Заради COVID-19: Празни улици и булеварди

Много от хората се върнаха на село, заради изолацията
11 апр 2020 14:30, Петя Славова
26
Заради COVID-19: Празни улици и булеварди
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Пандемията от коронавирус и въведените ограничения доведоха до сериозно обезлюдяване на улици, булеварди и площади. Все повече хора решават да продължат социалната си изолация с престой на село.

Дезинфекции в дупнишкото селце Кременик много рядко се правят, пътищата са разбити и прашни, а болница има чак в Дупница. И въпреки всичко това, Кременик сериозно е повишил броя на жителите си напоследък, защото в доскоро тихите къщи, все по-често започнали да се настаняват млади хора от столицата. Защото в тишината и относителното безлюдие, те намерили сигурен начин да стоят надеждно далеч от коронавируса и психозата около него.

Още по темата

Преди 15 дни Ники Геровски изоставил целия лукс на живота в София, запалил автомобила си и с цялото си семейство се настанил в бащината си къща в Кременик.

"Тук е по-безопасно и свободно. Имаме градина. Изолирани сме. Не работим вече 15 дни", разказа мъжът пред Нова тв.

Животът на село преоткрива и Станислава Стефанова. В момента тя и семейството й се радват на скорошната си инвестиция -  тиха къщичка, близо до брега на язовир Дяково.

"Много по-лесно се живее на село в този момент, отколкото да сме затворени в апартаментите. Да работя в градинката след натоварен ден ми действа релаксиращо. Умората изчезва веднага", сподели Станислава.

Появата на младите хора в Кременик радва постоянните жители. Те не се уморяват да повтарят, че на село коронавирусът би трябвало да се разпространява по-трудно, защото няма тълпи, няма градски транспорт, няма и голямо движение на непознати хора.

И макар, че в Кременик хората силно вярват в имунитета си, все пак взимат мерки и се стараят да спазват ограниченията, наложени от Националния щаб. Въпреки че в отдалеченото селце трудно някой може да ги хване в нарушение, местните гледат да не излизат на ненужни разходки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
33
 
! Отговори
noname преди 4 години
Написаното тук е донякъде метафора....селото е изхода, както е станало през 30-те години на миналия век. Но сега е много по-различно...
21
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Класика на журналистика у нас. Статия за село, но сложили снимка от Дондуков.
20
2
 
33
 
! Отговори
еволюцията преди 4 години
До АнонименОт селянин лесно се става гражданин но, от софийски селянин гпажданит НЕ......
19
4
 
35
 
! Отговори
КРАЙНАТА ЦЕЛ преди 4 години
ТОВА Е ФАЛИТА НА ЕС!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
18
16
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ахахаха смях днес в Бургас слънчево топло хората бяха наизлезли деца майки с бебета и колички колоездачи хора по пейките.Никой вече не ви бръсне за сливи с измислената пандемия!
17
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Селският живот не е за всеки. Има си хора за село, има си хора за града. Интересно кога гражданите ще научат дребните селски хитринки? Според мен никога.
16
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-добре. Там и да си останат.
15
3
 
43
 
! Отговори
sofeto преди 4 години
Преди 20десет години открих красотата на селският живот и няма връщане в града обратно за постоянно!
14
10
 
38
 
! Отговори
Георги преди 4 години
"Преди 15 дни Ники Геровски изоставил целия лукс на живота в София".. Хахах, какъв лукс бе, панелен плъх избягал от мухлясалият му апартамент за да отиде временно там, откъдето се е пръкнал.... Поживейте още малко, след някой ден шефчетата ще ви извикат обратно на тръстиката..
13
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не знае, че в селата има булеварди.
12
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
абе цвл ден с тоз ли ще ни занимаесте, герой го нсправихте, то телевизии сайтове, очаквам и вечерния вестник да пише за него
11
1
 
46
 
! Отговори
Shark преди 4 години
А стига сте го слагали този магазин на всяка статия за празни улици. Да не би да е ваш и да се чудите как да го дадете под наем!
10
1
 
46
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Чий са го дири ли изобщо в София? Особено онзи с наследствената къща.
9
7
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
на село за малко -добре, а дългосрочно пари от къде?
8
7
 
47
 
! Отговори
Елемаг преди 4 години
Toчно бягат нататъка защото няма КПП-та.реално от Централна можешд а си джиткаш из цяла Дунавска България,ебз да си попълнил ни една декларация...Поредната малоумщина на ГРОБ за едни може за други не.Да не говорим,че интелигентния човек е с по-голяма здравна култура.А по Северозапада знаем пос елата кои "***" жители са останали?Там купона не е спирал!!!Важно е работещите да огладнеят ,обаче!!!Попълвайте декларации и се молете на КПП-то да е някой човечен полицай!!!
7
8
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Късно е вече! Където и да отиде човек все ще се намери някой накачен! Кутията на Пандора е отворена отдавна!
6
11
 
67
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
ИВАН КОСТОВ съсипа и унищожи и разпродаде индустрията икономиката на БЪЛГАРИЯ
5
2
 
51
 
! Отговори
Бау преди 4 години
надяват се на село да няма мерки ..
4
4
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И сега продажбите на апартаментите и отдаванията под наем рязко ще спаднат,заради коронавируса.Така е.Никой няма да се засили сега да прави сделки с имоти !
3
2
 
79
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Започнаха да се усещат, че колкото по-близо до природата, толкова повече здраве и спокойствие ги чака. Какво беше това бързане, тичане в гокените градове, нямам представа