Роми от Сливен пробиха дупка в стена, за да излизат от квартала

На входа на кв. "Надежда" има КПП, но това не спира жителите
Обновена: 25 апр 2020 18:55 | 25 апр 2020 18:38,
135
Роми от Сливен пробиха дупка в стена, за да излизат от квартала
Снимка: bTV

Бетонна дупка в стена пробили жители на сливенския квартал "Надежда". Тя беше издигната, за да се спре постоянното движение на хора от квартала, които не спазваха мерките против разпространение на коронавируса.

Десетки граждани на квартала излизат свободно, въпреки редовните патрули на полицията, предава bTW.

В кв. „Надежда“ живеят около 25 хил. души, а на входа има контролно-пропускателен пункт. Много от тях живеят в постройки без ток и вода.

Полицаите следят хората да не излизат на групи и без маски. Такива патрули има на още две места, но се оказва, че мерките не работят, защото инфекциозните отделения са пълни и броят на болните расте.

От автомивката между гарата и квартал „Надежда“ мъж на име Георги всекидневно вижда групи от хора. Именно това и го кара да позвъни на спешния телефон 112. В кварталите „Надежда“ и „Речица“ има пик на заразените с COVID-19.

Областният управител на Сливен Чавдар Божурски заяви, че мерките, които се прилагат, не са достатъчно ефективни. По думите му нищо не би го спряло да предпиеме и други мерки – като затварянето на квартала.

Инфекциозните отделения в града са празни, а медиците искат помощ от частните болници.

"Практиката показва, че пациентите са основно от тази част на града, призна директорът на Военната болница в Сливен полковник д-р Илиян Комитов.

В търсене на изход от тежката ситуация държавата ще работи с пастори, медиатори и ромски лидери. Дали това ще има ефект и ще се стигне ли до затваряне на квартал „Надежда“ – предстои да стане ясно.

Когато видели, че са снимани, жителите на квартал „Надежда“ започнали да целят с камъни заснемащия екип.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
да се дезинфекцира целия квартал
21
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
сръчни са, ама ако ги накараш да работят - не щат, после викат пара няма
20
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега е момента да им се намери работа според образованието и квалификацията: Всички населени места изискват почистване. Тъкмо ще си заслужат помощите!
19
1
 
37
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 4 години
до 7 Годината е 1972-ра , и не приятелката му изнасилват римляните , а сестра му...Няма значение това.И тоя войник както е на пост, като разбира за това, разбива катинара на гаража и влиза в един танк, пали го и право в римлянската махала! Разрушил 40- 50 къщи и прегазил десетина римлянина, преди да го осмирят хора от поделението.Малко останаха такива като него в нашата Родина за жалост!
18
0
 
44
 
! Отговори
мак преди 4 години
Това е резултат от многогодишно толериране на всякакви техни зулуми. А постройките без ток и вода сигурно са и без разрешителни за строеж и са върху общинска земя. Ясно, кой има полза от това да не ги закача за нищо. Да им затворят квартала така че пиле да не мине, ама едва ли ще го направят, щото няма да могат да се оправят, ако се разбунтуват да си търсят "правата".
17
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кварталите Надежда и Речица,са извън град Сливен,просто не ги пускайте в града!И не лъжете , че в Надежда няма ток и вода,те редовно си карат на краден ток и вода,а целия град плаща заради тях! Берат си тока и водата.
16
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
прочетете си първото изречение и ако може да обясните как се пробива бетонна дупка? и какви видове дупки има бетонни, дървени дупки в бетонни стени
15
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Винаги съм се питал защо след толкова много помощи и толерантност (каквито за нас няма) си остават все същите... Въпрос на ген ли е? Спомням си за оня младеж, дето бил осиновен на 3 месеца, изоставен от ромка, на който е било осигурено ВСИЧКО и в максимална степен. Помолил и му казали кои са родителите му, дойде да ги види и му хареса да ходи с братчедите по кофите.... Гена си е ген...
14
6
 
24
 
! Отговори
Коментар преди 4 години
Бъдещето на България!Интересно ми е след 30 години като останат само такива и опустошат тази загубена територия какво ще правят?Хора бягайте и се спасявайте по чужбина от ужаса който се задава!
13
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има решение... Ама не е момента.
12
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ромите са като обграден звяр заложете мечи капан.
11
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ромите са изобретателни.Интересно ми е обаче защо са ги дискириминарли .Никъде няма заповед да не си излизаш от квартала.
10
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"В търсене на изход от тежката ситуация държавата..."Да не търси изход, ами да наложи закона. Елементарно. Мен ако ме хвана да къртя бетонно ограждение на магистрала - какво ще ми се случи и колко бързо? А тука медиатори, разговори, убеждаване... хайде покажете че има държава и всички сме равни. Или няма държава и не сме равни?
9
0
 
34
 
! Отговори
пожелание преди 4 години
Сложете един вълчи капан за да не излизат !!
8
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Парите свършиха. Затова няма смисъл да се говори с мешерето.
7
0
 
38
 
! Отговори
Само питам преди 4 години
Защо няма арестувани?
6
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Божеееее, партиите се опитват да си запазят избирателите, а те искат да измрат зорлен!
5
3
 
28
 
! Отговори
БАНко преди 4 години
ХЕЙ ИЗБИРАТЕЛИТЕ НА СЕЛЯНИНА ОТ БАНКЯ - НЕ МУУУУУ СЕ ПОДИГРАВАЙТЕ .
4
2
 
36
 
! Отговори
РВ преди 4 години
Целят с камъни снимащия екип.... ами да почнем и ние да ги целим. С гранати примерно.
3
0
 
36
 
! Отговори
! преди 4 години
Сложете една жандарма с куче на дупката. Кучетата обичат роми И роми обичат кучета!