Роми от Сливен пробиха дупка в стена, за да излизат от квартала

На входа на кв. "Надежда" има КПП, но това не спира жителите
Обновена: 25 апр 2020 18:55 | 25 апр 2020 18:38,
135
Роми от Сливен пробиха дупка в стена, за да излизат от квартала
Снимка: bTV

Бетонна дупка в стена пробили жители на сливенския квартал "Надежда". Тя беше издигната, за да се спре постоянното движение на хора от квартала, които не спазваха мерките против разпространение на коронавируса.

Десетки граждани на квартала излизат свободно, въпреки редовните патрули на полицията, предава bTW.

В кв. „Надежда“ живеят около 25 хил. души, а на входа има контролно-пропускателен пункт. Много от тях живеят в постройки без ток и вода.

Полицаите следят хората да не излизат на групи и без маски. Такива патрули има на още две места, но се оказва, че мерките не работят, защото инфекциозните отделения са пълни и броят на болните расте.

От автомивката между гарата и квартал „Надежда“ мъж на име Георги всекидневно вижда групи от хора. Именно това и го кара да позвъни на спешния телефон 112. В кварталите „Надежда“ и „Речица“ има пик на заразените с COVID-19.

Областният управител на Сливен Чавдар Божурски заяви, че мерките, които се прилагат, не са достатъчно ефективни. По думите му нищо не би го спряло да предпиеме и други мерки – като затварянето на квартала.

Инфекциозните отделения в града са празни, а медиците искат помощ от частните болници.

"Практиката показва, че пациентите са основно от тази част на града, призна директорът на Военната болница в Сливен полковник д-р Илиян Комитов.

В търсене на изход от тежката ситуация държавата ще работи с пастори, медиатори и ромски лидери. Дали това ще има ефект и ще се стигне ли до затваряне на квартал „Надежда“ – предстои да стане ясно.

Когато видели, че са снимани, жителите на квартал „Надежда“ започнали да целят с камъни заснемащия екип.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
2
 
9
 
! Отговори
БПФ преди 4 години
Пълен провал на герберастката клика, която дори в ситуация на извънредно положение не може да въдвори ред сред хелектората си !!!
61
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
искам да попитам защо държавата и медиите крият случаите на хиляди българи превърнати в бежанци в собствената си страна подгонени от ромския терор.да причините доста често са икономически,но има и много хора,които не издържат на ромския тормоз и просто напускат или града или държавата!в страната властва ромски башибозук!
60
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изглежда че България стремглаво е напът да бъде без българи. Можем да благодарим за това добро управление -не само последните 10 години но и всички след 89. Но лошото е че не се дава възможност за промяна - от лошо към по лошо се преминава- от малък проблем се превръща в огромна тъмнина. Е има и нещо хубаво ще се побратимим с Индия.Но се надявах да сме си останем такива каквито сме като народ съществуващ повече от 2000години.
59
0
 
16
 
! Отговори
Решението преди 4 години
До СливенИмаше танкова бригада там. Има ли я още?
58
0
 
10
 
! Отговори
До СОЦИОЛОГ (56) преди 4 години
Но нямаш представа г-н Социолог колко твои колеги от БАН получиха научни степени и грантаджийски парички, пишейки статии и монографии, в които доказват колко висококачествено е това малцинство и колко сме им длъжни ние, виновните българи. Вечно виновни незнайно защо.България ще се оправи, когато под формата на дисциплинарно наказание такива "учЕни" получат най-напред по 10 тояги на голо през ЦУ на БАН - срещу сградата на Парламента, а след това им връчат документ за лишаванеот Бг-гражданство
57
2
 
13
 
! Отговори
Начини преди 4 години
Стоп-куршуми, като за хора?Упойващи стрелички, като за друг вид същества?Или по стария изпитан начин от времето на Втората световна война? Знае се какво се е случвало на всеки, който без разрешение се опита да излезе извън оградата на мястото, над чийто портал пише "Работата ще ви направи свободни".Да не се забравя, че на индивидите от Сливен най-напред им е било обяснено защо не бива да излизат извън оградата, която е построена с парите на онези, които плащат данъци.
56
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
много градове в страната направиха фундаментални грешки при интеграцията на ромите.един пример от самоков:ще интегрираме ромските деца като ги смесим с българските.правилно,но до определена степен.тук общината се оля,защото няма как да интегрираш 20 роми сред 10 българи.получи се обратния ефект-българските деца трябваше да учат ромски.така ромите останаха да се интегрират сами със себе си!и в момента в град под рила от 8 училища 4 вече са ромски!4 ромски училища,които стоят полупразни!
55
2
 
13
 
! Отговори
1985-1986 преди 4 години
Бях в танковата бригада в Сливен срещу въпросният квартал.По онова време не можеше да видиш негов жител в града.Бяха малко смутени времена много хора нещо не си харесваха имената.
54
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами ще пробиват, много ясно. Трябва да излизат да отиват да кр.адат
53
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никога не съм виждал бетонно дупка. Как ли изглежда?
52
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някой пиян ли е писал този материал? Инфекциозните отделения пълни, два реда по-долу пък празни. Бетонна дупка в стена??? Не е ли дупка в бетонна стена? Пълно с противоречащи си едно с друго изречения.Имам няколко идеи1. да, възможно някой пиян да е писал статията2. писал я е някой чужденец с Гутъл транслейт3. някой неграмотник4. ранен/напредващ Алцхаймер5. човекът има дислексия
51
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ромите няма да се спрат,докато не опустошат цяла българия...те си го казват директно:ние ще ви унищожиме вас българите...а етническите българи са подложени на расизъм,на които българската държава отговаря с желание за интеграция...
50
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
преди няколко години в самоков общината реши с европейски пари да построи чисто нова сграда струваща няколко милиони на европейския данъкоплатец за интеграция на ромски деца с модерна и скъпа детска градина,медицински център в самия двор на ромското училище... в разтояние на един месец прозорците бях изпочупени,а районът превърнат в поредното бунище...тя и в момента не функционира а се руши.кметът ни вопъл ни стон.поредните милиони хвърлени на вятъра...
49
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Freedom!!!Джанго без окови.
48
2
 
7
 
! Отговори
Бойкоеб преди 4 години
Вижте сега, Годината на Мишката - Самор е;))) Напълно е логично да се пробиват дупки за измъкване. Така правят и мишките. Ако знаете колко са хитри и пъргави и как умеят да използват всяка цепнатинка, за да се придвижат. Ще спрете Боковида, нанайци;)))Правихме си експеримент с една саморка, коятп с епрехвърляше от шкаф на шкаф и накрая така с епокри, че я открихме в тръбата на фиолото. Това ограждение ми прилича като ония в казармата. Насейде, по тей бейме пробили дупки;)))
47
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Сливенточно така е официално са безработни с нито един ден стаж вадят пачки по стотачки,а българите броят стотинките...тежко им на българите,които живеят близо до тези махали.те са принудени или да продават жилищата си на безценицца или да търпят тормоз и терор.така много градове(да не говорим за селата)бавно,но сигурно се превръщат в ромски анклави,където държавата я няма.това не е само в сливен,а в цялата страна
46
2
 
15
 
! Отговори
Цонко преди 4 години
Прав беше Цв. Кънчев, който иначе ми е крайно неприятен като каза, че "Каквито са българите, такива са им и ***"! Прегледайте записи на медиите от вчера, показващи нелепите обяснения на наглеците, които масово напускаха София за да разпиват през почивните дни с приятели и роднини из страната. Къде е разликата?
45
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До България над всичковече е късно такива като вас софийски патриотари превърнаха провинцията в ромски резерват!сливен от един развит индустриален град с население от 120 000 души в момента е на половина-70-80 хиляди,от които половината са роми,които го задушават от всички страни...такава е ситуаццията и в лом,видин,плевен,самоков и т.н.на какво разчитате не мога да разбера...има цели региони,които са контролирани от ромски банди,а пък вие си патриотарствате от столицата...
44
0
 
0
 
! Отговори
Pink Floyd преди 4 години
Concrete Brick In The Wall
43
0
 
22
 
! Отговори
и кво от това преди 4 години
а пък самоковските роми нарочно карат с коли и каруци смет от околността даже и от други градове като я хвърлят директно в искъра замърсявайки основния водоизточник на софия а вече и на перник.даже има и абсурдни случаи,при които роми товарят смет от старото самоковско бунище и го стоварят в реката.искъра и неговите малки притоци са буквално заринати със смрад...районът е отровен!а от общината никаква реакция!