква е тази пенсия 219 лева, бре Тиквата? И той е бил не чистач на улици дядото , а медицински работник.
2
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те да вземат да спрат да си даряват пенсиите, че Баце ще каже - щом даряват, значи имат пари и ще вземе да им ги намали.
1
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БОЛЕН ЗДРАВ НОСИ